Huawei avduker Kunpeng 920 CPU og TaiShan-servere for Arm datacenter-bruk på CES 2019

Inni i AWS Graviton: Armservere som er tilgjengelige i offentlig sky for første gang Amazons utvikling av en hjemmelaget Arm CPU, kombinert med nye AMD EPYC-drevne forekomster som ble kunngjort denne måneden, truer Intels hegemoni innen cloud computing og enterprise servere.

På CES 2019 i Las Vegas kunngjorde den kinesiske maskinvareprodusenten Huawei Kunpeng 920 CPU - som bruker Arminstruksjonssettet - og tre TaiShan-servermodeller som bruker den nylig annonserte Arm CPU. Dette setter Huawei i konkurranse med Cavium og Qualcomm, produsenter av henholdsvis ThunderX2 og Centriq Arm-serverprosessorer, og med Amazons Graviton CPU, som bare er tilgjengelig som en del av EC2-tilbudet på Amazon Web Services (AWS).

Kunpeng 920 er en ARMv8-design med 64 kjerner ved 2, 6 GHz per kjerne, med et 8-kanals DDR4-grensesnitt og to 100G RoCE-porter for nettverk, i tillegg til PCIe 4.0 og CCIX-grensesnitt, ifølge Huawei. Selskapet hevder at Kunpeng 920 "forbedrer prosessorens ytelse betydelig ved å optimalisere grenprediksjonsalgoritmer, øke antall OP-enheter og forbedre minneundersystemets arkitektur, " ifølge en pressemelding.

Omtalen av forgreningsalgoritmer bør gi sikkerhetsfagfolk en pause, med tanke på rollen som ble spilt i sårbarhetene Specter og Meltdown som dominerte 2018. Hvis Huawei distribuerer tilpassede forgreningsmetoder i CPUer, bør disse gjennomgås grundig av sikkerhetsforskere for å sikre at de ikke er mottakelige for lignende forbigående angrep.

Huaweis TaiShan-serverserie debuterte i forbindelse med Kunpeng 920, og er tilgjengelig i tre varianter. Den ene fokuserer på lagring, den andre på høy tetthet, og et tredje alternativ prøver å balansere de to. Huawei hevder i en pressemelding at "i big datascenarier er TaiShan-serverne innstilt for optimal kjernekompetanse med høy kjerneevne og ressursplanlegging for å gi et 20% beregningsytelsesøkning." Huawei planlegger også å tilby maskinvaren som en del av Huawei Cloud-tilbudene, som er lokalt konkurransedyktige i Kina, men har sett et begrenset opptak utenfor landet.

Selv om ingen benchmarks er tilgjengelige, basert på spesifikasjoner alene, bør Kunpeng 920 lett overgå Amasons Graviton CPU, som ble kunngjort i november 2018. Amazon publiserer ikke eksakte spesifikasjoner for maskinvare som brukes i AWS, generelt, men Graviton CPUer er forstått for å fungere på 2, 3 GHz med 16 kjerner, ved hjelp av Cortex-A72-design fra 2015.

Huawei er for øyeblikket involvert i politisk kontrovers om arrestasjonen av finansdirektør Meng Wanzhou i Canada under beskyldninger om "villedende multinasjonale banker om Iran-tilknyttede transaksjoner, noe som setter bankene i fare for å bryte amerikanske sanksjoner, " ifølge vår søsternettsted ZDNet. Det står også overfor forbud i New Zealand, Australia, et sannsynlig forbud i Japan, og et forbud for statlige installasjoner i USA, pluss press fra amerikanske myndigheter på innenlandske mobilnettoperatører og utenlandske myndigheter for å boikotte selskapets produkter. Det er med andre ord usannsynlig at disse produktene oppnår betydelig adopsjon i Vesten.

Når det er sagt, vil Huawei's nye produkter ha en økosystemeffekt, ettersom mer oppmerksomhet rettes mot å forbedre ytelsen for serverapplikasjoner på Arm. Arminstruksjonssettet tilbyr ikke binær kompatibilitet med programmer som er satt sammen for x86-64. Selv om de fleste programmer kan settes sammen sømløst uten å måtte endre kode, kan forskjeller mellom arkitekturer føre til redusert ytelse. Noe av dette kan oppnås med oppdateringer til kompilatorer-Caviums Surya Hotha fortalte TechRepublic i fjor på Computex at "... optimeringer er fortsatt i gang. Vi jobber veldig tett med ARM for å få optimaliseringene gjort på gcc-fronten, og ARM-kompilator, "som vil øke ytelsen etter hvert som disse optimaliseringene gir mer effektive binære filer.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • Kunpeng 920 er en ARMv8-design med 64 kjerner ved 2, 6 GHz per kjerne, med et 8-kanals DDR4-grensesnitt og to 100G RoCE-porter for nettverk, pluss PCIe 4.0 og CCIX-grensesnitt.
  • Huaweis politiske omstendigheter gjør det usannsynlig at disse produktene får markedsandel i Vesten, men vil ha en positiv effekt på Arm for servereets økosystem, ettersom mer oppmerksomhet rettes mot optimalisering.

Dagens nyeste nyhetsbrev

Hvis du bare kan lese en teknisk historie om dagen, er dette det. Leveres hverdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com