Hvordan utslipp fra 3D-skrivere utgjør en potensiell helsefare

GE revolusjonerer produksjon av jetmotorer med 3D-utskrift. En vesentlig del som pleide å bestå av dusinvis av komponenter, ble transformert på GEs nye fabrikk i Chakan, India med 3D-utskrift. Finn ut mer her.

Fremkomsten av 3D-utskrift gir mulighet for en times tid til behandlingstid for rask prototyping og produksjon av deler, ved å bringe produksjonsevnen nærmere ingeniørene som designer de delene som produseres. Varekostnadene til 3D-skrivere har på samme måte ført til at de ble inkludert i skolene som en del av et bredere press for STEM-utdanning.

Imidlertid vil luftkvaliteten sannsynligvis lide som følge av dette - en 3D-skriver er egentlig et miniatyrproduksjonsanlegg, i form og funksjon, og blir ofte distribuert i fasiliteter, for eksempel standardkontorbygninger, som ikke er riktig utstyrt for ventilasjon. Flyktige organiske forbindelser (VOC) -konsentrasjoner i luft øker med bruk av 3D-skrivere, med en to-årig studie av UL og Georgia Institute of Technology som fant 216 individuelle VOC-er som ble sluppet ut i inneluften ved bruk av 3D-skrivere.

IT pro sin guide til 3D-utskriftsteknologier (gratis PDF)

Spesifikke VOC-stoffer som ble utgitt under utskrift varierte avhengig av glødematerialet, med noen av forbindelsene, "kjent eller mistenkt for å være kreftfremkallende eller irriterende, " ifølge rapporten, "overskred de anbefalte innendørsnivåer knyttet til skadelige helseeffekter."

RIZE, en 3D-skriverprodusent, touterer sin RIZE One Industrial 3D Printer og Rizium One glødetråd, utgivelse og merking av blekk som den første i bransjen som mottar UL 2904 GREENGUARD-sertifisering, en standard utgitt i 2018 for at skrivere skal brukes trygt i typisk innemiljøer samtidig som forurensning og kjemisk eksponering reduseres.

"Med mange av våre skrivere har vi et område der vi har spesiell ventilasjon. Som ingeniørteam, når du vil trykke noe, sender du det til vår produksjonsgruppe, de trykker det der, " sier Shawn Ehrstein, direktør for CAD / CAM-laboratoriet ved Wichita State Universitys National Institute for Aviation Research (NIAR), fortalte TechRepublic. "Med RIZE, ved å kunne sette det inn i rommet med ingeniørene, gir det deg muligheten til å utnytte fordelene ved 3D-utskriften i et større tempo fordi ... vi trenger ikke å lagre det i et område der vi bare har trykking i gang på."

Forskning ved NIAR er avhengig av rask prototyping og testing av design. Gruppen jobber mye med sertifiseringsbyråer for å etablere overholdelse av forskrifts- og sikkerhetsstandarder, og avhjelpe problemer i design som dukker opp gjennom miljøtesting. Ehrstein bemerket bekvemmeligheten av RIZEs evne til å merke deler med QR-koder for sporing av deler.

"Du kan komme på noe, du vil trykke det slik at du kan se hvordan det ser ut og få en bedre ide om dens form, passform og funksjon, " sa Ehrstein. "Du kan skrive ut den med en gang, ta den ut, slå av støttene, og så har du objektet ditt. Det kan føre til raskere behandlingstid, du kan være mer innovativ ved å bruke kraften i 3D-utskrift på kontoret og få tilbakemelding med en gang. "

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com