Hvordan CIO lærte å elske Mac-en, takket være iPhone og iPad

Apples produkter er så mye brukt i virksomheten at Windows dominans nå er mot slutten, ifølge forskning som også fant at CIOs føler seg "beskyttet" av Apple-merket.

iPads og iPhone har gradvis sivet inn på kontorer de siste årene, først ved å snike seg under CIOs radar, men i økende grad som en del av selskapets anskaffelsesprosess. Og dette utvides nå også til Mac-maskiner.

I følge analytikergruppen Forrester hevder en av fem "informasjonsarbeidere" å bruke en Apple-enhet for arbeid, med 11 prosent som bruker iPhones, ni prosent bruker iPad-er, og åtte prosent bruker Mac-maskiner.

Forrester sa at det er mer sannsynlig at Apple-brukere er senior i rang, høyere betalte og yngre: ledere bruker mer Apple-produkter enn ansatte - og 41 prosent av arbeidstakerne på nivå med direktør eller høyere bruker dem. Adopsjon av Apple-produkter av toppledelsen tvinger IT til å støtte enhetene, noe som da gjør det lettere for resten av selskapet å få tak i dem også.

Apple-produkter som iPad og iPhone finner stadig oftere veien inn på kontoret. Foto: Chris Harrison

Analytikernes forskning fant at 46 prosent av foretakene i fjor utstedte Macintosh-maskiner til ansatte - med mer enn halvparten på bare to år - og i selskaper som utsteder Macintosh-maskiner, kjører syv prosent av alle personlige datamaskiner som er utstedt Mac OS X. Men bare 30 prosent av de spurte oppgir at selskapene deres støtter Mac-maskiner, noe Forrester sa antydet at en betydelig prosentandel av selskapene utsteder Mac-maskiner, men ikke offisielt støtter dem.

Apples styrke blant ledere og fraværet av et Microsoft-mobiltilbud betyr at "Windows 'dominans er mot slutten, " heter det i rapporten.

I rapporten sa Forrester: "I et fragmentert marked for mobile enheter vil kunder og partnere se etter å salve et solid nummer to-alternativ for et komplett spekter av personlig teknologi - og de vil velge Apple på grunn av sin styrke med enkeltpersoner på tvers av smarttelefoner, nettbrett og Mac-er. "

Apples oppstigning vil sette press på Android håper å erobre foretaket, ettersom Forrester påpeker konsistensen i Apples produktutvikling er mer trøstende for utførere som fragmenteringen av Android: "Forrester hører fra CIOs at de føler seg beskyttet av Apples merkevare og app lagre strategi på en måte som de ikke gjør med Android-produkter, "heter det i rapporten.

Selv om Windows mister sin dominans, vil Microsoft Office imidlertid holde seg rundt: "Fremveksten av Apple, Android og andre mobile enheter betyr at Windows-andelen av alle klientenheter på arbeidsplassen vil krympe til under 50 prosent. Microsofts Office-franchise vil forbli sterk på grunn av Microsofts økende støtte for Office på enheter som ikke er fra Windows og på grunn av klistrigheten til to tiårers dokumenter i Office-format, "sa Forrester.

Analystfirmaet sa at profesjonelle serviceselskaper også vil begynne å fylle hullene rundt support, tjenester og applikasjoner som Apple - fokusert på produktene - ikke vil fylle.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com