En galleritur om den nyeste vitenskapen på Oak Ridge National Laboratory

Da jeg forsket litt på superdatamaskiner for ikke lenge siden, besøkte jeg nettstedet Oak Ridge National Laboratory (ORNL) og ble fascinert av noen av bildene som illustrerer de forskjellige fagfaglige forskningsfeltene som ble utført der. Jeg ble rammet av science-fiction aspektet ved mange av utstyrsstykkene og skjønnheten i noen av visualiseringene og simuleringene de produserte. (Top500 nettopp listet ORNLs Jaguar Kray XT5-HE som den raskeste superdatamaskinen i verden.)

Jeg opprettet et galleri med noen av disse bildene, med tillatelse fra ORNL, "Nyskapende vitenskapsbilder fra Oak Ridge National Laboratory, " for å gi deg en ide om hva de gjør der. Hvis billedtekstene som "forklarer" bildene som meg lar deg skrape i hodet, kan du bare glede deg over hodet, kan du bare sette pris på kunstnernes bilder! Imidlertid er det mange artikler og forskningsdokumenter tilgjengelig på nettstedet deres, hvis du vil dykke litt dypere inn i vitenskapen.

For en seriøst geeky idé om sommerferien har du også muligheten til å besøke ORNL selv. Det ligger i Roane County, Tennessee i nærheten av Knoxville. Det er offentlige turer og spesielle guidede turer (kun avansert registrering), så vel som forskningsbesøk tilgjengelig. Hvem ønsker ikke å besøke et nettsted som inneholder "Et ord om stråling" i besøkende guide!

ORNL-campus inkluderer flere forskningsanlegg der radioaktive materialer er til stede eller utstyr som brukes til å gi stråling. I tillegg, på grunn av sin rolle i Manhattan-prosjektet og andre banebrytende aktiviteter i atomtiden, har ORNL flere historiske fasiliteter med arv radioaktivt materiale som venter på eller gjennomgår riving ....

Bare som et eksempel på de kule tingene de har, er High Flux Isotoop Reactor (HFIR), som brukes i nøytronvitenskap:

Den intense nøytronfluxen, konstant effekttetthet og konstant lengde drivstoffsykluser blir brukt av mer enn 200 forskere hvert år for å spre nøytronsforskning om de grunnleggende egenskapene til kondensert materiale.

Og hva gjør man med en stråle av nøytroner, kan du spørre? For en ting brukte forskere ved ORNL HFIR for å analysere hår- og negleprøver fra den opphumlede kroppen til president Zachary Taylor fra en kirkegård i Louisville, KY for å fastslå en gang for alle om han var et offer for arsenforgiftning i 1850. Dømmelse? Arsenikernivåene til stede så ikke ut til å indikere drap. Nedenfor er det veldig sci-fi-utseende HFIR kontrollrommet.

Sjekk ut hele galleriet fra ORNL.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com