Gå i bevegelsesrillen med Microsoft Touch Mouse

Tilbake i juni i blogginnlegget med tittelen "Windows 8 Touch Screen Interface and the Microsoft Touch Mouse", spekulerte jeg at Microsoft designet Touch Mouse som en overgangsenhet for å hjelpe Windows-brukere med å begynne å bevege seg fra å bruke et musestyrt brukergrensesnitt til ved hjelp av et gestkontrollert, berøringsskjermgrensesnitt, som vil være midtpunktet i Windows 8. På den tiden var Microsoft Touch Mouse ennå ikke tilgjengelig, og selskapet lovet en utgivelse sommeren 2011.

Vel, jeg har nylig fått hendene på en berøringsmus, og etter å ha brukt den i et par uker, føler jeg definitivt at det hjelper meg å komme inn i sporet når det gjelder bruk av bevegelser å manøvrere rundt i Windows 7. Så mye slik at jeg faktisk føler at jeg effektivt kan bruke Windows 8s berøringsbaserte brukergrensesnitt når det kommer.

I denne utgaven av Windows Desktop Report skal jeg dele med deg mine erfaringer med Microsoft Touch Mouse. For å følge denne artikkelen har jeg også laget et fotogalleri som viser avboksen av Touch Mouse og gir deg et første blikk på denne nye inndataenheten.

Hold deg oppdatert på de siste Microsoft Windows-tipsene og -triksene med TechRepublics Windows Desktop-nyhetsbrev, levert hver mandag og torsdag.

En nærmere titt

Til å begynne med er Microsoft Touch Mouse designet spesielt for Windows 7. Den har en veiledende utsalgspris på $ 79, 95, men du kan få en fra en online forhandler for alt fra $ 60 til $ 65.

Overflaten på Touch Mouse, vist i figur A, er befolket av en mengde sensorer som er designet for å spore bevegelse av fingrene og la deg dra nytte av Windows 7s berøringsbaserte, brukergrensesnittfunksjoner. Du kan bruke en-, to- og trefingerbevegelser, som jeg vil diskutere mer detaljert på et øyeblikk. Det er til og med en gest for tommelen.

Figur A

Overflaten på Touch Mouse er befolket med en rekke berøringssensorer, og det er ingen merkbare knapper.

Denne musen, som drives av to AA-batterier, har en av / på-bryter, slik at du kan spare batteristrøm ved å slå av musen når du ikke bruker den. Bare vri musa og snu bryteren.

Når du beveger musen, kan den egenutviklede BlueTrack Technology lese overflaten den ruller over opptil 8000 bilder per sekund og har en topphastighet på opptil 72 tommer per sekund. Dette gir ekstremt jevn bevegelse på omtrent alle overflater du kan forestille deg.

Musen kommer med en veldig liten USB-mottaker, som vist i figur B. Systemet fungerer best hvis senderen og musen er i en ganske direkte siktlinje. For å lette denne typen arrangement for de av oss som har et tårnsystem under skrivebordet, inneholder pakken en 60-tommers USB-kabel komplett med borrelåsfeste på enden, noe som gjør det enkelt å feste USB-kontakten og senderen til noe på øverst på skrivebordet.

Figur B

USB-mottakeren er ekstremt liten.

Å lage forbindelsen

Så snart du kobler senderen til en USB-port, begynner Windows 7 å laste ned og installere driverne, og i løpet av få øyeblikk er musen klar til bruk.

Imidlertid vil denne første musedriveren gi deg bare grunnleggende funksjonalitet til du installerer IntelliPoint 8.2-programvaren, som er nødvendig for full funksjonalitet. Dessverre ble jeg ikke bedt om å installere IntelliPoint-programvaren da jeg koblet til mottakeren som jeg hadde forventet. Den første siden i installasjonsveiledningen sier "Hvis du ikke blir bedt om å installere programvaren når du kobler til senderen / mottakeren, gå til www.microsoft.com/hardware/downloads."

Da jeg kom inn på nettstedet, var IntelliPoint 8.2-programvaren lett å finne og laste ned, men det hadde vært en mye mer tilfredsstillende opplevelse om jeg hadde blitt ført til nedlastingssiden automatisk.

Opplæringen

Så snart installasjonen av programvaren er fullført, blir du tatt med til en interaktiv tutorial som lærer deg hvordan du bruker bevegelsene. Opplæringen er fartsfylt, og du kan gjenta hver del så mange ganger du vil.

For å begynne med lærer du om trefingersbevegelsen, som vist i figur C, som lar deg vise skrivebordet i tillegg til å starte Instant Viewer - en funksjon som viser miniatyrbilder av alle åpne vinduer på skrivebordet, som vist i figur D. To-fingerbevegelser lar deg maksimere og minimere vinduer så vel som å knippe vinduer til kantene av skjermen via Windows Snap-funksjonen. Den ene fingersparken lar deg bla, panorere og vippe når du arbeider med dokumenter eller grafiske bilder. Hvis du bruker tommelfingeren, kan du gå bakover eller fremover gjennom en nettleser eller et bildevisning.

Figur C

Den interaktive opplæringen får deg i gang med bevegelsene på kort tid.

Figur D

Instant Viewer viser alle åpne vinduer som miniatyrbilder.

Bruk musen

Mens du kan bruke Touch Mouse sammen med en vanlig mus for å lette overgangen, bestemte jeg meg for å koble fra Microsoft Optical musen min og fordype meg helt i å bruke Touch Mouse. Jeg er glad for at jeg gjorde det fordi det gjorde det lettere å bli vant til det nye paradigmet. Det tok litt tid å tilpasse seg, og i begynnelsen var det til tider litt vanskelig, men det blir snart andre natur.

Jeg kan for eksempel sammenligne opplevelsen av å bli vant til bevegelser med å bli vant til min første hjulmus - det tok ikke lang tid og jeg kunne snart ikke leve uten den. Jeg har funnet bevegelsene veldig intuitive, og jeg har lett blitt veldig vant til å bruke dem.

Touch Mouse er mindre enn en vanlig mus, og den passer veldig godt i håndflaten. Den er litt tyngre enn en standardmus, men den har en fin solid følelse. Selv om det vil ta noen minutter å bli vant til den mindre størrelsen og vekten, vil du ikke merke det lenger når du begynner å bruke den.

Hvis du ser tilbake på figur A, vil du se at det ikke er noen merkbare knapper på musen, men å klikke på venstre eller høyre side av musen fungerer akkurat som knappene på en vanlig mus. Den rette linjen øverst på musen erstatter i det vesentlige hjulet for å rulle - du bare beveger en finger opp eller ned for å bla.

Som standard er berøringsmus programmert for høyrehendte brukere, men du kan enkelt justere musen til venstrehåndsbruk fra knappene og berøringsfanen i dialogboksen Musegenskaper, som vist i figur E. Som du kan se, kan du også deaktivere forskjellige berøringsfunksjoner hvis du vil.

Figur E

Du kan konfigurere berøringsbaserte funksjoner fra berøringsfanen i dialogboksen Egenskaper for mus.

Hva tar du?

Er du interessert i å dra nytte av Windows 7s berøringsbaserte funksjoner med den nye Touch Mouse og bevegelsene? Bruker du allerede berøringsmus? I så fall, hvordan har opplevelsen din vært? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

Hvis du vil se berøringsmusa i aksjon, kan du sjekke CNETs videoanmeldelse.

Les også:

  • Anmeldelse: Logitech V450 Nano trådløs lasermus
  • The Razer Lachesis Gaming Mouse: Det riktige verktøyet for jobben?
  • Anmeldelse: The Evoluent VerticalMouse 3

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com