Hvordan håndtere Apple-enheter på K-12-skoler: 5 tips

Apple prøver å skolere Google med en ny iPad med lav pris for utdanning Apple målretter seg mot Chromebooks med en ny iPad på nivå. Larry Dignan og Bill Detwiler analyserer Apples forsøk på å bryte Googles grep om utdanningsmarkedet.

Chromebooks kan dominere K-12-markedet, men Apple gjør grep for å bli mer utdanningsvennlige, og nylig avduket en ny iPad på 299 dollar for utdanningsmarkedet med tilpasset programvare og støtte for Apple Pencil og augmented reality (AR).

"Apple har en lang historie med K-12-skoler og utdanning generelt, " sa Tom Daccord, medforfatter av boken iPads i klasserommet og medstiftere av initiativet EdTech Teacher.

"Apple-enheter kan slippe løs mye kreativitet for studentene." For eksempel kan elevene bruke iPads alene for å skrive prosa, kode eller lage lyd, video og animasjon, la han til.

Til tross for fordelene med iPads, iMacs og MacBooks, har Chromebooks omtrent 58% av K-12 mobile markedsandeler, mens Apple-enheter bare har omtrent 14%. Dette skyldes i stor grad de forskjellige prispunktene for enhetene - Chromebooks starter på 119 dollar, mens den nyeste iPad koster 329 dollar. Imidlertid er Chromebook-er avhengige av skolens Wi-Fi, noe som kan utgjøre problemer for multimediaarbeid, sa Daccord.

Ved Pequea Valley School District i Kinzers, PA, har noen av distriktets 1.600 studenter ikke internettilgang, verken på grunn av deres landlige beliggenhet eller familier som ikke har råd.

"Da vi gikk gjennom prosessen med å velge en enhet, ønsket vi å holde oss borte fra alternativer som stod sterkt på internettilgang, som et Chromebook- eller BYOD-program, " sier Ashley Heagy, teknologisjef. Bydelen var i stand til å overbevise skolestyret om å bruke mer på Apple-enheter ved å vise hvor raskt de starter opp sammenlignet med Windows-enheter, la hun til.

Apple-enheter holder vanligvis også verdien i flere år, sa Heagy. "Jeg er en fast tro på at du får det du betaler for, " sa Heagy. "Prispunktet er litt høyt, men jeg har ikke noe problem med enhetene, og de vil vare i en fire år lang oppdateringssyklus."

Warwick Public Schools, et distrikt med rundt 10 000 elever i Warwick, RI, har rundt 140 Mac og 140 iPads distrikt bredt, sammen med en rekke andre enheter, ifølge teknologidirektør Douglas Alexander.

Mer om Apple

  • Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret
  • iPhone 11: Et jukseark
  • Apple Watch Series 5: Et jukseark
  • 20 Apple-tastatursnarveier forretningsbrukere trenger å vite

"Da vi endelig fikk iMacs i fotolaboratoriet vårt, var det et mye renere laboratorium, lærerne hadde mer benkeplass, og vi brukte mye mindre krefter enn når elevene ble stappet ved små bord med CRT-skjermer, " sa Alexander. "Og de var lettere å administrere fordi vi kunne bruke skrivebordsverktøyene våre, ledelsen av mobile enheter eller endepunktstyring for å administrere dem alle som en klynge."

Apple-enheter krever vanligvis ikke mye vedlikehold, sa Alexander. "Vi har hatt noen få maskinvarefeil, men mer hva vi må ta på er iPadene, fordi lærerne elsker dem så mye at de stadig vil ha nye apper for dem, " la han til. "Men jeg har ikke hørt mye om et peep om iMacene siden vi distribuerte dem, annet enn at vi ønsker å administrere dem sentralt og bedre, og teknologiene mine trenger litt mer trening i hvordan jeg gjør det."

Her er fem tips for IT-administratorer som administrerer Apple-enheter i skolen eller distriktet deres.

1. Ikke hopp over faglig utvikling for IT-ansatte og lærere

"Du kan aldri gi for mye profesjonell utvikling, " sa Heagy. Mange edtech-initiativer kommer fra administrasjonen, og ender opp med å vare bare et år eller to. "Du må virkelig gjøre disse lærerne komfortable med teknologien i klasserommet. Det er der du kommer til å høste fordelene ved teknologitransformasjon på skolene dine."

For ofte blir faglig utvikling oversett, og lærerne får bare et nytt apparat, sa Heagy. "Ingen vet hva de kan gjøre med det. Og det er et stort klasseromsledelsesstykke når du snakker om 30 ansikter som stirrer tilbake på deg i klasserommet, og nå har de alle en enhet, " la hun til. "Det er en helt ny verden av frykt for noen lærere."

I Warwick hentet distriktet FileWave til en to-dagers opplæring da det kjøpte systemet. Da vi var ferdige, gikk vi ut og visste hvordan vi skulle lage filsett og hvordan du registrerte maskiner, og også hvordan vi skulle jobbe med Chromebooks, noe som var en stor fordel, "sa Alexander.

2. Få en MDM

Et MDM-system (Mobile Device Management) er "avgjørende" for Apple enhetsadministrasjon, sier Alexander.

"Hvis du gjør det riktig, har du et administrasjonsverktøy for mobile enheter som Casper, Jamf eller FileWave, " sa Alexander. "Og du har konfigurasjonsprofiler som du kan skyve ut. I utgangspunktet trenger du ikke engang å avbilde Mac-maskiner lenger - Sierra og High Sierra støtter ikke egentlig bildebehandling så mye som de støtter å skyte opp en vanilje-Mac og deretter skyver ut konfigurasjonsprofiler sentralt. "

Deretter kan du bygge og skyve ut applikasjonssett, sa Alexander. Noen, som Adobe Creative Cloud, er vanskeligere å distribuere, men de fleste som finnes i Apple-butikken er ganske enkle, la han til.

Mange skoler bruker nå Apple Classroom for læreradministrasjon av iPads, sa Daccord. "Lærere ønsker å kunne se elevernes skjermbilder, låse dem i bestemte apper og enkelt skyve apper ut på enhetene sine, " sa Daccord.

3. Trykk på DEP og VPP

Apples Device Enrollment Program (DEP) lar deg registrere enheten til organisasjonen din ved kjøp, slik at systemet ditt kan oppdage det ved oppstart av boksen og skyve ned en konfigurasjonsprofil. "Mange større distrikter bruker det på denne måten, " sa Alexander. "Det er veldig kraftig, fordi du må gjøre veldig lite ut av boksen for å koble systemet rett inn i MDM-en og deretter ha det i utgangspunktet automatisk konfigurere, når du først har koblet deg til nettverket."

Skoler kan også kjøpe programvare gjennom voluminnkjøpsprogrammet (VPP), som lar deg kjøpe lisenser for programvaren, distribuere dem til hver klient, og hvis klienten blir resirkulert eller går offline og du trenger å erstatte den, kan du trekke det lisensiere tilbake og distribuere den på nytt. "Programvare blir veldig enkel å administrere, fordi du ikke kjøper en enkelt kopi og deretter laster den ned til en enkelt enhet. Du kjøper lisensen og bruker den deretter fleksibelt, " sa Alexander.

4. Reparer internt

Pequea Valley har to teknikere på stedet som er sertifisert for å utføre garanterte reparasjoner, sa Heagy. For å fylle hull, har distriktet også et teknisk supportteam for studenter som kan reparere alt utstyr som er uten garanti, la hun til.

5. Modeller det kreative potensialet til enhetene

Det er viktig for lærerne å bli kjent med appene på Apple-enhetene sine, sa Daccord. Men det er enda viktigere for dem å utvikle en visjon om hva teknologien lar studentene gjøre fra et kreativt og pedagogisk ståsted.

"Til syvende og sist kommer det ned på hva som skjer i klasserommet, og derfor vil hva IT og andre administratorer kan gjøre for å hjelpe lærere forstå og omfavne det kreative potensialet til Apple-enheter være best på lang sikt, " sa Daccord. "Hvis de ikke omfavner det, vil de stille spørsmål ved hvorfor de betaler mer for Apple-enheter hvis de ganske enkelt bruker dem som produktivitetsenheter."

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com