Huawei MateBook X Pro ultratynne bærbare PC skjuler et webkamera på tastaturet

Hvorfor MWC er alt i virksomhet nå? Med mobile enheter som er forankret i en alder av trinnvis, fremhever Larry Dignan og Jason Hiner forretningsteknologitrendene å se på MWC 2018.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Huawei har gitt ut MateBook X Pro, premiummodellen i fjorårets MateBook X-serie.
  • I et forsøk på å minimere rammene og forbedre sikkerheten, er webkameraet gjemt midt i funksjonstastraden på tastaturet, og kan skjules når den ikke er i bruk.

Huawei avduket MateBook X Pro på Mobile World Congress (MWC) i Barcelona på søndag. MateBook X Pro, kunngjort via pressemelding, har en 13, 9 "3000x2000 berøringsaktivert LTPS-skjerm, med 91% skjerm-til-kroppsforhold, og drives av Intels 8. generasjons (Kaby Lake R) firkjerneprosessorer, i tre konfigurasjoner:

  1. Den avanserte modellen har en Core i7-8550U, som har en basefrekvens på 1, 8 GHz og turbofrekvens på 4, 0 GHz, 16 GB RAM og 512 GB PCI-e SSD-lagring, og en NVIDIA MX150 med 2 GB RAM.
  2. Midtgående modell har Core i7-8250U, som går på 1, 6 GHz / 3, 6 GHz, og er sammenkoblet med 8 GB RAM og 512 GB PCI-e SSD-lagring, og en NVIDIA MX150.
  3. Inngangsnivåmodellen krymper SSD til 256 GB, og inkluderer bare integrert grafikk.

Trioen har to USB-C-porter (hvorav den ene er Thunderbolt 3 aktivert), en standard USB 3.0-port og en 3, 5 mm hodetelefonkontakt, i tillegg til et 57, 4Wh-batteri, ifølge utgivelsen.

Mens amerikanske priser ikke er tilgjengelige, vil high-end-modellen handle for € 1899 ($ ​​2338), med mellomområdet på € 1699 ($ ​​2091), og inngangsnivået til € 1499 ($ ​​1845), heter det i utgivelsen. De europeiske prisene inkluderer moms. Det vil være rimelig å konkludere med at de faktiske amerikanske prisene ville være lavere enn de europeiske prisene omregnet til amerikanske dollar.

Kanskje mest interessant er webkameraet - det ligger mellom tastene F6 og F7 på tastaturet. Når webkameraet er nødvendig, kan det dukke opp ved å trykke på kameraknappen på tastaturet. Når objektivet ikke er i bruk, sitter linsen på tastaturet. Denne designbeslutningen spiller en dobbel rolle i å redusere skjermrammen, og fungerer som en sikkerhetsfunksjon for å forhindre at webkameraet blir brukt av skadelig programvare for å surreptitious registrere brukeren uten deres viten.

Webkamera-sikkerhet har vært et tema av spesiell interesse de siste årene, med Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg kjent for å tape over webkameraet og mikrofonen på MacBook-en, og tidligere FBI-direktør James Comey kalte praksisen "sunn fornuft." På samme måte introduserte Lenovo "ThinkShutter" -funksjonen til årets oppdatering av ThinkPad-bærbare datamaskiner, slik at brukeren kan dekke webkameraet uten å bruke tape. Bærbare datamaskiner fra Librem 13 og 15-serien fra Purism har drepe brytere for webkameraet og mikrofonen, som kobler de to elektrisk fra hverandre.

Imidlertid er det sannsynligvis en øvelse i form over funksjon å plassere webkameraet så lavt i interesse for å redusere rammene. Dell har vekslet mellom å plassere webkameraet nede til venstre og nede i de siste iterasjonene av deres XPS-serie av bærbare datamaskiner, som har blitt kritisert for den “opp-nese-vinkelen” den er plassert i. The Verge's Vlad Savov kalte MateBook X Pro-kameraet "sårt upraktisk" etter å ha brukt det på MWC.

Den mest forløsende funksjonen til MateBook X Pro kan være skjermen, som er funksjonell identisk med den som finnes i Microsofts Surface Book. Med spredning av billige 16: 9-paneler bruker til og med forretningsfokuserte bærbare datamaskiner de tradisjonelt mediefokuserte skjermpanelene.

Huawei er en relativt nykommer i den bærbare PC-bransjen. Selskapet kunngjorde MateBook X, E og D-serien av systemer i mai i fjor, som ble møtt med høflig entusiasme. ZDNets anmeldelse av MateBook X bemerket at den "stabler godt som en ultra-bærbar bærbar datamaskin, " men kritiserte den som for dyr. Wan Biao, COO for Huaweis forbrukervirksomhetsgruppe, sa til CNBC i juni i fjor at selskapet har til hensikt å bli nei. 1 PC-produsent globalt "om tre til fem år."

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com