Slik konfigurerer du en Windows 10-datamaskin: 5 viktige trinn

Slik konfigurerer du en Windows 10-datamaskin Følg disse fem trinnene før du begynner å bruke den nye Windows 10-maskinen.

Å pakke ut en ny PC, skrelle av den beskyttende plasten og slå den opp for første gang er spennende. Før du begynner å glede deg over den nye Windows 10-PCen din, er det viktige ting du må gjøre for å få den satt opp, beskyttet og fungerer som den skal.

1. Oppdater Windows

Når du er logget på Windows, er det første du bør gjøre å laste ned og installere alle tilgjengelige Windows 10-oppdateringer. Åpne Innstillinger-appen ved å åpne Start-menyen og klikke på tannhjulikonet som vises over startknappen på venstre side av menyen.

Bla nedover i innstillingsmenyen til du ser Updates And Security ( figur A ) - klikk på det. Klikk deretter på Sjekk etter oppdateringer og la Windows gjøre sine ting.

Figur A

Denne prosessen vil ta en stund, krever flere omstarter, og du må klikke på knappen Kontroller for oppdateringer flere ganger. Når du klikker på den knappen og sier at det ikke er noe tilgjengelig, er du ferdig.

2. Kvitt deg med bloatware

Dataprodusenter er beryktet for å sende nye maskiner med deres tilpassede programvare forhåndsinnlastet i Windows, og det meste (om ikke alt) er søppel. Å kvitte seg med bloatware er en viktig del av å sette opp en ny Windows 10-PC - å forlate disse programmene vil ikke gjøre deg mye bra og vil sannsynligvis bare bremse datamaskinen.

Gå tilbake til Innstillinger-applikasjonen og klikk på Apps-elementet. Du bør se en fullstendig liste over installert programvare. Finn elementene du ikke vil, klikk på disse elementene, klikk på Avinstaller-knappen ( figur B ) og følg trinnene for å avinstallere appen. Gjenta for alt du vil avinstallere.

Figur B

3. Sikre datamaskinen din

Det er to måter du kan beskytte datamaskinen din mot skadelig programvare: Ved å laste ned antivirusprogramvaren du velger, eller ved å bruke Microsofts innebygde Windows Security.

Windows Security er ikke rotet det pleide å være - det er et perfekt levedyktig alternativ til tredjeparts antivirusprogramvare og gjør alt du trenger for å holde deg trygg.

Du kan finne sikkerhetsinnstillinger for Windows i Innstillinger-appen under Oppdateringer og sikkerhet (samme sted som du fant Windows Update). Klikk på Windows Security-alternativet og se etter gule flagg som indikerer at du må iverksette tiltak ( figur C ). Når du er sikker på at alt er i god form, kan du gå videre.

Figur C

4. Sjekk driverne

Windows 10 er ganske flink til å finne drivere, men noen ganger vil det trekke en generisk en som ikke fungerer like bra eller ikke vil aktivere alle funksjonene til en bestemt enhet. Selv en ny datamaskin som ikke er i boksen, bør sjekkes for manglende drivere.

Drivere er koden som forteller datamaskinen din hvordan de skal bruke maskinvarekomponentene. Du kan finne alle driverne som er oppført i Enhetsbehandling ( figur D ), som du kan finne i kontrollpanelet, eller ved å skrive "enhetsbehandling" i startmenyens søkefelt.

Figur D

Se etter gule flagg eller generiske enheter. Høyreklikk på det aktuelle elementet og velg Oppdater driver. Be Windows søke automatisk etter drivere, og den skal finne de den trenger.

Hvis Windows ikke finner de aktuelle driverne, kan det hende du må gå til produsentens nettsted og laste ned dem selv.

5. Ta et systembilde

Nye datamaskiner har vanligvis ikke problemer, men det er best å forberede seg på den muligheten.

Etter at du har utført de andre trinnene som er oppført her, lastet ned tilleggsprogramvare, synkronisert filene dine og konfigurert datamaskinen din akkurat slik du liker den, bør du ta et systembilde, som er en 1: 1-kopi av hele harddisken.

Du trenger en ekstern USB-stasjon eller en sekundær intern harddisk for å lage et systembilde. Denne TechRepublic-artikkelen beskriver trinnene for å lage et systembilde.

Hvis datamaskinen din krasjer noen gang, kan du gjøre om den nøyaktig som den var da du tok systembildet, så husk å ta periodiske bilder for å gjøre rede for endringer.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Se også

  • Etter oppgradering av Windows 10, gjør du disse syv tingene umiddelbart (ZDNet)
  • Slik bruker du filhistorikk på riktig måte til å overføre datafiler til en ny Windows 10-installasjon (TechRepublic)
  • Hvordan bruke Systeminformasjon i Windows 10 til å lage konfigurasjonsdatasett for feilsøking (TechRepublic)
  • Slik endrer du Microsoft Windows 10-oppdateringsprosessen slik at den passer til timeplanen din (TechRepublic)
  • Galleri: 10 apper for å legge til funksjoner i Windows 10 (TechRepublic)
Bilde: Matt Elliott / CNET

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com