Slik konfigurerer du Raspberry Pi 3 Model B +

Slik konfigurerer du Raspberry Pi 3 Model B + Denne videoen leder deg gjennom alt du trenger å vite for å få Raspberry Pi 3 Model B + i gang.

Dette er det siste brettet i Raspberry Pi-serien, Raspberry Pi 3 Model B +.

B + er en forbedring i forhold til Raspberry Pi 3 Model B, øker prosessorens hastighet til 1, 4 GHz, og legger til støtte for trådløs AC Wi-Fi, for Bluetooth 4.2, for raskere Ethernet og Power over Ethernet POE -funksjon via en separat POE-tillegg.

Jeg tar deg gjennom hvordan du konfigurerer Raspberry Pi B + ved hjelp av en Windows-maskin, og begynner med hvordan du konfigurerer operativsystemet på microSD-kortet. Videoen over vil lede deg gjennom prosessen trinn for trinn.

1. Når du setter opp microSD-kortet, kan det hende du må bruke en microSD-adapter. For å begynne å sette opp dette, bare slot microSD-kortet på baksiden av microSD-kortadapteren. Hvis du vil installere operativsystemet på microSD-kortet, må du enten bruke en SD-kortleser / skribent, eller så har du et spor på den bærbare datamaskinen for et SD-kort. I dette tilfellet tar du SD-kortadapteren og setter den i leseren. Koble deretter leseren til datamaskinen og installer operativsystemet på microSD-kortet.

2. Deretter må du laste ned operativsystemet for din Pi B +. Gå til raspberrypi.org/downloads/. Rull ned og klikk på Raspbian-operativsystemet, som er det offisielle operativsystemet for Raspberry Pi. Bla nedover, så ser du 'Raspbian Stretch with desktop'. Du har nå to alternativer. Du kan enten laste ned den som en torrent eller laste ned en zip-fil. Klikk på nedlastingen du velger, og vent til nedlastingen er fullført.

3. Deretter må du laste ned et program for å kopiere bildet for operativsystemet for Raspberry Pi til microSD-kortet. Gå til sourceforge.net, og søk etter 'Win32 Disk Imager'. Bla nedover og gå til toppresultatet under de gråskygge annonsene og venstreklikk. Neste, venstre klikk på "Last ned".

4. Når nedlastingen er fullført, ser du Win 32 Disk Imager vises nederst i vinduet. Venstreklikk, og installer Win 32 Disk Imager på maskinen.

5. Når du har lastet ned Raspberry Pi-operativsystemet, går du til Windows 10-nedlastingsmappen og ser etter en fil med ordene Raspbian Stretch i den. Høyreklikk på den filen, og klikk på 'Pakk ut alle' og deretter 'Pakk ut'.

Etter en tid skal du ha en mappe med samme navn ved siden av filen. Hvis du ser deg inne, kan du se bildefilen for Raspberry Pi-operativsystemet. Du må nå kopiere det til microSD-kortet.

6. Hvis du vil kopiere operativsystembildet for Raspberry Pi over til microSD-kortet, må du ta SD-kortleseren fra tidligere og koble den til en USB-port på datamaskinen. Alternativt kan du plassere SD-kortet i en kortleser på den bærbare datamaskinen.

Mer om Open Source

 • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
 • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
 • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
 • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Deretter må du kopiere bildet for operativsystemet for Raspberry Pi over til microSD-kortet. Åpne Win 32 Disk Imager som du installerte tidligere, så ser du et vindu. Klikk på det blå mappeikonet, og finn bildet for operativsystemet Raspbian Stretch, og klikk deretter 'Åpne'. Deretter må du velge Enhet ved å velge bokstaven som tilsvarer SD-kortleseren. Du vil se dette brevet vises i Windows File Explorer når du kobler til SD-kortleseren. Når dette er valgt, klikker du på "Skriv". Vent deretter litt, mens operativsystemet kopieres til SD-kortet.

7. Når operativsystemet er installert på SD-kortet, tar du brettet ditt, snur det. På undersiden ser du et spor bak, og det er dit microSD-kortet må gå. Ta microSD-kortet, og sett det deretter inn i sporet forsiktig til det sitter godt inne.

8. Hvis du skal bruke Raspberry Pi over lengre tid, vil du bruke et tilfelle av noe slag. Hvis du bruker den offisielle saken laget av Raspberry Pi Foundation, vil du stille opp hullene rundt kantene her på Pi-brettet med de små hevede sirkulære delene på bunnen av brettet. Når linjen er stilt opp, skulle brettet bare slippe på plass.

9. Neste du vil klemme på toppen, ta toppen og trykk den ned i sporene til du hører den klikke. Deretter vil du sette inn sidepanelene, fôre dem opp med det passende hullet i siden av saken og skyve dem inn til du hører klikk. Du har nå en ferdig Raspberry Pi-sak.

10. På siden av saken er det tre porter for Raspberry Pi 3 Model B +. På venstre side har du en micro USB-port som Raspberry Pi Foundation anbefaler en 2, 5A, 5V strømforsyning. I midten har du en HDMI-port i full størrelse for å koble TV-er eller skjermer til Raspberry Pi. Lengst har du stereoutgang og komposittvideo-porter, noe som gir deg enda flere audiovisuelle alternativer.

På baksiden av saken, kan du se, har du de resterende portene her. På venstre side er Ethernet-porten. Det er her du ønsker å koble kablede nettverkstilkoblinger til enheten hvis du ikke bruker Wi-Fi ombord. Du kan også se her de fire USB 2.0-portene. Det er her du vil koble musen eller tastaturet til Raspberry Pi, med mindre du bruker en Bluetooth-mus eller tastatur, det vil si. Det er det for portene, og neste gang starter vi opp enheten.

De beste alternativene til Raspberry Pi (gratis PDF) (TechRepublic)

11. Når du har koblet til alle kablene, kobler du til strømledningen sist. Du bør se systemet starte opp slik. Det tar ikke mer enn fem til ti sekunder å starte opp på skrivebordet. Når skrivebordet er lastet inn, vil du kunne bla gjennom all programvaren som er inkludert: LibreOffice-suiten, Chromium-nettleseren, et par spill med et programmeringstema. Også en hel rekke verktøy for å lære programmering. Jeg håper du synes denne opplæringen var nyttig.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

Se også

 • Billig, men kraftig Raspberry Pi-rival: $ 25 Pine H64 tilbyr 4K HDR-video, PCIe og USB 3.0 (TechRepublic)
 • Ny Raspberry Pi Zero WH lover å gjøre maskinvarehacking enkelt (TechRepublic)
 • Vil du sette opp et nettverk av Raspberry Pi-datamaskiner? Slik gjør du det (TechRepublic)
 • Raspberry Pi 4: En spesiell ønskeliste for neste $ 35 datamaskin (TechRepublic)
 • Hva er Raspberry Pi 3? Alt du trenger å vite om den lille datamaskinen med lav pris (ZDNet)
 • 21 av våre favoritt Raspberry Pi-prosjekter (ZDNet)
 • Mozillas Raspberry Pi-gateway hjelper deg med å koble opp ditt smarte hjem (ZDNet)
Bilde: Nick Heath

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com