Gatekeeper legger til sikkerhetssjikt for bedrifter som laster Mountain Lion

Apples nye Mountain Lion OS X-operativsystem, introduserer i sommer, en ny Gatekeeper-funksjon som er designet for å beskytte mot malware-infeksjoner. Selve sikkerhetsforbedringen er ganske grei, men forventer at innvirkningen på virksomheter vil vise seg å være betydelig.

Enkelt men effektivt

Mountain Lion's Gatekeeper legger til nye sikkerhetsinnstillinger til OS Xs sikkerhets- og personvernalternativer. Spesifikt legger Gatekeeper tre radioknapper til sikkerhets- og personverninnstillingene.

Mountain Lion legger til nye forbedringer av applikasjonskontroll for Mac-brukere.

Alternativene aktiverer en av tre handlinger: nedlasting av applikasjoner bare fra Mac-butikken; laste ned applikasjoner bare fra Mac-butikken og identifiserte utviklere; eller laste ned applikasjoner fra hvilken som helst kilde. Fordi Apple-utviklere først vet veterinærapplikasjoner lastet ned fra Mac-butikken, og fordi disse applikasjonene inneholder kritisk, unik identifiserende informasjon som er kryptert i appen, hjelper Mountain Lion's system med å sikre at apper ikke inneholder skadelig kode og ikke har blitt endret eller ødelagt av tredjepart.

Forutsatt at Mountain Lion leveres med det andre alternativet som standard (Tillat applikasjoner lastet ned fra Mac App Store og identifiserte utviklere), vil Macintosh-maskiner som er distribuert i bedrifter ha innebygd beskyttelse designet for å beskytte velmenende brukere fra å installere korrupt programvare ved et uhell. Bare kontrollerte apper og programvare produsert av kjente utviklere vil være installerbare (selv om brukere vil kunne omgå disse innstillingene, når det er nødvendig, ved å trykke på Control-tasten når de laster ned og installerer en ny app. Merk : Inntil Mountain Lion Server er tilgjengelig for å teste, det er uklart om administratorer vil kunne låse dette løsningen.)

Utbredt konsensus

Sikkerhetseksperter er enige om at den nye antimalware-forbedringen vil vise seg effektiv. Basert på mange års leveranse av teknologikompetanse til hundrevis av kommersielle kunder, er jeg også en troende. Mens Gatekeeper alene ikke er idiotsikker (brukere kan selektivt omgå den innebygde beskyttelsen eller til og med velge tillat et hvilket som helst alternativ), har jeg sett mange infeksjoner blir introdusert av brukere som utilsiktet laster ned feil applikasjon, og ansatte installerer programmer de feil mener mener er påkrevd, eller klienter som følger blindt spørsmål.

Gatekeepers nedlastingsfilter - som utnytter Apples Mac Store-kontroll, administrasjon og distribusjonsfunksjoner - er en kraftig, men enkel teknologi som vil forhindre brukere fra å laste ned gale apper eller programmer fra feil utvikler. Som et resultat kan så mange av malware-infeksjoner som gjør vei til forretningssystemer blokkeres som standard. Enten virksomheter liker ideen om Apple å se på appene som distribueres gjennom App store eller ikke, er Gatekeeper-introduksjonen en strålende og ikke-påtrengende sikkerhetsstrategi som vil gi enda et beskyttelsesnivå for bedrifter som distribuerer det nye operativsystemet.

Hva er ditt førsteinntrykk av hva Gatekeeper vil bringe i veien for ekstra sikkerhet?

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com