Fem praktiske Mac-apper for nettadministratorer

For omtrent et år siden gjorde jeg en runde av de 10 Mac-appene som jeg bruker ganske regelmessig. Vel, her er en ny liste over fem verktøy og applikasjoner til som er spesielt nyttige for nettverksadministratorer.

# 1 TFTP av Fabrizio La Rosa

Med populariteten til GUI-enhetsledere og HTTPS-administrasjon, blir det mindre og mindre behov for å bruke TFTP for å flytte filer rundt i et nettverk, men når du trenger det, er denne appen det for deg. Det jeg liker med denne gratisappen er muligheten til å endre banen, se IP-adressen som serveren er bundet til, og fikse tillatelser, hvis det er et problem. Jeg har brukt denne hendige lille appen i noen år nå. Kanskje det er på tide at du prøvde det.

Figur A

# 2 SecureCRT for Mac

I årevis brukte jeg SecureCRT fra VanDyke på Windows-enhetene mine. Riktignok er Putty gratis, men SecureCRT har massevis av funksjoner. Da jeg byttet til Mac, var det beste alternativet jeg kunne finne Zoc6, som jeg skrev om i min siste App Roundup. Mens jeg fremdeles er en stor fan av Zoc6, må jeg si at SecureCRT er en av favorittene mine. Grensesnittet er veldig "Mac", det er ekstremt responsivt, og en av favorittfunksjonene mine nå bruker det til mitt lokale skall. Av en eller annen grunn er det mye raskere enn Terminal, iTerm eller Zoc6. SecureCRT kan også koble til Cisco CLI via seriell tilkobling. Bruk en standard USB til seriekonverterer og deretter en Cisco Rollover-kabel.

Figur B

# 3 iTerm2

Jeg er også tilhenger av iTerm2. Det jeg liker med det, er at du kan bruke Applescripts tungt; Jeg bruker den til å automatisere oppgaver som å logge på labutstyr, teste tilkobling med forhåndskonfigurerte pinger og mer. For prisen kan du ikke gå galt. Ta deg litt ekstra tid til å tilpasse skjermen, og du kan legge til bilder i bakgrunnen. iTerm2 støtter selvfølgelig telnet, ssh, ditt standard bash shell og så videre.

Figur C

Klikk for å forstørre

# 4 Applescript

Ja, dette er veldig nyttig for meg. Selv om jeg ikke engang er i nærheten av å være proff, bruker jeg noen skript for å raskt sette opp miljøet. Følgende skript setter en bakgrunn, åpner noen få av applikasjonene mine, inkludert en av laboratorieveiledningene mine, iTerm-applikasjonen og Camtasia slik at jeg kan ta opp økten. Ved hjelp av skriptene i iTerm kan jeg raskt få tilgang til laboratorienettverket mitt med bare noen få klikk.

Figur D

Klikk for å forstørre

# 5 MTR (My Traceroute)

MTR er et flott verktøy som gjør en traceroute, men ikke stopper der. Den kombinerer faktisk PING og Traceroute. MTR sonderer rutere i banen og lytter til svar på utløpet. Den gjentar denne prosessen som standard, en gang per sekund, og holder oversikt over responstidene til humlen langs banen. Et skjermbilde gjør det ikke rettferdighet. Det du ser er dataene dynamisk oppdatert. Finn mer på http://en.wikipedia.org/wiki/MTR_(software).

Figur E

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com