Enkel tilgang på Windows RT

Som enhver Windows-datamaskin inkluderer Windows RT Surface Ease of Access-applikasjoner. Disse applikasjonene inkluderer Forstørrelse, Forteller, tastatur på skjermen og talegjenkjenning.

Forstørrer

(Kreditt: Tony McSherry / TechRepublic)

Selv om det er usannsynlig at du bruker Magnifier i RT-grensesnittet på grunn av den større typografien, fungerer Magnifier både på Start-skjermen og RT-appene, så vel som på det tradisjonelle skrivebordet. Du kan velge en rekke forskjellige visninger, for eksempel en fast delt skjerm øverst, bevegelig linse eller fullskjerm.

(Kreditt: Tony McSherry / TechRepublic)

De av oss med aldrende øyne som ofte mister sine billige forstørrelsesbriller, vil sette pris på Forstørrelsesglasset for de anledninger, men for de med andre synshemming er det en nødvendig del av brukergrensesnittet. Det er også nyttig for noen av appene som ikke har vanlig klemme-til-zoom tilgjengelig på deler av brukergrensesnittet.

Forteller

Forteller gjør det navnet antyder. Den vil beskrive UI-elementer, hva du har valgt, berørt eller moused over, og gjør en rimelig jobb med å oversette tekst til tale i en hyggelig kvinnelig stemme. Den vil også fortelle handlingene dine - enten bevegelser eller tastaturtaster, og fortelle deg hvordan du aktiverer et element med enten dobbelt- eller trippelkraner. Det kan også være nyttig for folk som har bedre forståelse av snakket engelsk i stedet for skrevet tekst for å forbedre lesingen. En annen veldig nyttig app for de med synshemming.

Skjermtastatur

(Kreditt: Tony McSherry / TechRepublic)

Brukervennlighet-tastaturet er som det standard Windows 7-skjermtastaturet og gir full tilgang til tall og tegn, i motsetning til de vanlige Windows RT-tastaturene, som krever at du bytter. Tastene er imidlertid nærmere hverandre, selv om bredden og høyden kan endres. Gitt at Surface også har et tastaturdeksel, er det nesten overflødig, med mindre du er kjent med Windows 7-tastaturet og vil bruke det når du er i berøringsmodus.

(Kreditt: Tony McSherry / TechRepublic)

Windows RT tilbyr også et standard tastatur i tablettstil, et tommel-tastatur og gjenkjennelse av håndskrift, som jeg gleder meg til å prøve ut med en kapasitiv penn. Som Maths Input Panel i Windows-tilbehøret fungerer det med fingeren min, men det kan være vanskelig å skrive på den måten.

(Kreditt: Tony McSherry / TechRepublic)

Talegjenkjenning

Det er en kort scene i Star Trek IV når det originale mannskapet blir sendt tilbake til San Francisco på 1980-tallet. Scottie tilbyr en formel for gjennomsiktig aluminium i bytte mot plexiglass for å lage et hvalbur. Når han blir henvist til en datamaskin, adresserer han den som "Computer", og når den ikke svarer, ser han forvirret ut. Fabrikkseieren sier "Nei, du må bruke musen." Så Scottie plukker opp musen og sier "Computer" til den, og gir seg til slutt opp og bruker tastaturet.

Talegjenkjenning har kommet langt siden 80-tallet, men det har fortsatt noen problemer med aksenter, og som Apple Siris feil viser, kan naturlig tale noen ganger være et problem. Hvis du holder deg til vanlige redigeringssetninger mens du dikterer, gjør Windows talegjenkjenning imidlertid en god jobb. Det er en omfattende veiledning tilgjengelig som tar deg gjennom vanlige oppgaver, for eksempel dokumentoppretting og redigering.

For de fleste av oss gir talegjenkjenning en pause fra berøring, tastatur og mus, eller et alternativ når disse inngangsformene ikke er tilgjengelige eller vanskelige. For personer som ikke kan bruke disse inngangsalternativene, gir talegjenkjenning imidlertid en kritisk, om noen ganger frustrerende, inndatametode.

Det er også verdt å erkjenne at vi sannsynligvis vil lide en funksjonshemming på et tidspunkt i livet vårt som vil begrense vår normale tilgang til datamaskiner, enten det er sviktende syn, personskader eller mangel på mobilitet / redusert fingerferdighet. Enkel tilgangsapplikasjoner vil gi oss alternative inndatametoder når vi trenger dem.

I en fremtidig artikkel vil jeg dekke Windows System-applikasjonene på Windows RT, som inkluderer den gamle Command Prompt, Windows PowerShell, og den nye utvidede malware-beskytteren Windows Defender.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com