Fem må-ha-apper for USB-pinnen din

Ah, USB-pinnen - en av IT-administratorens beste venner. Den reiser med deg og hjelper deg med å redde maskiner, arbeide magi og få sluttbrukere til å sukke av lettelse. Noen av disse appene kopierer du til harddisken og installerer; andre kan kjøres fra selve pinnen. Noen få av dem er fullverdige operativsystemer som kan hjelpe deg med å gjenopprette en ødelagt eller infisert plattform.

Uansett stil og formål, det er mange bærbare apper for USB-pinnen som det kan være vanskelig å leve uten. Her er fem verktøy jeg anser som må-haves.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som et fotogalleri.

1: SystemRescueCD

SystemRescueCD ( figur A ) er Linux-distribusjonen du har hvis du skal bære en på en USB-pinne. Med denne distribusjonen kan du gjenopprette partisjoner, gjenopprette data, avbilde en disk, teste en harddisk, redigere konfigurasjonsfiler, brenne en disk, se etter rootkits, kjøre en antivirus-skanning, tørke en harddisk sikkert og mye mer.

Figur A

systemrescuecd

2: Bærbar Firefox

Bærbar Firefox ( figur B ) er der når du trenger det. Noen ganger er en nettleser en nødvendighet for å løse et problem. Men når nettleseren på skrivebordet ikke kjører, hva gjør du da? Du bryter ut den bærbare utgaven av Firefox. Denne versjonen av Firefox har alle de flotte funksjonene du er vant til. Noen vil faktisk være hardt presset for å finne ut at Firefox kjører fra en USB-pinne.

Figur B

Bærbar Firefox

3: ComboFix

ComboFix ( figur C ) lager nesten hver gjenopprettingsverktøyliste for meg. Ingen administrasjonssett er komplett uten dette kraftverket. Det er min go-to-verktøy når jeg støter på noen av de vemmeste virusene og rootkits. Nesten uten å mislykkes, hvis et antivirus ikke kan fange det, kan ComboFix. I motsetning til vanlige antivirus- og antivirusprogrammer, vil ComboFix vise (etter fullført kjøring) en detaljert rapport om nøyaktig hva den tok til handling. Merk: For å kjøre ComboFix, må du kopiere .exe til datamaskinen og installere den.

Figur C

ComboFix

4: FileZilla Portable

FileZilla Portable ( figur D ) er den eneste FTP-klienten som kan tas med seg. Hvorfor trenger du en FTP-klient? Det vil være tidspunkter når du må laste inn en fil fra en problemfri datamaskin til en annen maskin. Den enkleste måten å gjøre dette (når alle andre metoder mislykkes) er ved å bruke en bærbar FTP-klient. Dette er spesielt viktig når filen er for stor til å passe på en USB-stasjon, eller hvis filen må lastes til en ekstern maskin du ikke har fysisk tilgang til. Dette programmet kjøres direkte fra USB-stasjonen og er ikke installert på PC-en.

Figur D

FileZilla Portable

5: Utforsker ++ bærbar

Explorer ++ Portable ( figur E ) er en filbehandler med alle de vanlige funksjonene du har forventet av en filbehandler. Men hvorfor skal du ta med deg en filbehandler? Har du noen gang måttet reparere en maskin der Explorer ikke vil kjøre? Gjør for en stor utfordring. Å ha en bærbar filbehandling kommer lett rundt problemet. Og hvorfor ikke ha en filbehandling med funksjoner som faner, snarveier, et tilpassbart brukergrensesnitt, dra-og-slipp-støtte, og slå sammen og dele opp? Til slutt er filbehandleren et av de viktigste verktøyene på en PC. Uten den kan en maskin lett bli krøllete.

Figur E

Utforsker ++ bærbar

PortableApps

Du har kanskje lagt merke til at noen av disse appene lenker direkte til PortableApps-nettstedet. Det er et verktøy designet for å gjøre livet ditt mye enklere. Du kan installere PortableApps på USB-stasjonen din og deretter ha et brukervennlig system som du enkelt kan legge til og fjerne apper til og fra USB-stasjonen. Jeg anbefaler denne applikasjonen på alle IT-administratorer.

Valgene dine

Hvilke andre apper er det på listen som du må ha for å ha med deg på en USB-pinne? Del anbefalingene dine med andre medlemmer av TechRepublic.

App of the Week Nyhetsbrev

Ikke kast bort enda et sekund på å søke etter IT- og forretningsapper - vi har deg dekket. Vår kjente App of the Week kan øke produktiviteten din, sikre deg e-post, spore karrieremål og mer. Leveres torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com