Få mest mulig ut av Swype-tekstinngangsteknologien

Da det var på tide å oppgradere smarttelefonen min i desember i fjor, ga jeg beslutningen en god del tanker. Samsung-telefoner hadde vært bra for meg lenge.

Min første smarttelefon var Samsung i730, og jeg hadde brukt Samsung i760, og den gangen brukte jeg den originale Samsung Omnia. Det var mye jeg likte med Omnia, og noen få ting jeg hatet. Berøringsgrensesnittet var bra da det fungerte, men det fungerte ikke så bra som det skulle, spesielt i forhold til iPhone. Jeg elsket ideen om hjemmeskjerm-widgetene, men det var ikke mange å velge mellom, og noen av dem ble ikke implementert bra. Selv om jeg klarte å bruke mine halvlange negler for å løse problemet, var Windows Mobile Start-menyen og X-knappen umulig for noen med store fingre og ingen negler (som mannen min) å navigere uten pekepenn (og uforklarlig, Omniaens stylus var ikke innebygd i telefonen).

Da jeg sjekket ut Omnia II, så jeg at Samsung adresserte noen av disse ulempene. Pekepennen er innebygd, Samsung UI-overlegget gjør alt langt mer berøringsvennlig uten behov for pekepennen, berøringsskjermen er mer responsiv, og det er gjort noen forbedringer av widgetene. Men Swype er den viktigste grunnen til at jeg endte opp med Omnia II i stedet for Motorola Droid (som var min andre toppkonkurrent). Swype er en ny og rask måte å legge inn tekst i tastaturene på skjermen på smarttelefoner; den er for øyeblikket tilgjengelig på Samsung Omnia II, og kommer snart til Android-telefoner. (Android-versjonen av Swype er fremdeles i beta.)

Jeg ble mektig imponert over en presentasjon jeg så som viste hvordan Swype-teknologien fungerte og hvordan du kunne legge inn tekst ved 50 wpm eller mer ved å bruke den. Jeg lekte med den på demo-telefonen i en Verizon-butikk, og selv om det tydeligvis skulle ta litt trening, kunne jeg se potensialet. Da jeg fikk hjem Omnia II, var det første jeg bestemte meg for å lære å få mest mulig ut av Swype.

Hvorfor Swype i stedet for type?

Jeg bruker telefonen min til mange formål (hvorav mange prioriterer fremfor å ringe samtaler), og det å følge med e-posten min er nummer én på listen. Jeg trenger ofte å formulere svar (noen ganger ganske lange svar) på meldinger, og det å gjøre det på en telefon hadde alltid vært tregt og klumpete i beste fall og noen ganger helt umulig. Jeg var ikke fornøyd med noen av løsningene jeg prøvde for å legge inn tekst på en telefon: fysiske "tommelfinger" -tastaturer (både vertikale og sideskli horisontale modeller), virtuelle skjermtastaturer og til og med tilleggs-Bluetooth-tastaturer. Jeg håpet at Swype ville gjøre det enklere.

Slik fungerer Swype

I stedet for å berøre hver tast og løfte fingeren for å skrive den neste skyver du fingeren (eller spikeren eller markøren) fra en tast til en annen, løfter den bare på slutten av et ord ( figur A ). Figur A

Med Swype sporer du banen fra bokstav til bokstav for å stave ord, som vi har gjort her med ordet "Omnia." (Skjermbilde av Deb Shinder for TechRepublic.)

Det ser ikke ut som det kan fungere, men det fungerer utrolig bra, spesielt etter at du har lært noen enkle triks av handelen. Mange brukere bremses med det første ved troen på at de må være presise. I praksis, selv om du kommer nær de riktige bokstavene uten å berøre dem, oftere enn ikke, vil Swype gjøre det riktig.

Hva om du trenger å oppgi en dobbelt bokstav? Det er enkelt også. Bare lag en liten vri på bokstaven, så blir den lagt inn som en dobbel, som vist i figur B når du sveiper ordet "bokstav." Legg merke til den lille sirkulære krøllingen på bokstaven "t." Figur B

Å "skrive" en dobbel bokstav er like enkelt som å lage en snirklet bevegelse på den bokstaven. (Skjermbilde av Deb Shinder for TechRepublic.)

Aktivere og konfigurere Swype

Swype er som standard aktivert på Omnia II, men hvis den er deaktivert, kan du slå den på ved å banke på den lille pilen opp nederst på midten av skjermtastaturet og velge Swype fra listen over inndatametoder ( figur C ). Figur C

Hvis du vil slå på Swype, velger du det fra listen over inndatametoder. (Skjermbilde av Deb Shinder for TechRepublic.)
Du kan angi Swype-alternativer ved å velge Valg .... Deretter kan du spesifisere om du vil gjøre visningen av sporingsaksjonen lengre eller kortere ved å bruke glidebryteren. Du kan også fortelle Swype om du automatisk vil plassere et mellomrom mellom ord (når du løfter fingeren), for å forutsi ord når du tapper, for å deaktivere lydvarsler eller å aktivere tippindikatoren ( figur D ). Figur D

Du kan konfigurere preferansene dine for å kontrollere Swypes oppførsel. (Skjermbilde av Deb Shinder for TechRepublic.)

Tilleggsinnstillinger inkluderer:

  • Raskere respons vs. Sloppier Input : Sloppier Input refererer til Swypes evne til å skjelne ordet du mente, selv når du ikke følger en tydelig bane til hver bokstav. Swype gjør ofte en utrolig jobb med å finne ut hva du mener, selv om du bare kommer i nærheten av de riktige bokstavene.
  • Vis Word Choice-vindu - Aldri ß à Alltid: Denne innstillingen bestemmer når / om Swype vil dukke opp et vindu som viser valgene dine. Hvis du for eksempel sveiper over fra bokstaven "t" til bokstaven "p", kan du bety "tips" eller du kan bety "topp"; Swype kan dukke opp et vindu med de valgene der du kan velge ordet du vil ha. Hvis du velger å aldri vise vinduet med valg av ord, vil Swype skrive inn ordet som programvaren bestemmer, er mest sannsynlig hva du mente.
  • Auto-Insert 1. Word After Sec: Denne innstillingen lar deg stille inn tiden etter hvilken Swype automatisk vil sette sitt førstevalg inn i teksten hvis du ikke tar et valg fra ordvalgvinduet. Så hvis det første valget i vinduet som dukker opp, er ordet du hadde tenkt, trenger du ikke å velge det - du kan bare vente 10 sekunder (eller hvor lang tid du har angitt her), og det vil automatisk settes inn.
Disse alternativene er vist i figur E. Figur E

Du kan konfigurere innstillinger for å kontrollere Swypes drift. (Skjermbilde av Deb Shinder for TechRepublic.)

Swype tips og triks

Med litt trening kan du komme deg ganske raskt med bare grunnleggende kunnskap om hvordan du bruker Swype, men det er noen tips og triks som vil hjelpe deg å gå enda raskere.

  • Du trenger normalt ikke å angi mellomrom med mellomromstasten. Når du løfter fingeren på slutten av et ord, legges det inn et mellomrom automatisk. Du kan slå denne automatiske avstandsfunksjonen av eller på i dialogboksen Swype-alternativer.
  • Du kan inkludere tegnsettingstegn i et ord (for eksempel apostrofer i ordet eller komma eller perioder på slutten). For å angi "det", glir du bare fra "jeg" til "t" og deretter til apostrof (som er den samme tasten som "n") og deretter "s". Swype vil gjenkjenne at du hadde til hensikt en apostrof i stedet for en "n."
  • For andre tegnsettinger eller talltegn som vises øverst på tastene, hold den tasten nede i et sekund eller to, og tegnet vises i en boks. Gi slipp på tasten, så vil tegnet settes inn. Dette er mye raskere (når du først er vant til å gjøre det) enn å trykke på SYM-knappen og gå til det andre skjermbildet for å legge inn tegnsetting og tall.
  • Swype vil automatisk bokstavføre den første bokstaven i en setning, så vel som ord som alltid er store bokstaver (for eksempel "jeg"). Du kan lage store bokstaver enten ved å peke på Caps-tasten først og deretter sveipe ordet, eller ved å skyve fingeren over toppen av tastaturvinduet etter at du har skrevet den første bokstaven, og deretter tilbake til tastaturet for neste bokstav. Den sistnevnte metoden kan være raskere når du vil ha store bokstaver på rad. Hvis du vil ha store bokstaver i et ord, kan du bruke "alle caps" -bevegelsen ved å starte på den første bokstaven i ordet, glide opp over tastaturvinduet og lage en løkke (en komplett sirkel) over tastaturet, og fortsett deretter med å sveipe resten av ordet. Dette trikset tar litt trening, men det fungerer bra etter at du har fått tak i det.
  • Hvis du vil legge inn et ord som Swype ikke kjenner igjen (for eksempel et uvanlig stavet navn), skriver du det bare i ett tegn om gangen som med et tradisjonelt tastatur på skjermen. Neste gang du vil angi det, kan du skrive det fordi Swype lærer ordene du skriver på denne måten.
  • Du kan legge inn ord med én bokstav (for eksempel "a" eller "jeg") enten ved å banke på bokstaven og et mellomrom, eller ved å skrive inn bokstaven og deretter sveipe til mellomromstasten før du løfter fingeren.
  • Du kan til og med legge inn utenlandske aksenter med Swype. Swypes autokorrektive funksjon gjenkjenner mange ord som inkluderer aksenter og legger til merkene automatisk. Hvis du for eksempel skriver inn bokstavene "kafé", vil Swype legge den inn som "kafé." Hvis du trenger å oppgi et aksentord som Swype ikke kjenner igjen, kan du legge det til i ordboken ved å skrive det i ett tegn om gangen. Når du kommer til bokstaven som trenger aksentmerket, trykk og hold den nede til det dukker opp et vindu som inneholder aksenttegn bokstaver som er knyttet til nøkkelen. Trykk på den du ønsker, avslutt å tappe ut hele ordet, og trykk på et mellomrom. Swype vil lære ordet med passende aksentmerker.

Å rette feil er også enkelt med Swype. Hvis du skrev inn et ord feil, dobbelttrykk på det og Word Choice-vinduet dukker opp. Velg riktig ord og trykk på det for automatisk å erstatte ordet. Hvis det riktige ordet ikke er et av valgene, skriver du inn riktig ord, og det erstatter det uriktige ordet. Markøren går automatisk tilbake dit den var før du dobbeltklikket på det gale ordet, slik at du kan begynne å sveipe derfra.

Du kan også legge til ord som ikke er standard (for eksempel et telefonnummer) i Swype-ordboken. Trykk på den, trykk deretter på den for å utheve den, og trykk deretter på Swype-tasten.

Et annet fint triks er at du kan bytte fra engelsk til et annet språk. Trykk på SYM-tasten, og trykk deretter på tasten som viser gjeldende valgte språk (f.eks. EN for engelsk); nå kan du velge språket du vil bytte til fra vinduet som dukker opp. Omnia II tilbyr engelsk eller spansk som språkalternativer.

Swype inneholder en hjelpefil ( figur F ) som du kan henvende deg til for å få mer omfattende informasjon, samt en videoopplæring som viser deg nøyaktig hvordan du bruker Swypes funksjoner. Figur F

Hjelpefilen inneholder detaljert informasjon om alle Swypes funksjoner og funksjoner. (Skjermbilde av Deb Shinder for TechRepublic.)

Sammendrag

Swype er en tekstinngangsteknologi for håndholdte enheter hvis tid har kommet. For første gang kan du enkelt og komfortabelt legge inn tekst på en mobiltelefon i hastigheter som kan sammenlignes med dem som kan oppnås på et tastatur i full størrelse.

Jeg liker Swype så mye at jeg ikke vil kjøpe en ny smarttelefon som ikke støtter den, og den er øverst på min ønskeliste for min iPad eller noen fremtidig skiferenhet som jeg kjøper. Alle jeg kjenner som har brukt Swype, har brukt det samme ordet for å beskrive det: utrolig.

Få tips og nyheter om smarttelefoner i innboksen din TechRepublic Smartphones nyhetsbrev, levert hver torsdag, inneholder tips om hvordan du distribuerer og administrerer smarttelefoner i bedriften, produktanmeldelser, nyhetsoppdateringer, fotogallerier og mer.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com