Fem måter å holde støvhunnene ute av en PC

Hvis brukerne dine holder PC-ene sine på gulvet, eller de opererer i skitne omgivelser, kan støvhunnene raskt ta over. Ikke tro meg. Sjekk de skitne maskinene i vårt galleri med skitne datamaskiner.

Jody Gilbert, vert for vår blogg på 10 ting, publiserte nylig en 10-punkts sjekkliste for rengjøring for å holde utstyret sunt. Hun minner oss om at rengjøring, selv om det er kjedelig, er en essensiell del av regelmessig systemvedlikehold.

Likevel så kritisk som rengjøring er, foreslår jeg at du oppfordrer brukere til å prøve følgende tips som hjelper deg med å holde systemene deres skitne i utgangspunktet.

  1. Ikke hold PCen på gulvet. Jeg vet at dette er et tøft salg for mange brukere. Tower cases egner seg naturlig å bli plassert på gulvet, brukere hater ofte å gi fra seg sin verdifulle fast eiendom på skrivebordet, og fans av eldre saker kan være litt høye. Men å flytte datamaskinen fra gulvet er en av de beste og enkleste måtene å holde støvhunnene i sjakk.
  2. Hold området rundt PC-en ren. Dette kan være tøft i naturlig skitne miljøer. (Jeg vet. Jeg støttet datamaskiner i kullkraftverk.) Likevel bør de fleste brukere kunne støvsuge jevnlig rundt maskinene sine og holde området generelt fritt for skitt og søppel. Dette inkluderer flokken av ledninger og kabler som slenger seg rundt de fleste PC-er.
  3. Hold kjæledyrene borte fra PC-en. Jeg foreslår ikke at du sparker Fido ut av huset for en ren datamaskin. Men det er lurt å holde kjæledyr, spesielt langhårede, borte fra datamaskinen mens den kjører. Inntak fans og kattehår bare ikke blande.
  4. Ikke spis eller drikk regelmessig direkte over eller rett ved siden av PC-en. Jeg vet at nesten alle, inkludert meg selv, bryter denne regelen. Men det er verdt å gjenta. Hvis du skal spise og drikke i nærheten av en datamaskin, må du bare sørge for at du ikke ligger rett over tastaturet eller datamaskinens sak. Og ikke sett den 64 oz brus eller nonfat, chai latte rett ved siden av PC-en. Dette går dobbelt for bærbare datamaskiner.
  5. Hold de klissete fingrene fra PC-en. Dette virker som sunn fornuft, men jeg har sett nok skitne tastaturer og mus til å vite at for mange mennesker nekter å vaske hendene før de setter seg ved datamaskinen. Hvorfor? Hvor de plutselig inspirerte til å fullføre den salgspresentasjonen mens de spiste varme vinger og ikke kunne ta 5 minutter å bruke vasken - eller i det minste en våt lur?

Selvfølgelig er det arbeidsmiljøer der utstyr vil bli skitne eller verre - byggeplasser, industrianlegg, utendørs drift og lignende. Disse tipsene er ikke noe for dem. Personer som arbeider under tøffe forhold, bør ha robust utstyr spesielt designet for den gitte situasjonen.

Likevel vil den gjennomsnittlige kontormedarbeideren og hjemmebrukeren gjøre seg selv, og deres IT-støtte fagpersoner, en stor fordel ved å følge disse enkle trinnene for å forhindre at støvkaninene overtar PC-en sin.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com