IBM z15: Multicloud gjør rede for hvorfor mainframes fremdeles betyr noe

Hvorfor IBMs kjøp av Red Hat gjør fremtiden til det meste overskyet James Sanders, ser nærmere på motivene bak IBMs trekk for å gå sammen med Red Hat.

Selv om rent offentlig skyadopsjon er en levedyktig strategi for noen virksomheter, gjenstår faktum at datasiloer i interesse sentralisering - for store volum, sentrale myndighetsoperasjoner - vedvarer i arbeidsmengden i bedriften. Disse arbeidsmengdene kompliserer multicloud-distribusjoner for en rekke virksomheter, ettersom hindringer for informasjonssikkerhet og forskriftsoverholdelse vanligvis øker lineært etter hvert som flere servere legges til.

IBM slår opp den nylig annonserte z15 mainframe som en del av deres multicloud-sprint, med en god del representasjon fra Red Hat, og et nikk til OpenStack og Kubernetes. Det er et "noe for alle" -spill, for alle definisjoner av "alle" som bare inkluderer databehandling for bedrifter med avhengighet av lokale systemer. Kort sagt, det gir bare fleksibiliteten og moderne data- og applikasjonsadministrasjonsfunksjoner som ikke vil sende programmerere i organisasjonen din til jobbtavlene.

1. Ad-rettigheter per bruker og sporing for samsvar

IBM beskriver det de ser som løsningen på problemet i "Data Privacy Passports", en funksjon som er ny for IBM z15-systemet kunngjort torsdag. Datasikkerhetspass er ment å beskytte data i og utenfor z15-miljøet ved å gi tilbudsfunksjoner for å definere tilgangsrettigheter per bruker på skyplattformer og lokale systemer "på datanivå."

Kvanteberegning: En innsideveiledning (gratis PDF)

Dette er aktivert gjennom bruk av "Trusted Data Objects", som er ment å bevege seg med forretningsdata, og som gir krypteringsnøkkelhåndtering for data som beveger seg over bedriftsnettverk. IBM hevder at det "også kan brukes for å forhindre samvirke mellom dataleiere som fører til misbruk av data", samt spore data fra opprinnelsessted til forbrukspunkt, med sentraliserte poster for revisjon og etterlevelse.

2. Foretak ønsker fortsatt lokal lagring, for data som er i bruk

Cloud dataarkivering er nyttig for sikkerhetskopiering av data og data i ro. Ved å være i skyen oppfyller den risikostyringskravene for å utgjøre en sikkerhetskopi på stedet. Lokal lagring har en prangende fremtid, ettersom redusert IOPS per GB for stadig tettere tradisjonelle harddisker vil nødvendiggjøre bruk av flash-hurtigbuffer og all-flash-matriser.

IBM kunngjorde også DS8900F all-flash-løsninger for bruk med IBM Z og LinuxONE-systemer, som de benytter som "lagringsforsinkelser på 19 mikrosekunder, dobbelt så mye gjennomstrømning, og IOPS økte opp til 60 prosent" sammenlignet med DS8880-serien, først introdusert i 2004. Det samarbeider også med distribusjoner med flere nettsteder i IBM Z-miljøer "uten innvirkning på IO-ytelse og uten behov for flere servere eller gateways, " ifølge en pressemelding.

3. Mainframes er fremdeles ryggraden i finansnæringen

IBM er raskt ute med å minne om viktigheten av Z-systemer i finans, med 87% av alle kredittkorttransaksjoner behandlet på IBM Z-systemer, og det samme er 29 milliarder minibank-transaksjoner per år, til sammen nesten 5 milliarder dollar daglig.

Selv om du kanskje tenker på finansfirmaer som ikke å være landet for tidlige adoptere, er telekommunikasjon fremdeles trygt å følge pakken når det gjelder modernisering. IBM hevder at tre femtedeler av Fortune 100-selskaper bruker IBM Z.

4. Mainframe betyr ikke monolit

Red Hats innflytelse merkes allerede, da IBM tidligere kunngjorde planer om å bringe OpenShift til IBM Z og LinuxONE-systemer, slik at det er mulig for cloud-native apps på z15. IBMs pressemelding sier at "dette tilbudet vil fremskynde transformasjonen til større portabilitet og smidighet gjennom integrert verktøy og et funksjonsrikt økosystem for cloud-native utvikling på Linux på IBM Z og LinuxONE-tilbud." kreves for distribusjon av apper på OpenShift.

Det andre problemet med å beregne monolitter er enkelt-av-feil-punkt, som IBM tilbyr "Instant Recovery" for å dempe planlagt og uplanlagt driftsstans. På samme måte tillater HyperSwap-funksjonene på DS8900F "ingen tap av data-tap innen metroavstander", mens IBM tilbyr geografisk spredte utvinningsalternativer for distribusjoner med mer enn 1000 miles fra hverandre.

For mer informasjon, lær hvorfor multicloud-distribusjoner dobbelt så sannsynlig vil bli offer for sikkerhetsbrudd, og hvorfor færre enn en tredjedel av skybrukerne tar sikkerhetskopi av egne applikasjonsdata på TechRepublic.

Data, Analytics og AI Nyhetsbrev

Få eksperttips for å mestre grunnleggende grunnleggende analyser av data, og følg med på den siste utviklingen innen kunstig intelligens. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com