DIY: Se hvorfor Macpup er en skikkelig godbit

Jeg liker å tenke på Macpup som avkom til Mac og Puppy Linux. Macpups tagline er "Et vakkert derivat av Puppy Linux." Macpup oppnår denne skjønnheten ved å fjerne det vanlige skrivebordet og erstatte den med opplysning. Men hvorfor skulle en ansiktsløftning få deg til å ønske å bruke Macpup over standard Puppy Linux?

For mange handler Puppy Linux-distribusjonen om redning - smekk som brant ISO i en maskin, start den opp og bruker noen av de inkluderte verktøyene for å gjenopprette data, fjerne infiserte filer osv. En av de mer viktige bruksområdene for valp Linux skal bruke eldre maskinvare. Dette er ikke noe problem for selskaper med budsjett å kjøpe nye datamaskiner til ansatte, men ikke alle selskaper er så heldige. For noen selskaper sender utsiktene til å kjøpe ny PC-maskin den personen som kjøper inn, passformer. Det er her distribusjoner som Macpup kommer godt med; Macpup kan ta den eldre maskinvaren og gjøre den om til et fullverdig skrivebord med hastighet, kraft og skjønnhet.

Hva du trenger å vite om Macpup

MacPup tilbyr følgende, i tillegg til mange andre verktøy som dekker omtrent alle behov du kan forestille deg:

  • Firefox 7.01
  • Gnumeric (regneark)
  • Abiword (tekstbehandler)
  • Homebank
  • InkScape lite (vektorgrafikk)
  • Guvcview (webkameravisning)

Puppy Linux er en lett Linux-distribusjon som kan tjene som en redningsdistribusjon så vel som et operativsystem for å gi nytt liv til eldre maskinvare. Puppy Linux er nå basert på Ubuntu. Med denne nylige endringen kommer oppgraderinger (inkludert det nye programvareinstallasjonsprogrammet "QuickPet" og bedre maskinvaregjenkjenning) for å gjøre Puppy Linux til en mye mer brukervennlig opplevelse. Hvis du ikke er sikker på fordelene med Puppy Linux generelt, bør du laste den på en eldre maskin som ganske enkelt ikke vil kjøre Windows 7. Fordelene vil være åpenbare når du ser gevinsten i hastigheten oppnådd ved å starte opp dette operativsystemet.

Når du ser Puppy Linux i aksjon, er det tid for en skikkelig godbit. Last ned en kopi av Macpup og start den opp. Du vil se hastighetsøkningen som er tilbudt av Puppy Linux, og du vil bli presentert for et moderne skrivebord. Men skjønnhet er ikke nok. Fordelen med å dykke rett til Macpup er at i stedet for hva et rett opp Puppy Linux-skrivebord tilbyr, er Macpup mer et fullverdig operativsystem som inneholder alt du trenger på et PC-skrivebord. Og Macpup kjører som et fullverdig skrivebord på minimal maskinvare. Så alle kontantbelagte virksomheter som trenger litt boost for stasjonære maskiner og trenger mer programvare ut av esken, er MacPup så nær en perfekt kombinasjon som du vil finne.

To problemer med Macpup

Det er ett problem med Macpup: Første gang du kjører Macpup, kjører systemet bare i RAM! Du kan synes det er tregt.

For å se hvor mye RAM som er tilgjengelig, klikker du på Htop-ikonet ( figur A ) på ibar (panel) og åpner deretter ncurses-verktøyet. Hvis tilgjengelig RAM er mindre enn 30 MB, ikke kjør noen minnekrevende apper som Firefox; i stedet, slå av Macpup. I løpet av avslutningsfasen blir du bedt om å lage en lagringsfil, som vil gi deg mer plass. Denne lagringsfilen kan være plassert nesten hvor som helst: harddisk, USB Flash-stasjon, SD-kort, etc. Jeg anbefaler minimum 256 MB total system-RAM for Macpup. Figur A

Klikk på Htop-ikonet for å åpne ncurses-verktøyet, som vil fortelle deg hvor mye RAM som er tilgjengelig.

Macpup vil starte på nytt ved å bruke den lagringsfilen for konfigurasjoner i stedet for å måtte lese dem fra RAM; Dette vil øke ytelsen. Neste gang du starter opp, velger du Macpup og ikke Macpup RAM - førstnevnte vil starte opp fra lagringsfilen, mens sistnevnte vil starte helt fra RAM.

Et annet problem med Macpup er det som er kjent. Dette er opplysning, og selv om utviklerne ved navn antyder at det er en Mac-lignende Puppy Linux, er den bare Mac-aktig på den måten at den har et docklignende panel.

Sammendrag

Ikke la fortrolighetsproblemet forhindre deg i å bruke Macpup - av alle distribusjonene jeg har prøvd som lover å gjøre det beste ut av eldre maskinvare, kan Macpup være den beste. Takket være sin nye Ubuntu-base løser den en god mengde maskinvaregjenkjenning, og den er langt mer brukervennlig og moderne enn originalen.

Prøv denne live distribusjonen, og se om den ikke gir nytt liv til den gamle maskinvaren. Jeg tror mange kontantbelagte bedrifter vil gjøre det bra med Macpup.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com