DIY: Enklere administrasjon av virtuelle medier med VirtualBox

Jeg er en lykkelig bruker av VirtualBox. Jeg bruker virtualiseringsprogramvaren til forskjellige formål, inkludert testing og virtualisering av servere. Når du begynner å bli seriøs med å bruke et verktøy som VirtualBox, blir imidlertid virtuell medieadministrasjon avgjørende i kampen for din fornuft. Med dette i bakhodet, her er litt hjelp for alle som er nye i VirtualBox eller ikke har nådd det punktet der mediehåndtering er nødvendig - stol på meg, tiden vil komme. ( Relatert TechRepublic innlegg: DIY: Bruk VirtualBox til å servere virtuelle maskiner.)

Før vi begynner å snuse rundt VirtualBoxs Media Manager, la oss først vurdere hvilke typer medier som kan administreres og hvordan konvertere andre formater til håndterbare medier. Dette er listen over støttede medier:

 • ISO: Jeg liker å ha en spesifikk partisjon eller katalog for å huse alle ISO-ene mine som skal virtualiseres. Ved å gjøre dette er det mulig å knytte disse ISO-ene til forskjellige virtuelle maskiner.
 • Diskbildefiler: Dette er store filer som inneholder et bilde og kommer i formen .vmdk (VMware), .vdi (VirtualBox), .vdh (Microsoft) og .hdd (paralleller).
 • Du kan komme over virtuelle apparater for VMware. Disse har en tendens til å være virtuelle maskiner som bruker flere filer. Før de kan brukes i VirtualBox, må de flates ut. Mer om dette om litt.

Når du oppretter en ny virtuell maskin, er det flere måter å knytte et virtuelt bilde til en virtuell maskin, inkludert:

 • Virtual Media Manager gjør det mulig å dra og slippe støttede filer som kan brukes. Merk: Før VirtualBox 4 var det en Legg til-knapp i Media Manager. Knappen er ikke i VirtualBox4, så dra og slipp er den eneste metoden for å legge filer direkte til Media Manager.
 • Under installasjonen av den virtuelle maskinen vil guiden spørre hva du skal bruke til harddisken. På dette tidspunktet er det mulig å velge fra virtuelle stasjoner som allerede er lagt til VirtualBox-systemet.
 • Fra innstillingene til den virtuelle maskinen er det mulig å administrere det virtuelle mediet.

La oss se nærmere på hvert alternativ, bortsett fra Floppy Images, som ikke er verdt å diskutere.

Det første stedet å begynne å jobbe med de virtuelle mediene er Virtual Media Manager, som du kan få tilgang til fra hovedvinduet i VirtualBox ved å klikke på File | Virtual Media Manager. Når dette nye vinduet åpnes ( figur A ), er det mulig å legge til virtuelle harddisker, CD / DVD-bilder og diskettbilder. Figur A

Forsikre deg om at fanen du ser stemmer overens med filtypen du drar inn i vinduet.

Med både virtuelle harddisker og CD / DVD-bilder er det bare å dra og slippe filene fra filbehandleren i dette vinduet for å gjøre dem tilgjengelige for systemet.

Når du har koblet media til Virtual Media Manager, er det mulig å gjøre følgende:

 • Copy: Lag en kopi av media.
 • Endre: Hvis mediet tillater endring (de fleste gjør det ikke), kan du endre dets egenskaper her.
 • Fjern: Slett filen fra Manager.
 • Release: Slipp filen fra en virtuell maskin uten å slette den fra Manager.
 • Oppdater: Oppdater medieoppføringen.
Den neste metoden for å knytte et bilde til en maskin er fra veiviseren for opprett ny virtuell maskin. Veiviseren vil spørre hvor harddisken er til maskinen ( figur B ). Hvis du allerede har lagt til bildet i Media Manager, kan du velge bildet fra nedtrekksvinduet. Figur B

Bare bildene som er lagt til i Media Manager, vises i rullegardinmenyen.
Den siste metoden er å gå gjennom prosessen med å lage den virtuelle maskinen (slik at veiviseren kan lage en ny harddisk, i stedet for å knytte et bilde fra Media Manager) og deretter legge til bildet fra innstillingene for den virtuelle maskinen ( figur C ). Figur C

Forsikre deg om at bildet er lagt til riktig kontroller, eller at bildet ikke starter.

Konvertering fra VMware til VirtualBox

Det er mulig å konvertere VMware-maskiner til bilder som VirtualBox kan bruke. Du kan gjøre dette med et hendig verktøy som heter QEMU og en innebygd kommando fra VirtualBox. Følg disse trinnene for å konvertere maskinene:

Trinn 1: Konverter VMware-bildet til en rå form med kommandoen:

 qemu-img konvertere guest-disk.vmdk -O raw raw-disk.bin 
Merk: I kommandoen ovenfor er -O en "o" og ikke en null.

Trinn 2: Konverter råbildet til et brukbart format (.vdi i dette tilfellet). Kommandoen for dette ser ut som:

 VBoxManage convertfromraw -format VDI raw-disk.bin guest-disk.vdi 

Når dette er fullført, bør du ha et .vdi-bilde som deretter kan importeres til VirtualBox.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com