HP har en hjerteforandring: Nå for å finne ut av fremtiden med PC-en

HP har tross alt bestemt seg for å beholde sin PC-virksomhet - nå må den finne ut hvordan fremtiden ser ut for virksomheten, sier silicon.com-redaktør Steve Ranger.

Vel, det var en berg og dalbane noen måneder for HP. Selskapet har raskt pakket sammen evalueringen av "strategiske alternativer" for sin Personal Systems Group (PSG) - det vil si, jobbet ut om det er best å spinne av, selge eller beholde det - og besluttet at enheten vil forbli en del av selskapet .

"HP evaluerte objektivt den strategiske, økonomiske og operasjonelle virkningen av å snurre PSG. Det er klart etter vår analyse at det å holde PSG innenfor HP er riktig for kunder og partnere, rett for aksjonærer og rett for ansatte, " sa Meg Whitman, HPs nylig installerte president og administrerende direktør. "HP er forpliktet til PSG, og sammen er vi sterkere."

HPs anmeldelse fortalte sine fremskritt det som stort sett alle andre i bransjen allerede visste: at PC-virksomheten var dypt integrert med resten av selskapets forsyningskjede, IT og anskaffelser, og bidro med en enorm del av troverdighet til resten av porteføljen. På toppen av det, oppveide kostnadene for å gjenskape all denne infrastrukturen hvis PSG ble spunnet av i et frittstående selskap "større enn fordelene med separasjon".

Alt dette avslutter et moderat bisart kapittel i HPs historie, som så ikke bare vurdere å snurre av PC-virksomheten, men også kjøpe Autonomy, skjule webOS-virksomheten og sende TouchPad til en tidlig grav underveis.

HPs TouchPad var et havari av selskapets ubesluttsomhet om fremtiden for PC-virksomheten. Foto: Steve Ranger / silicon.com

Den generelle HPs beslutning om å holde fast i PSG har møtt en positiv respons, sammen med ganske mye rystelser fra industrikikkere som er forvirret av hele sagaen, og HP vil helt sikkert måtte bruke litt tid på å gjenoppbygge sin troverdighet.

Ovum-sjefanalytiker Carter Lusher applauderte hastigheten hvormed Whitman besluttet HPs intensjoner for PSG, og påpekte: "Kunngjøringen fra den nåværende tidligere administrerende direktør Leo Apotheker om at PSG gjennomgikk en strategisk gjennomgang og kunne selges eller spunnet av, var en uoppfordret katastrofe. "

Lusher la til: "Alt rundt PSGs strategiske gjennomgangsvedtak sendte sjokkbølger av usikkerhet gjennom bedrifts- og offentlig sektor IT-utøvende kretser, da det betviler HPs evne til å utføre en klar strategi for ethvert produkt eller løsning.

"IT-ledere trenger innsikt i strategiske leverandørers intensjoner for å gjøre forpliktelser over flere år, og HPs handlinger er i tvil om stabiliteten."

Men Lusher sa Whitmans raske beslutningstaking viser at ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com