Hvordan slår jeg av Caps Lock-tasten i Windows 7?

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i PDF-format som en TechRepublic nedlasting. Innlegget ble opprinnelig skrevet for Windows XP, men det vil fungere med Vista og Windows 7.

Noen ganger, avhengig av produsent og bestemt utforming, kan tastaturet være en stor kilde til frustrasjon. For TechRepublic-leseren Frank Reeves er Caps Lock-tasten den som gjør ham gal. Etter å ha sett den TechRepublic "Hvordan gjør jeg ..." om hvordan du deaktiverer Sett inn nøkkelen i Word, ba han om informasjon om hvordan du deaktiverer Caps Lock-tasten på lignende måte.

Det er flere måter å utføre denne oppgaven på. En måte er å finne skannekoden for Caps Lock-tasten og for nøkkelen du vil kartlegge den til og deretter redigere Windows-registeret. Folkene på Annoyances.org forklarer denne metoden. Forklaringen deres er imidlertid mer komplisert enn den trenger å være, og det er enklere og tryggere måter å oppnå det samme på.

Tredjeparts tastaturlayout og kartleggingsverktøy er tilgjengelige som lar deg endre oppførselen til Caps Lock-tasten, men mange av disse koker virkelig ned til en .reg- fil, som redigerer Windows-registeret for deg. Generelt er disse .reg- filene fine og kommer fra mennesker og organisasjoner som bare prøver å gjøre livet ditt enklere, men det innebærer fortsatt at en fremmed redigerer Windows-registerfilene dine. Det gjør meg ukomfortabel.

Den beste måten å gjenskape Caps Lock-tasten eller en hvilken som helst tast på tastaturet ditt er med et gratis verktøy fra Microsoft som heter remapkey.exe. Dette lille verktøyet er tilgjengelig i Windows Server 2003 Resource Kit Tools. Det er et av mange verktøy som er inkludert i settet og fungerer med Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003 og Windows Vista. Dette TechRepublic "Hvordan gjør jeg ..." viser deg hvordan du bruker remapkey.exe-verktøyet til å gjenskape Caps Lock-tasten.

remapping

Når du har lastet ned og kjørt filen Windows Server 2003 Resource Kit Tools, har du en lang klesvaskliste over verktøy som ligger i en enkelt katalog. Jeg brukte standardplasseringen ( figur A ):

Figur A

Du finner verktøyet i Verktøy-katalogen.
Når du starter remapkey-verktøyet, presenterer det en skjerm som viser to tastaturer, som vist i figur B. Merk: For Windows 7 og Windows Vista må du starte remapkey-verktøyet med administratorrettigheter ved å høyreklikke og Kjør som administrator-menyelementet .

Figur B

Remapkey-verktøyet viser to tastaturer.
Det øverste tastaturet er standardbasert tastaturlayout. Hvis du vil gjenskape Caps Lock-tasten, klikker du på tasten på det øverste tastaturet du vil at Caps Lock skal remappes til, drar den til det nederste tastaturet og slipper den på Caps Lock-tasten der. I mitt eksempel, gjenskaper jeg Caps Lock-tasten til venstre Shift-tasten. (Legg merke til den røde tasten i figur C. )

Figur C

Caps Lock er nå igjen Shift.
Når du er fornøyd med valgene dine på nytt, klikker du på Lagre og avslutt-ikonet for å implementere endringen ( figur D ). En omstart av operativsystemet vil være nødvendig for at endringen skal tre i kraft.

Figur D

Lagre innstillingene og avslutt.
Som du ser i figur E, skriver remapkey-verktøyet til Windows-registeret, akkurat som metodene nevnt tidligere skulle gjøre, men dette gir deg mer kontroll over den delikate redigeringsprosessen.

Figur E

Remapkey skriver til Windows-registeret.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com