Praktiske skjermlåsetips for Mac

Med Fedora og de fleste andre Linux-distribusjoner, hvis du treffer CTRL-ALT-L som standard, vil du aktivere skjermspareren og låse skjermen. Når du treffer CTRL-ALT-DEL, aktiverer du skjermspareren og låser skjermen. På Mac er det imidlertid en ganske merkelig tastaturkombinasjon som vil tømme skjermen (CTRL-SHIFT-EJECT), men som standard ikke låser skjermen. For at en Mac skal anses som sikker som Linux eller Windows på arbeidsplassen (eller av alle som verdsetter personvernet deres), noe som gjør det slik at en rask tastaturkombinasjon låser skjermen er et absolutt must.

Dessverre, mens OS X har denne muligheten, er den ikke aktivert som standard. Hvis du vil aktivere å kreve et passord når systemet har startet skjermspareren, starter du Systemvalg og går til sikkerhetsdelen. Under Generelt aktiverer du Krev passord etter at hvilemodus eller skjermsparer begynner. Du kan også angi en tidsavbrudd, slik at OS X bare vil kreve et passord etter at skjermspareren har vært aktiv i et minutt, eller fem minutter. Dette vil i stor grad avhenge av dine behov og om du har en kort tidsavbrudd på tomgang (som er definert i Energy Saver-delen i Systemvalg).

Når denne innstillingen er aktivert, kan du bruke snarveien CTRL-SHIFT-EJECT for å starte skjermspareren. Hvis du bruker Windows eller Linux, er denne snarveien ekstremt annerledes og muligens vanskelig å huske om du ikke er vant til den, men OS X gjør det heldigvis enkelt nok til å gjøre det til noe mer minneverdig.

Hvis du er en tung mouser, kan du aktivere et av skjermhjørnene som et "varmt hjørne" for å aktivere skjermspareren. For å gjøre dette, i Systemvalg, gå til Desktop & Screen Saver og velg kategorien Skjermsparer. Nederst på ruten er det en Hot Corners ... -knapp som, når du klikker, lar deg definere hvilket hjørne av skjermen du kan musen for å engasjere skjermspareren. Det er noen få alternativer: aktiver skjermsparer, deaktiver skjermsparer og sett skjermen i dvale (blant andre). Hvis du vil bruke musen til å raskt låse skjermen, velger du Skjermsparer og velger hvilket hjørne du vil bruke; Jeg vil foreslå enten nederste venstre eller høyre hjørne for å unngå å utløse den ved en feiltakelse når du bruker menylinjen.

Hvis det ikke er noe å mousse til en del av skjermen, kan du bruke tastaturet til å låse skjermen, men det krever Automator (eller et tredjepartsapplikasjon, men Automator er det beste alternativet hvis du bruker OS X 10.6) . Start Automator og lag en ny tjeneste.

Fortell den nye tjenesten at den mottar "ingen innspill" (i stedet for standard for "tekst"). Standardinnstillingen er også for "ethvert program", sørg for å holde dette settet. Deretter drar du Start skjermsparer-handlingen fra handlingsgruppen Verktøy til arbeidsflyten. Til slutt, lagre tjenesten og gi den et navn, for eksempel Start Screensaver. Gå tilbake til Tastatursnarveier i Tastatur-delen i Systemvalg, og se i Tjenester-gruppen. Bla ned til delen Generelt, så ser du at den nyopprettede Start Screensaver-tjenesten er aktivert. Klikk i hviteområdet helt til høyre for denne oppføringen, og en ny oppføringsboks vises. Skriv inn snarveien, for eksempel CTRL-OPT-L.

Avslutt Systemvalg.

Du vil nå kunne treffe CTRL-OPT-L og aktivere skjermspareren for å låse skjermen. Hvis du ønsker å gå tilbake til påloggingsvinduet i stedet (du er fremdeles logget inn, men datamaskinen er låst) i stedet for å aktivere skjermspareren, endrer du Automator-tjenesten til Run Shell Script i stedet for Start Screen Saver og lar den kjøre følgende kommando:

 / System / Library / CoreServices / Menu \ Extras / user.menu / Innhold / Ressurser / CGSession -suspend 

Avhengig av dine behov, kan du foretrekke varme hjørner, eller du foretrekker tastatursnarveier. For meg selv ser det ut til at varme hjørner alltid blir utløst av en tilfeldighet, så en snarvei er ideell.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com