Hvordan få mest mulig ut av Mission Control

Nå som Lion har truffet gatene og jeg har hatt muligheten til å løpe den gjennom tempoene, ønsket jeg å berøre en av de mange nye funksjonene som har fått noen blandede anmeldelser i media. Jeg har hatt luksusen av å bruke Lion pre-release, og selv om jeg opprinnelig ikke følte at Mission Control ville endre måten jeg jobber på, etter flere ukers bruk, har jeg funnet Mission Control ikke bare nyttig, men også en kilde til økt effektivitet i arbeidsflyten min.

Effektivitet og kraft

I sin søken etter å forenkle og styrke, har Apple slått sammen Expose, Spaces og Dashboard - omgruppering av de tre funksjonene sammen til en enkelt applikasjon som nå heter Mission Control. Ved første øyekast kan dette ikke virke så stort, men når du tenker på at du nå kan påkalle kraften til Expose, Spaces og Dashbord med så lite som et enkelt tastetrykk, blir implikasjonene ganske tydelige.

Oppdragskontrollkrav

For å virkelig få mest mulig ut av Mission Control anbefaler jeg enten en styreflate utstyrt Macbook, Macbook Air eller Macbook Pro som støtter gester, eller, hvis du er på skrivebordet, Apples Magic Trackpad. Å ikke ha en styreflate setter deg ikke i gang; Imidlertid er det virkelig den beste opplevelsen for å få tilgang til alle Lions nye gestbaserte innspill. Hvis du har en mus, kan du få tilgang til Mission Control på en av tre måter:

  • Klikk på Mission Control i dock, naviger til applikasjonsmappen og dobbeltklikk Mission Control.
  • Hvis du har en magisk mus, dobbeltklikker du med to fingre.
  • Du kan også hente opp Mission Control fra tastaturet ved å trykke på F8.

Livet før Mission Control

For å gi deg et eksempel på livet før Mission Control, besto arbeidsflyten min av å få tilgang til flere ofte brukte applikasjoner fra flere mellomrom og tappe på F8 - F12-tastene for å få tilgang til Expose og Dashboard. Jeg har aldri ansett alle disse oppgavene som upraktiske eller kjedelige, men etter å ha opplevd Mission Control har det endret arbeidsflytperspektivet mitt, og har spart meg dusinvis av tastetrykk og museklikk om dagen.

Bruker Mission Control

Å få tilgang til Mission Control er så enkelt som å skyve tre fingre i en bevegelse oppover på styreputen, trykke på F8-tasten eller klikke på Mission Control i dock. Å bruke styreflaten er selvfølgelig en av mange forskjellige måter å samhandle med Mission Control, men med denne enkeltkommandoen kan du få tilgang til Dashbord, flytte applikasjoner til et nytt skrivebord, bytte til et nytt vindu, og til og med se på kaien for å se hvilke applikasjoner som nå kjører.

Figur A

Opprette og slette stasjonære maskiner

Å opprette og slette stasjonære datamaskiner syntes for meg å være det minst intuitive aspektet ved Mission Control, men når du først har sett det i aksjon, virker det som en intet brainer. Hvis du vil opprette et nytt skrivebord, skriver du inn Mission Control og flytter markøren opp i øverste høyre hjørne av skjermen. Mens du svever rundt i det området, vises en skrivebordsfane slik at du kan klikke og opprette et nytt mellomrom.

Figur B

For å avvise et skrivebord som ikke lenger er nødvendig, plasserer du markøren over ønsket skrivebord mens du er i Mission Control, og et kjent iOS-ikon vises i øverste venstre hjørne av fanen. Klikk på x, og skrivebordet blir fjernet fra listen over skrivebordsikoner gruppert over toppen av Mission Control.

Figur C

Til slutt for å flytte et program fra et skrivebord til et annet, bare aktiverer du Mission Control og drar applikasjonsvinduet til det valgte skrivebordet, og det er det. Det er like enkelt å bytte mellom stasjonære maskiner som å bytte mellom applikasjoner, få tilgang til Mission Control og klikke på ønsket bordplate, eller sveipe til venstre eller høyre med tre fingre på styreflaten.

Figur D

Unødvendig å si at dette er ganske enkelt, men likevel kraftige ting, og hvis det gis en mulighet, har det potensialet til å virkelig påvirke arbeidsflyten din. Jeg har bare berørt noen av funksjonene som Mission Control tilbyr, men hvis du vil lære mer, kan du se alle tilgjengelige bevegelser ved å åpne Systemvalg, klikke på Trackpad og velge kategorien Flere bevegelser eller ved å gå til http: / /www.apple.com/macosx/whats-new/missioncontrol.html.

Hvordan liker du Mission Control-funksjonen? Har det forbedret din vanlige arbeidsflyt?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com