Fem tips for grønne datamaskinoppgraderinger

Kanskje har du tenkt på å oppgradere systemet ditt hjemme - eller kanskje har du ansvar for å opprettholde en hel avdeling full av PC-er. Uansett, hvilke enkle og rimelige endringer kan du gjøre for å øke energieffektiviteten til systemene dine og bare generelt bli grønnere?

1: Gi systemene dine en gang til

Det første stedet du begynner når du vurderer hva du skal oppgradere er med en generell sjekk av systemets helse. Hvor gammel er den? Har skjermen eksistert en stund? Er det en skriver som sitter på skrivebordet ditt som kan skiftes ut eller resirkuleres helt? Jobber systemet ditt hardt for å pumpe ut informasjonen - noe en RAM-oppgradering kan fikse? De tre største avløpene på PCen er mikroprosessor, grafikkort og skjerm. Gjør en rask evaluering og tenk gjennom hvilken gjenstand som lett kan erstattes med en mer energieffektiv motpart. (Hint: Velg noe annet enn CPU-en.)

2: Se etter en lavspent glans

Hvis du fremdeles bruker en gammel CRT-skjerm (bruker noen fortsatt den lenger?), Erstatter du den store klunkige skjermen med en fin, elegant LCD-modell. En enkel oppgradering som sparer store mengder energi. Besøk nettstedene til favorittmonitorprodusentene og les anmeldelser. Deretter kan du sjekke EPEAT-registeret, bla nedover siden og klikke på koblingen Skjermer. EPEAT rangerer energieffektiviteten og viser modeller med en sølv-, bronse- eller gullstjerne slik at du kan ta et informert valg. Ikke bare vil du spare strøm ved å handle den CRT-skjermen, men du blir også kvitt noen ganske giftige stoffer - bly, kvikksølv, barium, kadmium og mer. Sørg for å resirkulere skjermen på en jordvennlig måte i stedet for bare å dumpe det monsteret i søpla.

3: Gi systemet mer å huske deg ved

Dette er en enkel løsning, og ganske billig. Å oppgradere RAM i systemet hjelper datamaskinen din å prosessere raskere, noe som reduserer tiden systemet tygger på dataene dine og reduserer det totale strømforbruket. Du kan kjøpe RAM online hvor som helst (gjør leksene dine for å finne en god leverandør) og deretter installere sjetongene selv ved å knytte dem inn i minnesporene på PCens hovedkort. Hvis du ikke er sikker på hvor mye minne du har, kan du sjekke systemegenskapene dine ved å klikke på Start og høyreklikke på Computer. System-siden viser hvor mye RAM som for øyeblikket er installert ( figur A ).

Figur A

System-siden forteller deg hvor mye RAM som er installert i systemet ditt.

4: Få et grønnere batteri

Bærbar datamaskinbatterier kan være vondt. Avhengig av favorittmodellen din, kan det hende du får noen få søte timer gratis, ikke tilkoblet tid, og deretter ... dukker den irriterende boblen opp og forteller deg at strømressursene tappes raskt. Eldre bærbare batterier kan ha farlige kjemikalier, som bly, så de regnes ikke som grønne. De begynner også å falme over tid. De begynner å mislykkes når de blir eldre og lader mindre og tapper mer.

Du kan bli litt grønnere - og kanskje øke fordelene du bruker - ved å investere i et nytt, grønt laptop-batteri. Et eksempel er Boston Power Enviro-batteriet, som fungerer med en hel rekke HP bærbare modeller. Du kan lade Enviro 1000 ganger, og den er laget av jordvennlige materialer. Ikke alle bærbare produsenter lager grønne batterier, men sjekk ut favorittnettstedene dine for å se om en er tilgjengelig for systemet ditt.

5: Kraft til å skalere

Når du tenker på det, er det ganske ineffektivt å slå ting helt på eller helt av når det du trenger er litt krefter. På samme måte pumper de fleste strømforsyninger ut en jevn kraft for det du gjør - se på en film, høre på en symfoni eller spille Minesweeper. Bedrifter tilbyr nå strømforsyninger som lar deg skalere kraften du trenger, slik at du bare henter det strømstyrken som kreves for den aktuelle aktiviteten. Det er et nettsted som kan hjelpe deg med å omfatte dette som heter 80 Plus. Der finner du informasjon om forskjellige strømforsyninger fra en rekke produsenter.

Enkle tiltak

Som du kan se, kan enkle oppgraderinger (og billige også) gjøre en stor forskjell i hvor mye strøm PC-en din drikker ned. Begynn i det små og bygg opp energisparingen over tid. Du kan bli overrasket over hvordan det momentumet vokser. Kanskje du inspirerer til en grønn bevegelse i selskapet ditt!

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com