Slik bruker du en ekstern mus med iPad-en din

Bilde: Apple

Med iPadOS kan du nå konfigurere og bruke en ekstern mus med iPad-en. Du kan bruke en kablet mus som kobles til Lightning- eller USB-C-porten på nettbrettet, eller en trådløs mus som kobles til via Bluetooth. Når du har opprettet forbindelsen, kan du bruke musen akkurat som på en PC. Avhengig av hvilken type arbeid du trenger å gjøre, kan en ekstern mus være mer effektiv og enklere enn å bruke fingrene til å manøvrere rundt iPad-en.

Forsikre deg først om at du kjører iPadOS 13.1 eller nyere på iPad-en. Deretter trenger du riktig adaptertype til musen din basert på din iPad-modell. En iPad Pro bruker en USB-C-port, så du trenger USB-A til USB-C-adapter. Med en hvilken som helst annen iPad trenger du en USB-A til Lightning-adapter. Du vil bruke adapteren til å koble til en kablet mus direkte eller til å koble Bluetooth-dongelen til en trådløs mus.

Koble musen gjennom adapteren til iPad-en. Hvis det er en Bluetooth-mus, må du forsikre deg om at den er slått på. Naviger til Innstillinger, og velg Tilgjengelighet. Trykk på Berør, og trykk deretter på AssistiveTouch. På neste skjermbilde, slå på bryteren for AssistiveTouch; en stor sirkulær musemarkør skal vises på skjermen. Flytt musen rundt for å se om markøren reagerer på bevegelsene ( figur A ).

Figur A

Hvis en mus som bruker Bluetooth ikke svarer, sveiper du ned til delen for pekeenheter og trykker på oppføringen for enheter. Se om musen vises under Tilkoblede enheter. Hvis ikke, trykk på oppføringen for Bluetooth-enheter ( figur B ). La Bluetooth-søket løpe for å søke etter og finne musen din.

Figur B

Du kan nå bevege musen rundt, og markøren vil følge. Klikk på venstre museknapp for å velge et element. Høyreklikk med musen, og en meny dukker opp med forskjellige kommandoer. Fra menyen kan du gå til startskjermen, aktivere Siri, åpne Kontrollsenter og se varslene dine. Klikk på ikonet for Tilpasset for å lage dine egne tilpassede kommandoer ( figur C ).

Figur C

Klikk på ikonet for Enhet, så får du tilgang til flere kommandoer, for eksempel volumkontroll, skjermrotasjon og låseskjerm ( figur D ). Venstreklikk hvor som helst utenfor menyen for å lukke den.

Figur D

Du kan tilpasse museknapphandlingene. I Innstillinger går du til Tilgjengelighet, Berør og deretter AssistiveTouch. Sveip nedover på skjermen til delen for pekeenheter, og trykk på Enheter, og trykk deretter på oppføringen for musen. Her kan du tilpasse innstillingene for knapp 1 (venstre knapp), knapp 2 (midtknapp eller rullehjul) og knapp 3 (høyre knapp) ( figur E ).

Figur E

Trykk på en bestemt knapp, så kan du velge mellom en rekke kommandoer ( figur F ).

Figur F

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com