Huawei selger MateBook-bærbare datamaskiner med Linux forhåndsinstallert til forbrukere i Kina

Huawies "Plan B" -telefon OS: Hva det trengs for å lykkes Komponentprodusenter over hele verden kutter Huawei etter en utøvende ordre signert av president Trump. Som et resultat kan Huaweis beredskapsplan se dagens lys.

Til tross for at den amerikanske regjeringen har svartelistet Huawei, er den kinesiske elektronikkgigantens notisbokdivisjon plugget sammen, til tross for rapporter om avbestillinger av komponentordre i juni, noe som ber om bekymring for at de kan forlate PC OEM-markedet.

Huawei selger nå Matebook 13, Matebook 14 og Matebook X Pro på VMALL, Huawei's e-handelsmarked i Kina, med Deepin Linux forhåndsinstallert. Deepin er en kinesisk-innenlandsk distribusjon, med sitt eget skrivebordsmiljø - passende også kalt Deepin - kalt "det vakreste skrivebordet på markedet" av TechRepublic's Jack Wallen.

Hvordan velge mellom Windows, macOS og Linux (gratis PDF)

Huawei gir også besparelsene til forbrukerne, med Matebook 13 og 14-modellene som får et prisnedsettelse på 300 yuan ($ 42 USD), selv om Linux-versjonen av MateBook X Pro er oppført til 600 yuan ($ 84) høyere. Denne prisingen bør anses som foreløpig, ettersom produktene er oppført på VMALL, men bare tillater brukere å bli varslet når de er på lager.

Det er mulig at Huawei kan miste muligheten til å kjøpe Windows-lisenser fra Microsoft på grunn av deres plassering på "enhetslisten", noe som begrenser selskaper som driver med amerikansk opprinnelsesteknologi fra å drive forretninger med Huawei, og utgjør en effektiv svartelisting av den amerikanske regjeringen.

Salg av Linux-bærbare datamaskiner til forbrukere - av Huawei, og generelt - kan føre til bedre driverstøtte for fingeravtrykkslesere og annen maskinvare med inkonsekvent Linux-støtte.

Huawei's MateBook-produkter er tilgjengelige utenfor Kina, selv om Huawei ikke har kunngjort noen kunngjøring om å gjøre Linux-versjoner tilgjengelige i Vesten. Matebook-serien er godt mottatt av anmeldere, men - som praktisk talt tilfelle for hele PC-bransjen, til en viss grad - følger produktene Apples designfotspor ganske tett.

ZDNets Matthew Miller berømmet det innviende Windows 10-nettbrettet og sa "det er flott å se produsenter utfordre Microsofts Surface-enheter som jeg pleide å tenke å sette baren for godt designede datamaskiner, " mens Adrian Kingsley-Hughes sa "MateBook oser av kvalitet." Miller kalte MateBook X 2017 "et fantastisk stykke maskinvare", og berømmet MateBook X Pro 2018 for å ha et 91% skjerm-til-kroppsforhold og høyttalere av høy kvalitet.

Deepin-skrivebordet er også tilgjengelig på engelsk, Deepin-skrivebordsmiljøet er også pakket i Fedora 30, noe som kan være en mer behagelig distribusjon for Linux-brukere i Vesten. Deepins forretningsmodell ligner Canonical, selskapet tar betalt for desktop support og frigjør kilder for mye av deres internt utviklede programmer, som Deepin desktop miljø.

For mer kan du sjekke "Lenovo frakter Ubuntu Linux på 2019 ThinkPad P-series-modeller" og "Sør-koreansk regjering som planlegger Linux-migrasjon når Windows 7-støtte slutter" på TechRepublic.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com