Hvordan bruker jeg byttedyr for å gjenopprette en stjålet bærbar PC?

Bærbare datamaskiner blir stjålet hele tiden. Og å gjenopprette en stjålet bærbar PC er gjort veldig vanskelig når man ikke har gjort noen tiltak for å hjelpe denne oppgaven. Prey er et open source-program, tilgjengelig for Windows, Mac og Linux, som kan hjelpe deg når den bærbare datamaskinen din blir stjålet. Prey tar en genial tilnærming til gjenoppretting av bærbar PC, fordi når den først er installert, vil den sende tidsbestemte rapporter til en konfigurert e-postadresse som inneholder informasjon som beskriver hvor den befinner seg. Informasjonen som samles inn inkluderer:

 • Status for datamaskinen
 • Liste over kjørende programmer og aktive tilkoblinger
 • Detaljert nettverk og WI-FI-rapport
 • Skjermbilde av kjører desktop
 • Et bilde av tyven (hvis den stjålne bærbare datamaskinen er utstyrt med et webkamera)

Selvfølgelig tenker du sannsynligvis at dette er mye informasjon som skal sendes ut, spesielt ettersom den bærbare datamaskinen med dette oppsettet vil sende ut denne informasjonen selv om den bærbare datamaskinen ikke er stjålet. Ah, men skaperne har tenkt på det også. Du kan konfigurere Prey til å sende ut informasjonen bare hvis den finner en bestemt web-URL som du opprettet i tilfelle den bærbare datamaskinen ble stjålet. Vi tar opp det om litt. La oss først se på hvordan du får programmet og installerer det.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format i en gratis nedlastning av TechRepublic.

Komme og installere

Før vi begynner, bør du vite at Prey krever .NET-biblioteket. Hvis den bærbare datamaskinen ikke har dette installert, må du installere det før du kan jobbe med Prey. Last ned først zip-filen fra nedlastingssiden for byttedyr. Når du har det på harddisken, pakker du ut filen og åpner den resulterende mappen. I denne mappen vil du se noen få kjørbare filer. Filen du trenger å konsentrere deg om er PreyConfig.exe.

Konfigurere byttedyr

Her er informasjonen du trenger for å sette opp Prey:

 • URL: Mer om dette senere
 • E-postadresse: Dette vil være adressen Prey sender all informasjon til.
 • SMTP-server: SMTP-serveren Prey brukes til å sende e-post.
 • Port: Porten som SMTP-serveren vil bruke.
 • SSL: Hvis SMTP-serveren din bruker SSL, må du merke av i denne ruten.
 • Brukernavn: Dette er brukernavnet for SMTP-serveren.
 • Passord: Dette er passordet for SMTP-serveren.
For å konfigurere Prey, dobbeltklikker du på filen PreyConfig.exe. Når konfigurasjonsvinduet åpnes ( figur A ), må du oppgi nødvendig informasjon, men ikke oppgi en URL.

Figur A

Hvis du ikke vil opprette en konto med Prey, kan du gå den enkle e-postveien.

Én ting å merke seg er at hvis du bruker Googles SMTP-server, må du stille porten til 587 og klikke på SSL-avkrysningsruten.

Før du aktiverer Prey må du finne den kjørbare PreyAgent-kommandoen. For å gjøre dette, klikk på Aktiver avkrysningsruten, som vil åpne et Utforskervindu der du kan finne PreyAgent.exe-filen.

Når du har lagt inn all informasjonen, klikker du på Aktiver-knappen, og du er god til å gå. Prey begynner å sende informasjon til den konfigurerte e-postadressen i det tidsrommet du har konfigurert.

Sette opp en URL

Som nevnt tidligere, har utviklerne skapt en måte å pseudo-aktivere Prey hvis den bærbare datamaskinen din ble stjålet. Det du gjør er å opprette en URL som Prey kan se etter (den vil gjøre det når trinnet er konfigurert). Når Prey finner den URL-en, begynner den å sende informasjonen til den konfigurerte e-postadressen.

Nettadressen du oppretter er opp til deg, men sørg for at du har muligheten til å opprette den nettadressen hvor som helst når som helst. Si at du eier domenet http://www.mydomainishere.com . Du kan konfigurere byttedyr for å se etter URL-adressen http: ///www.mydomainishere.com/STOLEN.html . Hvis den bærbare datamaskinen din faktisk er stjålet, oppretter du en webside med den adressen (du kan bare opprette en tom STOLEN.html- fil som Prey bare sjekker om det finnes en adresse), og så vil du begynne å motta informasjon på den konfigurerte epostadresse.

Når du klikker på Aktiver-knappen, dukker det opp et nytt vindu med en melding om at konfigurasjonen er OK.

Bruke Prey Kontrollpanel

Hvis du velger å opprette en konto på Preys side, kan du dra nytte av kontrollpanelet deres for å få mer detaljert kontroll over den stjålne maskinvaren din. Etter at du har registrert deg for tjenesten, vil du få en aktiveringsnøkkel, som du kommer inn i konfigurasjonsskjermen. Du må også legge til en ny enhet i kontrollpanelet. Klikk på knappen Legg til ny enhet når du har logget deg på. I dette nye skjermbildet ( figur B ) skriver du inn et navn, velger enhetstype, velger OS og klikker deretter Opprett-knappen. Når du oppretter enheten, vil du få en enhetskode som du deretter vil gå inn på konfigurasjonsskjermen.

Figur B

Du kan legge til flere enheter her.

Problem

For at Prey faktisk skal fungere, må den startes opp og kobles på nettet. Dette kan unngås med mindre det første en tyv gjør er å formatere harddisken. Hvis det er tilfelle, er du heldig.

Siste tanker

Er Prey en perfekt løsning? Nei, men det er en interessant og godt utført løsning som tilfeldigvis er åpen kildekode og kryssplattform. Dette gjør det mulig for noen som helst å ha minst en liten sjanse for å gjenopprette en stjålet bærbar PC. Og selv den minste forsikring er bedre enn ingen.

Hold deg oppdatert om de siste XP-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows XP-nyhetsbrev, levert hver torsdag.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com