Alt du trenger å vite om iTunes Match

Normal 0 0 1 826 4710 Vimarc Group 39 9 5784 11.1282 0 0 0

Jeg vet ikke om deg, men musikk får meg gjennom dagen min, og da iTunes Match ble utgitt, ble jeg oppstemt. Ikke bare fordi det er en spennende tjeneste, men fordi jeg nå har muligheten til å synkronisere bibliotekene mine mellom jobb og hjem. Jeg har brukt litt tid på å gjøre akkurat det, og nå har jeg muligheten til å dele mine erfaringer med iTunes Match.

Først ut, jeg liker Match. Jeg har ikke opplevd noen vanskeligheter med å overføre de fire musikkbibliotekene mine til iCloud. Så la meg hoppe rett i. Oppsettet jeg har består av fire Mac-maskiner og en iPhone. Jeg har en Mac Pro på jobb, en iMac, MacMini, en Macbook Air hjemme og en iPhone som reiser hvor som helst jeg gjør. Bibliotekene mine varierer til en viss grad. Jeg anser iMac for å være mitt primære bibliotek med omtrent 24 000 sanger, og Mac Pro på jobben min speiler det meste av det som er i det primære biblioteket mitt eller gir 4000 spor. Min MacMini inneholder omtrent 50 sanger, og min Macbook Air har omtrent 2, mens iPhone-en min er synkronisert med spesifikke spillelister fra iMac-en.

Etter å ha registrert meg for Match, synkroniserte jeg umiddelbart Macbook Air med tanke på at jeg visste at det ville ta bare noen få minutter. Jeg gjorde dette for å få en følelse av prosessen, hvoretter jeg startet den på iMac-en. IMac min tok omtrent 40 timer å fullføre synkroniseringen, noe som ikke var overraskende siden jeg visste at det meste av samlingen min er uklar og sannsynligvis ikke vil bli matchet av iTunes. Etter å ha fullført min første store matchingøkt, startet jeg prosessen for tredje gang med Mac Pro jeg bruker på jobb. Heldigvis tok denne prosessen bare noen timer siden mesteparten av musikken som var i biblioteket mitt allerede hadde blitt lastet opp fra iMac-en. Når det gjelder min MacMini, var ikke målet å samsvare med det, men å ha tilgang til det som var lastet opp etter behov, noe som gjelder for min iPhone og Macbook Air. Totalt sett gikk prosessen bra, og musikken min er tilgjengelig på alle mine Mac-maskiner som var sluttmålet.

Alt du trenger å vite

Det første du trenger å vite er at Match bare synkroniserer musikk som er kodet i MP3 eller AAC, er under 200 MB i størrelse, og er kodet med en høyere bithastighet enn 96 kbps. Dette forhindrer deg i å laste opp videoer; (Audio) bøker; PDF-filer; eller Apple tapsfri, WAV eller AIFF formater. Hvis musikkbiblioteket ditt overstiger 25 000 sanger, vil iTunes ikke engang presentere alternativet for Match. Hvis biblioteket ditt inneholder musikk som ikke er tilknyttet Apple-IDen din eller ble kjøpt før iTunes Plus ble til, vil Match erstatte disse filene med 256 kbps DRM-frie filer. Dette var en fantastisk overraskelse ettersom biblioteket mitt hadde inneholdt begge deler.

Den neste fantastiske funksjonen jeg oppdaget, er at alle spillelistene mine, med unntak av smarte spillelister som bruker vanlige spillelister til å bygge fra, hadde blitt synkronisert også. Dette ga meg en mulighet til å rense huset. Jeg tok litt tid på å administrere alle spillelistene mine på iMacen min og fant dagen etter at alle spillelistene mine på Mac Pro på jobb hadde blitt speilet. Oppdatering av sporinformasjon synkronisert også; Det er imidlertid viktig å merke seg at når sanger samsvarer, beholder de informasjonen som opprinnelig var knyttet til dem i iTunes og blir ikke oppdatert ved å bruke informasjonen fra iTunes-butikken, så ikke forvent at kunstverkene eller sjangrene dine endres.

iCloud-status

Etter at jeg hadde fullført synkronisering, ville jeg vite hva som hadde blitt matchet og hva som ikke hadde gjort. Apple var snill nok til å levere en ganske god løsning for dette. Når du er i iTunes, velger du Vis fra hovedmenyen og velger Vis alternativer. I vinduet kan du nå aktivere en sorteringskolonne kalt iCloud Status. Dette vil gi deg en beskrivelse av statusen til hvert av sporene dine og gjøre det enkelt å finne ut om musikken din er matchet eller lastet opp. Status viser de forskjellige tilstandene til musikken din på iCloud. Musikken din blir enten matchet, fjernet (noe som betyr at du fjernet filen fra skyen på en annen datamaskin), Feil (noe som betyr at filen ikke ble lastet opp med hell), Ikke kvalifisert, duplisert eller ventende. Apple la til og med muligheten til å lage en smart spilleliste basert på disse tilstandene, slik at du kan organisere biblioteket ditt ytterligere.

Fjerne spor fra iCloud

Siden jeg var i et iTunes-rengjøringsstemning bestemte jeg meg også for å fjerne noen av de gamle albumene jeg ikke hadde hørt på og sannsynligvis aldri ville høre på igjen. Prosessen var død enkel. Høyreklikk på hvilket som helst spor eller spor du vil fjerne, og trykk på Delete (Slett). Du vil motta en dialogboks som spør deg om du vil fjerne filen med en ny avkrysningsrute der du spør om du også vil fjerne filen fra iCloud. Hvis krysset av, blir filen fjernet fra biblioteket til datamaskinen du får tilgang til og iCloud, men ikke fra andre maskiner som biblioteket ditt nå er synkronisert med. I stedet vil statusen til sporene endres til Fjernet, slik at sangen er intakt. Dette er flott i tilfelle du tilfeldigvis fjerner et spor som du virkelig ikke hadde tenkt å slette.

Aktiverer Match på iOS-enheten din

Innenfor musikkinnstillingene på iOS-enheten din er en bryter for å aktivere iTunes Match. Jeg anbefaler å vente med å aktivere iOS-enheten din til prosessen er fullført på alle de andre bibliotekene du har aktivert. Jeg sier dette fordi jeg har hørt veldig blandede resultater om hva som faktisk skjer når du aktiverer det. Jeg ventet på at alle bibliotekene mine hadde synkronisert, og fortsatte deretter for å aktivere iOS-enheten min. Etter det gjensto all musikken og spillelistene som tidligere var på min iPhone. Jeg kan ikke bekrefte, men jeg har hørt at biblioteket i noen tilfeller blir utslettet og tvinger deg til å laste ned all musikken din på nytt. Min gjetning ville være at det hadde sammenheng med at de andre bibliotekene ikke var fullt tilgjengelige.

La meg få vite hva du opplever.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com