Jeg har sett fremtiden, og den er GNOME 3

I dag klarte jeg endelig å få installert GNOME Shell slik at jeg kunne få en forhåndsvisning av hva som skal komme på Linux-skrivebordet (i det minste gjennom øynene til GNOME). Denne nye GNOME kommer en gang i år (2010) og vil, jeg lover deg, endre måten du bruker skrivebordet på. Endelig har noen sett på den nåværende skrivebordsmetaforen og sagt: "Det er over!" Tenk på det, det nåværende paradigmet har vært i spill siden, når, Windows 95? Tidligere sier du? CDE? La oss holde oss til Windows 95, fordi den virkelig stivnet hele metoden for "oppgavelinjen, startknappen, ikoner, varslingsforsøk" for publikum.

Vel, offentlig, det er i ferd med å endre seg - drastisk.

GNOME 3 er annerledes. Veldig annerledes. Borte er startknappen, som skal erstattes av aktiviteter-knappen. Ikke mer famler du rundt i menyer for å finne det du trenger. Det du vil ha er et veldig strømlinjeformet, elegant og sexy skrivebord som garantert vil gjøre datalivet ditt enklere. Å, selvfølgelig vil det være de som sier: "Hvis det ikke er brakt ..." Vel, jeg er en av dem som først vil påstå at det faktisk er "blakk."

Det nåværende skrivebordet som de fleste alle bruker, er klunky, kludgy og stygt. Det er en oppgavelinje, og menyer og ikoner, og bla bla bla ... det er ingen "Apple-faktor." Hva mener jeg med "Apple-faktor?" Enkelt - det er veldig lite energi gitt til estetikk. Og tro meg, i den nåværende inkarnasjonen av det moderne, kapitalistiske samfunnet - handler det om form over funksjon. Du må se bra ut før du kan bli god.

Det er sprøtt jeg vet ... men det er sannhet.

Og vet du hva? Snart tar Linux-skrivebordet den nåværende formelen

skjema / funksjon

og omskriver den totalt til en ny ligning som ligner på

form = funksjon .

Hvordan vet jeg dette? Jeg har kikket inn på fremtiden til datamaskinens stasjonære pc, og den fremtiden er GNOME 3. Det var ikke en lett titt, tro meg. Jeg måtte hoppe gjennom noen få bøyler (mest på grunn av en oppdatering til gnome-shell-pakken som krevde en avhengighet som ikke kunne oppfylles). Men når jeg først klarte å få det opp og gå, gikk tanken på å gå tilbake til den gamle GNOME bare ikke godt med meg.

Figur A Figur A Jeg skjønner at jeg er litt kretslig for øyeblikket ... Å bygge opp er veldig vanskelig uten et lydspor bak deg. Så jeg antar at jeg bare vil trekke den store avsløringen nå. Figur A viser GNOME-skallet i aksjon. Jeg vil fortelle deg at alle spesialeffekter (Compiz) er slått av. Så alle effekter er iboende i det nye skallet. Det er virkelig en imponerende bragd når du ser dette i aksjon (bildet kan virkelig ikke gjøre det rettferdighet).

Kjernen på skrivebordet er at du har aktiviteter. Aktiviteter er det du gjør. Det være seg surfing, e-post, dokumenter, multimedia ... og disse vises i aktivitetslisten som applikasjoner, steder og enheter eller nylige elementer. Når du klikker på Aktiviteter-knappen, blir alle "miniatyrbilder" av windows (aka Compiz Scale) for å gi plass til oppføringen og uten å måtte minimere vinduene dine.

Du kan også lage nye stasjonære maskiner. Faktisk ble det satt en ny rekord for stasjonære maskiner takket være GNOME Shell. 1681 stasjonære stasjoner kunne opprettes og åpnes med denne nye versjonen. Det er imponerende. Selvfølgelig, hvis noen har behov for så mange stasjonære PC-er, trenger de selvfølgelig et inngrep.

Fet spådommer

Jeg kommer til å komme med en ganske dristig spådom her (vil du forvente noe mindre?). Du vil (i det minste) aspekter ved dette skrivebordet jobbe seg inn i både Windows og OS X i fremtiden. Det er så bra GNOME 3 kommer til å bli. Hvis du ikke tror meg, prøv det selv. På en Ubuntu-maskin legger du til følgende i /etc/apt/sources.list-filen :

 deb http://ppa.launchpad.net/ricotz/testing/ubuntu UBUNTU_RELEASE main deb-src http://ppa.launchpad.net/ricotz/testing/ubuntu UBUNTU_RELEASE main 

Hvor UBUNTU_RELEASE er den versjonen du bruker (klarsynt, karmisk, osv.). Nå utgir kommandoen apt-get install gnome-shell og HOPE den installeres uten problemer. Hvis det gjør det, må du utgi kommandoen gnome-shell --re & og være forberedt på å plukke sokkene dine fra gulvet, da de blir slått av.

Siste tanker

Jeg er seriøs ... dette er fremtiden til skrivebordet. Det er ingen vei rundt det. GNOME-teamet har absolutt spikret det. På en eller annen måte klarte de å låne Dr. Walter Bishop og stjele et overlegent skrivebord fra et alternativt univers, reversere det og få det til å skje i vår verden. Hvem vet, det kan være farlig. Eller det kan være fremtiden for skrivebordet.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com