Googles krav om kvanteberegning overlegenhet er avhengig av et syntetisk referanseindeks, hevder forskere

Hvorfor post-kvante kryptering vil være kritisk for å beskytte nåværende klassiske datamaskiner Kvantemaskiner er teoretisert for å være i stand til å bryte RSA-kryptering. Eksperter er uenige om når det kan skje, men er enige om et behov for kvantesikker kryptering.

Nature publiserte onsdag den ferdige versjonen av Google-papiret med påstand om kvanteoverlegenhet som lekket i september, noe som førte til utbredt kritikk blant kvanteberegningsindustrien. Googles påstand, i kjernen, er at deres 53-kBs "Sycamore" datamaskin er i stand til å utføre en testberegning på 200 sekunder "som ville ha tatt de mest kjente algoritmene i de kraftigste superdatamennene tusenvis av år å oppnå, " sier administrerende direktør Sundar Sa Pichai i et blogginnlegg.

Bransjens innvendinger mot dette kravet er at den aktuelle beregningen ikke har praktisk bruk utenfor forskningslaboratorier - selv i laboratorier, den utvides ikke meningsfullt utover det syntetiske referansescenarioet Google forfulgte for denne artikkelen.

Kvanteberegning: En innsideveiledning (gratis PDF)

Pichai likner referansen til Wright-brødrene, i et intervju med MIT Technology Review. "Det første flyet fløy bare i 12 sekunder, og det er derfor ingen praktisk anvendelse av det. Men det viste muligheten for at et fly kunne fly."

Han avviser også kritikk av bruken av "kvanteoverlegenhet" ettersom impliserende kvantedatamaskiner til slutt vil overgå klassiske datamaskiner på alle fronter, selv om kvantedatamaskiner trolig vil trenge å jobbe med klassiske datamaskiner som en akselerator, som GPUer og dataløsninger i minnet.

"Det er en teknisk betegnelse på kunsten. Folk i samfunnet forstår nøyaktig hva milepælen betyr, " sa Pichai.

John Preskill, professor i teoretisk fysikk ved California Institute of Technology, myntet begrepet "kvanteoverlegenhet" i 2012. Preskill bagatelliserte betydningen av Googles påstand, og bemerket at "problemet deres maskin løste med forbløffende hastighet ble nøye valgt bare for formålet å demonstrere kvantecomputerens overlegenhet, "i en spalte i Quanta Magazine. "Denne kvanteberegningen har veldig liten struktur, noe som gjør det vanskeligere for den klassiske datamaskinen å holde følge, men betyr også at svaret ikke er veldig informativt."

Til tross for dette anerkjenner Preskill demonstrasjonen som betydelig. "Nå som vi vet at maskinvaren fungerer, kan vi begynne å søke etter mer nyttige applikasjoner, " la han til.

IBM, som rullerte ut sitt eget 53-qubit-system i september, tar en betydelig kjøligere holdning til Googles påstander. I et innlegg skrevet av Edwin Pednault, John Gunnels og Jay Gambetta, argumenterer IBM for at "en ideell simulering av den samme oppgaven kan utføres på et klassisk system på 2, 5 dager og med langt større troskap", og hevder dette er en "konservativ, worst case-estimat, "og hevder at Googles syntetiske referanseindeks ikke oppfyller terskelen for kvanteoverlegenhet som definert av Preskill.

Videre bemerker IBM faren ved å skrive ut overskrifter som utråper variasjoner av "Quantum Supremacy oppnådd" som "uunngåelig villedende allmennheten, " selv om de bemerker at "Googles eksperiment er en utmerket demonstrasjon av fremgangen i superledende-basert kvanteberegning, og viser toppmoderne gate-troskap på en 53-qubit-enhet, men det skal ikke ses som et bevis på at kvantemaskiner er 'suverene' over klassiske datamaskiner. "

Scott Aaronson, forfatter av Quantum Computing Siden Democritus og professor i informatikk ved University of Texas atAustin, tar en midtvei tilnærming til saken, og kritiserer overhyping og avvisning av Googles påstand.

"Ha litt respekt for enormheten av det vi snakker om her, og for den fryktinngytende konstruksjonen som er nødvendig for å gjøre det til virkelighet, " skrev Aaronson.

"Før kvanteoverlegenhet, per definisjon, kan kvanteberegnings-skeptikerne alle le for hverandre at, for alle de milliardene dollar som er brukt over 20 år, fremdeles ikke har blitt brukt noen kvantecomputer en gang til å løse noe problem raskere enn din bærbar PC kunne løse det, eller i det minste ikke på noen måte som var avhengig av at det var en kvantedatamaskin. I en post-kvanteoverherredømmeverden er det ikke lenger tilfelle. "

"Avvisningsevnen jeg ser i noen hjørner av Internett er litt betagende for meg. Det er som om du trodde at nyttige flyreiser var grunnleggende umulige, så ville det å tilbakevise troen din å se et dinky trepropellfly holde seg høyt ... men det som helvete burde ikke berolige deg heller. "

For mer om kvanteberegning, sjekk ut "Hvorfor kvantvolum er viktig for å plotte banen til kvantefordel" og "Aliro har som mål å gjøre kvantecomputere brukbare av tradisjonelle programmerere" på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com