Ikke la deg lure av disse 10 PC-ytelsesmytene

Computer elskere er alltid ute etter å få mer fart ut av datamaskinene sine. Dessverre har en rekke feil eller utdaterte ytelsestips eksistert lenge nok til å bli myter. Her er 10 av disse mytene - og sannheten om dem. Som alltid er jeg sikker på at du vil kunne tenke på mye mer. Så husk å legge ut din egen myte-busting i forumene!

1: Vista og Windows 7 krever mange ganger mer RAM enn XP

Når folk først går fra Windows XP til Windows Vista eller Windows 7 og henter en RAM-bruksmåler, får de ofte panikk. Det de ser er noe som figur A.

Figur A

Bruker Windows 7 mer enn 8 GB RAM ?!

Wow, det ser skummelt ut, ikke sant? Systemet gjør omtrent ingenting (1% CPU-bruk), men trenger 8, 84 GB fysisk RAM for å kjøre. Her er hva som virkelig skjer.

Fra Vista ble Windows aggressive overfor RAM-bruk. Ingeniørene hos Microsoft fikk det til å forhåndsallokere RAM og forhåndscache som ofte ble brukt, selv om de ikke faktisk var i bruk. Hvis du for eksempel bruker Word mye, vil det holde Word i minnet klart til å brukes. Det er klart at dette lar den tygge opp massevis av RAM, og hvorfor ikke? Det er ikke som om du brukte RAM uansett, og du vil til slutt bruke det, mest sannsynlig til de formålene Windows forbereder seg på. Applikasjoner starter mye raskere som et resultat.

2: Mer RAM er alltid raskere

Mer RAM er ikke en garanti for en raskere maskin, selv om mer RAM aldri har skadet. Det er faktisk ikke helt sant! Mange ganger kjører større RAM som en lavere busshastighet enn mindre RAM-brikker. Så i teorien kan mer RAM være mildt skadelig for ytelsen. Mer viktig er dobbeltkanal mot trippelkanal RAM-problemet. Hvis du har et valg mellom 12 GB RAM ved å bruke Triple Channel, og 16 GB RAM på Dual Channel, vil 12 GB RAM være raskere, så lenge du sjelden trenger å gå til byttefilen. Siden Windows forhåndsallokerer RAM og cache ofte brukte elementer, kan det å ha den ekstra RAM tenkelig gjøre en forskjell, forutsatt at du er en stor RAM-bruker.

3: Anti-malware-apper dreper ytelsen

Ja, anti-malware-apper har effekt på ytelsen. Og på en gang var den effekten massiv. Tilbake på dagen kan mange problemer med PC-nedgang løses ved å fjerne applikasjoner som antivirus. De siste årene har ting endret seg.

Det pleide å være at anti-malware-apper egentlig måtte kapre OS for å se hva som skjedde med filsystemet og RAM, og det var her nedgangen skjedde. Det er ikke lenger tilfelle. Windows tilbyr nå kroker i operativsystemet for anti-malware-programmer for å motta filer og logge av dem på en vanlig måte. Som et resultat har antiprogramvare-apper fremdeles en ytelse hit, men den er veldig minimal.

4: Hvis du tømmer nettleserens historie, får du litt fart

Regelmessig ser jeg råd som dette båndet om:

  • Slett nettleserloggen din for å få det fort opp.
  • Tøm informasjonskapslene dine for mer fart.
  • Tøm nettleserbufferen din for å få nettet til å fly!

Gjett hva? Det er køyeseng. Det eneste som kan rydde historikken raskere, er visningen av forslag fra nettleseren din (som rolig pares listen etter behov for ytelse uansett).

Å dumpe informasjonskapslene vil ikke gjøre noe, siden de ikke sitter i minnet; de blir bare lest og lastet opp til serveren når du blir bedt om det, og de er så små at de ikke vil bremse ting merkbart. Og nettleserbufferen? Det gjør ting raskere! Tenk på det: Hva kommer til å gå raskere når nettleseren din trenger en bilde-, CSS- eller JavaScript-fil - last ned den fra nettstedet eller trekker den av den lokale harddisken? Tømming av hurtigbufferen var et tips om lagringsplass på 90-tallet da stasjonsplassen var nok av en premie til at nettleserbufferen kunne være en stor del av den. På en eller annen måte forvandlet tipset seg til slutt til et falskt prestasjons-triks.

5: Rengjøring av register er en mirakelarbeider

Dette er en annen jeg ser hele tiden også. I teorien, ja, et mindre register vil ha effekt på ytelsen. Men det antar at applikasjonene dine stadig treffer registeret, og at registeret ditt er i så dårlig form at søppelet er en betydelig del av det. Og selv da, gjett hva? Du har optimalisert dataene i en database som allerede er designet for å være rask, som ligger i RAM, og er uansett noen få megabyte i størrelse.

Med mindre du kjører på en PDP-11, jobber du med en database på størrelsen på registeret så raskt at du kan skvise den til 1% av den nåværende størrelsen og fremdeles ikke har noen reell forskjell. Når det er sagt, kan rengjøring av registeret ha noen fordeler (spesielt å bli kvitt oppføringer for apper som ble avinstallert, men som du kanskje installerer på nytt), men ytelsen kommer ikke til å bli en av dem. Dette er et tips som gjorde mye mer fornuftig for lenge siden, men er ikke lenger viktig.

6: Å ha flere kjerner er alltid bedre

Å ha flere CPU-kjerner kommer ikke til å bremse deg. Men i mange tilfeller kaster du bort pengene dine. Få applikasjoner er flertrådede og følger et ekte parallelt behandlingsparadigme der applikasjonen sliper vekk på alle kjernene dine samtidig for å løse harde problemer. Det er vanskelig å skrive parallell behandlingskode (jeg vet fra førstehåndserfaring) - og det er enda vanskeligere å gjøre det riktig.

Mange av de mest krevende applikasjonene, som spill og grafikkbehandling, skyver ofte den hardeste behandlingen på GPU, ikke CPU - selv ikke grafikkarbeid (som bulk kryptografi), i mange tilfeller. Så ja, selv om det er bra med ekstra kjerner, ikke forvent at det å putte doble quad core-CPUer i esken din vil gi deg noe ekstra på hastigheten, med mindre du kjører de sjeldne applikasjonene som virkelig er optimalisert for det, eller hvis du gjør mye av arbeid med virtuelle maskiner.

7: RPMs for drive er alt det som betyr noe

Når man måler kjøreytelse, elsker folk å se på turtallene som tallerkenene snurrer på. Mens raskere RPM-stasjoner teoretisk sett kan lese store biter med data raskere og kanskje søke litt raskere, jo bedre antall å se på er faktisk søketiden. Liten dataoverføring gjøres i lange, trukket ut leser eller skriver; det meste er liten tilfeldig tilgang. Søketid er derfor veldig viktig for ytelsen. Se også etter større hurtigbuffer på diskene og antall overføringshastigheter.

8: Du bør tømme papirkurven for mer fart

Dette er et av de tipsene som ga mening for 10 år siden, men er utdatert nå. Å tømme papirkurven vil åpenbart frigjøre diskplass. Men hvor kommer ytelsesøkningen fra? Jeg antar at hvis du har en enorm mengde data i papirkurven og dumper den, og deretter utfører en defrag, er det mulig at du plutselig får en så godt optimalisert disk at det vil være en merkbar forskjell. Dette antar selvfølgelig at du regelmessig lager store datamengder midt på den fysiske disken og deretter fjerner den. Med mindre du stadig installerer og avinstallerer store applikasjoner, og oppretter og fjerner store datamengder, vil ikke tømming av papirkurven gi deg en merkbar hastighetsforbedring.

9: Du trenger en fancy harddisk for optimal ytelse

I lang tid har spesialdisker som Western Digital VelociRaptor blitt brukt for å få den beste diskhastigheten rundt. Det er ingen tvil om at disse stasjonene er raske. Men visste du at du kan få omtrent samme hastighet fra rimeligere stasjoner? Hemmeligheten bak VelociRaptors ytelse er at den bruker små skiver, slik at hodene aldri har langt å bevege seg. Hvis du kan finne en stasjon med lignende ytelsesstatistikk for hurtigbuffer og RPM, kan du "korte stryk" på disken. I hovedsak partisjonerer du stasjonen i to og formaterer og bruker bare partisjonen nærmere innsiden av disken. Dette gir deg fordelene med mindre tallerkener uten kostnadene for spesialkjøretøyet.

10: Én stor disk er fin

Folk tror at bare fordi det er sjelden at flere applikasjoner dunker på harddiskene samtidig at det bare er å ha en stor disk er bra for ytelse. Ja, det er usannsynlig at du har to applikasjoner samtidig som prøver å få tak i massevis av disktilgang, med mindre du kjører en server, kjører VM-er eller gjør en gal multitasking. Å dele dataene dine mellom to disker (som vanlig OS og apper på en disk og dokumenter på et annet skjema) gir virkelig ikke mye ytelsesgevinst. Samtidig kan flere disker være et enormt ytelsesøkning ... når de settes inn i en RAID. Ta en titt på informasjonen på Wikipedia om hva forskjellige RAID-nivåer kan gjøre for lese- og skrivetidene på PCen din, og du vil se hvorfor RAID er en skjult ytelsesperle.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com