DIY: Bruk VirtualBox til å servere virtuelle maskiner

Kommersielle virtualiseringsprodukter som VMware er effektive, men kostbare verktøy som gjør det mulig for et selskap å servere forskjellige virtuelle maskiner. Et alternativ til disse løsningene er den gratis VirtualBox-virtualiseringsprogramvaren, som er tilgjengelig for Linux, Windows og Mac. Med VirtualBox er det mulig å lage så mange virtuelle bilder du vil og deretter servere dem over nettverket. Dette er en tutorial for hvordan du gjør det i VirtualBox.

Vert og gjest definert

Du må forstå hva vert og gjest betyr, ellers vil denne opplæringen være ganske forvirrende.

 • Host er operativsystemet som betjener de virtuelle maskinene.
 • Guest er operativsystemet som kjører på toppen av verten som serveres i et virtuelt miljø.

Sette opp en virtuell maskin

Du kan ha et VirtualBox-oppsett med nesten hvilken som helst konfigurasjon. Du kan bruke en Windows-vert med Linux- eller Windows-gjester, Linux-verter med Windows- eller Linux-gjester, eller Mac-verter med Linux- eller Windows-gjester.

Det kreves at VirtualBox og VirtualBox Extension Pack er installert på den virtuelle maskinserveren. Du trenger ikke å ha applikasjonen installert på klienten. Gjesten må om nødvendig settes opp slik at ekstern tilgang er tillatt; måten dette gjøres vil avhenge av hvilket operativsystem som brukes som gjest. Gjesten på VirtualBox må konfigureres slik at VRD-serveren er aktivert og konfigurert. Følg denne fremgangsmåten for å gjøre dette:

 1. Forsikre deg om at operativsystemet Guest er Av (ikke suspendert).
 2. Velg Gjest-operativsystemet som skal serveres eksternt.
 3. Klikk på Konfigurer.
 4. Klikk på fanen Skjerm.
 5. Klikk på fanen Fjernvisning ( figur A ).
 6. Merk av for Aktiver server.
 7. Angi en serverport som ikke vil komme i konflikt med en port som allerede er i bruk.
 8. Velg en autentiseringsmetode.
 9. Aktiver Tillat flere tilkoblinger hvis du vil ha mer enn én tilkobling om gangen for denne virtuelle maskinen.
 10. Klikk OK.
Figur A

Klikk på bildet for å forstørre det.

Nå som en virtuell maskin er klar til å bli servert.

Hosting av den virtuelle maskinen

Jeg skal forklare hvordan du kobler til en virtuell Kubuntu-maskin. (Jeg antar at du har alt installert og kjører vellykket.) Gjesten skal ikke kjøres på serveren fordi det kommer til å bli gjort tilgjengelig ved hjelp av en kommando VboxManager ; denne kommandoen lar deg slå "på" en virtuell maskin slik at den er ekstern tilgjengelig. Bruken av kommandoen er VBoxManage modifyvm VMNAME --vrde on (VMNAME er navnet på den virtuelle maskinen som skal slås på). Denne kommandoen vil "slå av" den virtuelle maskinen: VboxManage modifyvm VMNAME --vrde av . (Når du bruker VirtualBox på Windows, vil du bytte til katalogen C: \ Program Files \ Oracle \ VirtualBox før du kjører kommandoene.)

Kommandoene instruerer VirtualBox om å gjøre tilgjengelig de virtuelle maskinene via den virtuelle rdp, som som standard blir servert på port 3389. Så la oss anta adressen til VirtualBox-serveren er 192.168.100.21, og la oss slå på den virtuelle Kubuntu-maskinen med kommandoen VBoxManage modifyvm Kubuntu -vrdp på . Neste trinn er å fyre opp den virtuelle maskinen og la den gå. Nå kan klienter koble seg til den virtuelle gjesten gjennom verten.

La oss nå hoppe til en ekstern maskin, og ved å bruke et rdp-tilkoblingsverktøy (for eksempel Terminal Server Client), koble til adressen 192.168.100.21:3389. Avhengig av nettverkshastigheten, bør du se den virtuelle maskinen begynne å starte opp med en gang.

Hvis du ikke vil ha den virtuelle maskinen som kjører på verten, kjører du kommandoen VboxHeadless på vertsmaskinen: VBoxHeadless -startvm "VMNAME" (VMNAME er navnet på den virtuelle maskinen som skal kjøres). Denne metoden krever ikke at den virtuelle maskinen eller VirtualBox kjører på det tidspunktet.

Konklusjon

VirtualBox er ikke så robust eller så fleksibel som VMware vSphere-systemet, men dette oppsettet vil få DIY-administratorer på vei til virtualisering og servering av virtuelle maskiner på tvers av nettverkene deres.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com