Glem nettbrett! Fire måter å forbedre din stasjonære datamaskin på

Det er godt mulig at 2010 vil bli husket som året da nettbrettrevolusjonen begynte. Etter Apples avduking av iPad i januar, hadde jeg ærlig talt aldri spådd at selskapet ville selge over 7 millioner i løpet av produktets første seks måneder på markedet. Det har tydelig berørt en nerve, og en rekke multitouch-nettbrett-kopikater stiller opp for å konkurrere med den.

Jeg synes også det er rettferdig å si at tech-verdenen har vært litt overmatt av nettbrett i år - selv inkludert, til tider. Mens nettbrett begynner å være mye fornuftig for arbeidere som tilbringer dagene sine mens de er på farten, i konferanserom og på stedet med klienter, er det fremdeles mange ansatte som forblir bundet til pultene sine det meste av dagen og er under mye press for å produsere.

For disse arbeiderne forblir stasjonære datamaskiner det beste verktøyet for jobben. Og så glemmer vi ikke at dette fremdeles er det stille flertallet av databrukere, her er fire måter å optimalisere skrivebordsopplevelsen og maksimere produktiviteten ved å bruke noen av de nyeste teknologiene.

Lysbildefremvisning

Bilder: Verktøy for å optimalisere skrivebordsopplevelsen

1. Øk skjermstørrelsen

En av de beste måtene å øke produktiviteten på skrivebordet på er å utvide størrelsen på skjermen slik at du kan multi-oppgave raskere, få mer rom til å jobbe med de mest brukte applikasjonene dine, interagere mellom to applikasjoner lettere, og har mer rom for å se på store grafer, diagrammer og rapporter. Med mer visningsplass, gjør du disse oppgavene med færre klikk og mindre rulling, og det betyr mer effektiv bruk av tiden din.

Heldigvis er det flere måter enn noen gang å utvide skjermområdet ditt, og til priser som ville ha svelget tankene våre for bare 5-10 år siden. Du kan legge til en ekstra skjerm til det nåværende oppsettet ditt ved å kjøpe en 20-tommers skjerm for $ 150 eller mindre. Hvis datamaskinen din ikke har en port for å kjøre en annen skjerm, ikke løpe tom og kjøpe et nytt skjermkort eller datamaskin, bare skaff en DisplayLink-dongle som lar deg legge til en annen (eller til og med eller tredje eller fjerde) skjerm via USB.

Eller hvis du har flere ressurser til rådighet og ønsker et enklere oppsett, bytter du ut gjeldende skjerm med Dell UltraSharp 30-tommers U3011 eller Apple 27-tommers LED Cinema Display. Begge disse skjermene støtter en skjermoppløsning på 2560 piksler bred, noe som gjør det enkelt å ha to fulle applikasjoner som kjører side om side på en skjerm. Ikke overse muligheten for å bruke en LCD-TV som din primære eller sekundære datamaskinskjerm. Du kan få en 26-tommer eller 32-tommers TV for mindre enn de enorme Dell- eller Apple-skjermene, og de fleste støtter opptil 1920 piksler bredt for mye visningsplass.

2. Bytt til en programmerbar mus

Mus med ekstra knapper som du kan programmere har eksistert i over et tiår, men blir ofte undervurdert og underutnyttet av arbeidere. Den demografiske som har festet seg til programmerbare mus er spillere, fordi de kan tilpasse ekstraknappene for å prestere bedre enn konkurrentene. Men hverdagslige arbeidere trenger ikke en dyr spillmus for å dra nytte av samme type ytelsesforbedrende tilpasninger.

For snart ti år siden begynte jeg å bruke Microsoft Intellimouse Optical (som fremdeles er tilgjengelig i dag). Det er en mus som kan brukes av venstrepersoner eller høyrepersoner, og den har en tilpassbar knapp på hver side som du får tilgang til med ringfingeren på den ene siden og tommelen på den andre. Jeg brukte den til å sette opp den høyre knappen for Copy og den venstre knappen for Lim inn. Fordi jeg bruker massevis av kopier og lim hver dag i å flytte tekst og bilder mellom innholdsstyringssystemer, sparer dette mye tid og problemer. Jeg anslo en gang at dette sannsynligvis sparer meg 20-30 minutter per dag. Jeg vil satse på at du sannsynligvis har repeterende oppgaver som du kan tildele disse museknappene for å hjelpe deg med å barbere litt tid på ditt rutinearbeid. Husk også at du kan tilpasse disse knappene på en applikasjon-for-applikasjonsbasis.

Etter Intellimouse Optical gikk jeg senere videre til Intellimouse Explorer 3.0 og deretter Logitech Wireless M510. Begge disse er begrenset til høyre, fordi de plasserer de to programmerbare knappene på venstre side av musen slik at en høyre kan bruke tommelen for å få tilgang til begge. Dette oppsettet er litt raskere å betjene, hvis du er en høyrehendte.

3. Bruk virtuelle arbeidsområder

Multi-tasking er en kritisk del av å kjøre et effektivt skrivebord. Som nevnt ovenfor, kan du gjøre multi-tasking lettere ved å gi deg selv mer skjermplass med en større skjerm eller et multi-monitor-oppsett. En annen måte å forbedre multi-tasking på er imidlertid å bruke virtuelle arbeidsområder (som kan være dobbelt effektive hvis du har flere skjermer).

Virtuelle arbeidsområder gir deg muligheten til å ha det som føles som en gruppe forskjellige skrivebordsarrangementer for dine åpne vinduer. For eksempel kan du ha fire arbeidsområder i et rutenett, og i ett kan du ordne vinduene for e-post og direktemeldingsprogramvare, i et annet kan du sette opp nettleseren din, og i en annen kan du ha forretningsapplikasjonene dine . Du kan lagre den siste for programmer som du bare trenger å åpne midlertidig og deretter lukke. Da kan du bla mellom dem med et enkelt tastetrykk - vanligvis noe som Ctrl + Alt + Arrow Key eller Command + Arrow Key (Mac). På den måten, i stedet for å prøve å Alt-Tab gjennom en haug av vinduer eller prøve å finne vinduet du leter etter på oppgavelinjen eller Dock, kan du bruke ett eller to tastetrykk for å flytte mellom flere vindusoppsett som er optimalisert for måten du jobber på.

På både Ubuntu Linux og Mac OS X er virtuelle arbeidsområder en del av standardinstallasjonen. Det heter "Workspaces" i Ubuntu og "Spaces" på Mac. Microsoft Windows har ikke virtuelle arbeidsområder installert som standard, men det er flere tilleggsprogrammer som gir funksjonaliteten, inkludert Sysinternals Desktops, Dexpot og VirtuaWin.

4. Legg til multitouch- og / eller penninngang

Hvem sier at multi-touch må begrenses til smarttelefoner og nettbrett? Det er måter å bringe multi-touch til skrivebordet som ikke innebærer å gjøre dataskjermen din til en berøringsskjerm. Dette er et ergonomisk mareritt, som Apple-administrerende direktør Steve Jobs med rette bemerket nylig. En bedre måte å integrere multi-touch er med en pekeplate som Apples Magic Trackpad eller Wacoms Bamboo Touch for Windows. Disse kan brukes langs musen din til å bruke bevegelser med flere berøringer for raskt å manipulere bilder og navigere mellom sider og dokumenter, for eksempel.

Den andre tingen du kan legge til skrivebordsopplevelsen din for potensielt å øke kapasiteten og produktiviteten, er pennebasert input. Wacom tilbyr en rekke enheter som kan gjøre dette mulig, for eksempel Bamboo Pen, men de mest interessante alternativene er Bamboo Pen & Touch og Bamboo Fun, som både legger til multi-touch og digital penninngang og fungerer på både PC og Mac .

Den digitale penninngangen kan åpenbart tillate deg å digitalisere håndtegnet notater, diagrammer og skisser, men kan også ha tilleggsverdi i ting som fotoredigering, der det kan gi mer granulær kontroll over redigeringsprosessen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com