Huaweis bærbare divisjonsavdeling kansellerer bestillinger blant ryktene om å forlate PC-markedet

Huawies "Plan B" -telefon OS: Hva det trengs for å lykkes Komponentprodusenter over hele verden kutter Huawei etter en utøvende ordre signert av president Trump. Som et resultat kan Huaweis beredskapsplan se dagens lys.

Huaweis bærbare virksomhet står overfor en beregning, ettersom selskapet har bedt leverandører av deler om å innstille leveranser, og internt har stoppet nye bærbare prosjekter, ifølge en rapport i DigiTimes. Denne rapporten ble uavhengig verifisert av Notebookcheck, og siterer produsenter og leverandører på Computex 2019 i Taipei og hevdet at Huawei vurderer å forlate PC OEM-markedet direkte.

Huawei - som lenge hadde vært begrenset til bedriftsnettverksmaskinvare - introduserte MateBook-serien med Windows-drevne nettbrett og bærbare datamaskiner i 2016. Sammenlignet med Huaweis smarttelefonvirksomhet er PC OEM-divisjonen relativt begynnende, med en mindre markedsandel i og utenfor Kina .

Snarveier for Windows 10-logo for å gjøre arbeidet ditt raskere (gratis PDF)

Mens selskapet har talt offentlig om beredskapsplaner for smarttelefondivisjonen i tilfelle handelsembargoer - selv før USAs president Donald Trump signerte en utøvende ordre som effektivt forhindrer USA-baserte virksomheter fra å samarbeide med Huawei - har det ikke blitt sagt mye om beredskaper for PC-en OEM-virksomhet, som sannsynligvis er mer skjør i sammenligning.

Huaweis CPU-produksjonsdivisjon, HiSilicon, har ingen x86-64-produkter, noe som gjør selskapet avhengig av Intel for å levere prosessorer for bruk på bærbare PC-er. Microsoft og Qualcomm har jobbet mye for å bringe Windows 10 til den Arm-drevne Snapdragon SOC, selv om Microsoft er på samme måte begrenset fra å jobbe med Huawei. Å prøve å erstatte Windows ville være en utfordring. Mens det er ARM64-porter med Kina-målrettede distribusjoner som Ubuntu Kylin, kan det være en strekk å forvente at Huawei vil omfavne migrering av denne virksomheten til Linux og ARM64.

Huaweis MateBook-serie ble godt mottatt

Huawies MateBook-serie ble godt mottatt av anmeldere, med ZDNets Matthew Miller som berømmet det innviende Windows 10-nettbrettet, og sa "det er flott å se produsenter utfordre Microsofts Surface-enheter som jeg pleide å tenke sette baren for godt designet datamaskiner, " mens Adrian Kingsley- Hughes sa "MateBook oser av kvalitet." Miller kalte MateBook X 2017 "et fantastisk stykke maskinvare", og berømmet MateBook X Pro 2018 for å ha et 91% skjerm-til-kroppsforhold og høyttalere av høy kvalitet.

For mer informasjon om Huawei-kontroversen, sjekk ut "5G-nettverksdistribusjoner som er forhindret av Huawei-forbud når andre firmaer kryper for å fylle tomrommet" og "Bevis på bakdører i Huawei-utstyr kollapser under lett granskning" på TechRepublic.

Ukens beste nyhetsbrev

Redaktørene våre fremhever TechRepublic-artikler, gallerier og videoer som du absolutt ikke kan gå glipp av for å holde deg oppdatert om de siste IT-nyhetene, innovasjonene og tipsene. fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com