Slik kjører du en kommando i Rundeck

Bilde: Jack Wallen

Når Rundeck er installert og nodene dine lagt til, er det på tide å ta det neste trinnet med administrasjonskonsollen - å kjøre en kommando. Det er viktig å forstå hvordan denne oppgaven fungerer fordi den vil hjelpe deg med to ting:

  • Når du går for å sette opp en jobb.
  • Å ta vare på engangsoppgaver på noder.

Mer om Open Source

  • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
  • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
  • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
  • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

Selv om en av de mest kraftfulle aspektene ved Rundeck er muligheten til å lage komplekse jobber (som kan kjøres med et klikk på en knapp), er det også veldig nyttig å kjøre kommandoer til eksterne noder. Så hvis du trenger å gjøre en rask sjekk eller til og med en oppdatering på en server, trenger du bare å logge inn på Rundeck, hvor du deretter kan sende kommandoen til nodene dine. Jeg skal vise deg nøyaktig hvordan du gjør det.

Jeg antar at du allerede har Rundeck i gang og har konfigurert de nødvendige eksterne noder. SE: Hvordan legge til eksterne noder til Rundeck. Den gode nyheten er at du allerede har tatt vare på den harde delen (å få Rundeck installert og legge til noder). Å kjøre kommandoer er faktisk ganske enkelt.

La oss få dette til.

Kjører en kommando

Logg deg på Rundeck-konsollen og klikk på et prosjekt som har en tilknyttet nod du vil jobbe med. Når du er i prosjektskjermbildet, klikker du på COMMANDS i venstre navigasjon ( figur A ).

Figur A: Et prosjekt som heter TECHREPUBLIC, konfigurert og klar til å gå.

I Kommando-vinduet ( figur B ), må du først velge en node du vil kjøre kommandoen på. Du kan gjøre dette ved å skrive inn navnet på noden og trykke på Søk.

Figur B: Vinduet Rundeck-kommandoer.

Hvis du ikke er sikker på nodenavnet, klikker du på rullegardinmenyen Noder og velger Vis alle noder. Når du ser navnet på noden du vil jobbe med, skriver du det i tekstområdet Noder og klikker på Søk. Dette vil velge noden det gjelder. Skriv deretter kommandoen du vil sende til noden i kommandotekstområdet. Når du har kommandoen nøyaktig hvordan du liker den ( figur C ), trykker du på Kjør på X-nodeknappen (der X er antall noder du har valgt).

Figur C: Kjøre sudo apt-get-oppdatering && sudo apt-get-oppgradering på en enkelt ekstern node.

Du vil se utdataene fra kommandoen mens den kjører. Når den er ferdig, kan du deretter lagre den kommandoen som en jobb ved å klikke på Lagre som en jobb-knapp ( figur D - vi diskuterer oppretting av jobber i et annet innlegg).


Figur D: Kommandoen vår i gang med å løpe.

Lett peasy

Det er alt som er å kjøre en jobb på en ekstern node, ved hjelp av Rundeck. Hvis du leter etter en av de best sentraliserte serveradministratorene, kan du ikke gå galt med dette verktøyet. Kjør kommandoer på enkeltknuter, flere noder eller alle noder - med bare noen få hurtigklikk. Det blir ikke mye enklere (og mer effektivt) enn det.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com