Oppdag DigitalColor Meter-verktøyet på Mac-en

Lurer dypt nede i dypet av mappen Utilities er flere gode verktøy Apple har levert med Mac OS X som er perfekte for et utall tekniske behov. Et slikt verktøy, DigitalColor Meter, får sjelden mye kjærlighet, så denne uken har jeg tenkt å belyse temaet.

DigitalColor Meter er et program som kommer installert på hver Mac. Den primære bruken er å finne en farge på skjermen og gi verdiene for den fargen. Disse fargene kan leveres som tre forskjellige verdier, for eksempel RGB, heksadesimal og som en prosentandel. Som utvikler synes jeg det er utrolig nyttig å finne den heksadesimale verdien av en farge for bruk med HTML og CSS, men det er også bra for å mestre UI-design, forstå graduer og skygger, og hvis du synes du trenger å vite hvor musen din befinner seg på skjermen kan den til og med gi koordinater for plasseringen når som helst.

Du kan finne DigitalColor Meter som ligger i Verktøy-mappen i Programmer-mappen på harddisken. Når den er åpen, vil du merke at appen er ganske enkel.

Flytt musen rundt på skjermen og blenderåpningen viser fargen du for øyeblikket svever over. Til høyre for blenderåpningen kan du velge en RGB-visningsverdi, se på fargeprøven du svever over - sammen med RGB-verdiene - og skjermen du jobber med. Standard anbefalte visningsverdier anbefales, med mindre du selvfølgelig er en erfaren designer med spesifikke behov.

Det meste av interaksjonen din med DigitalColor Meter vil foregå i menylinjen eller med tastekommandoer. Takk for alt, det er bare en håndfull kommandoer å lære, noe som gjør dem enkle å huske og applikasjonen enkel å samhandle med.

Først skal vi se på alternativene for visningsverdi. Ligger under View | Vis verdier på menylinjen, du vil se en liste som består av tre visningsverdityper; Desimal, heksadesimal og prosentandel. Desimal brukes til å vise RGB som røde, grønne og blå fargeområder som varierer i intensitet fra 0 (som er den laveste verdien) til 255 (som den høyeste verdien). Disse områdene brukes ofte med publiseringsapplikasjoner som Photoshop. Hexadecimal viser RGB-spekteret på omtrent samme måte bare ved å bruke alfanumeriske koder som spenner fra 0-9 og AF, hvor 0 igjen er det laveste og i dette tilfellet F er det høyeste. Disse områdene brukes ofte til å definere fargene som brukes på nettsteder. Prosentandeler, som oftest brukes til utskriftsmedier, viser mengden eller prosentandelen av hver farge som brukes til å lage fargen du ser. Dette er den mest menneskelige lesbare.

Når du beveger musen rundt på skjermen, vil fargene vises i blenderåpningen du svever over, men hva skjer når du finner en farge og trenger å lagre den fargen for bruk? DigitalColor Meter gir noen få måter å gjøre dette på ved hjelp av noen grunnleggende tastekommandoer.

Den første og mest åpenbare måten er å låse koordinatene på fargen du ønsker å fange opp og registrere verdiene manuelt. For å gjøre dette, plasser musen over en farge, og mens du holder kommandotasten nede, trykk x (som vil låse musen på x-aksen), mens du fremdeles holder nede kommandotasten, trykk på y (som til gjengjeld vil låse musen på y-aksen). Etter å ha låst musen over fargen du vil registrere, vil du merke at blenderåpningen ikke lenger oppdateres mens du beveger musen rundt på skjermen. For å låse opp musen, trykk bare kommando + y og kommando + x igjen.

Den andre måten å registrere en farge på er å bare kopiere fargen som et bilde eller som en tekstverdi til utklippstavlen. For å kopiere det som et bilde, plasser musen over fargeområdet du vil registrere, og trykk deretter Alternativ + Kommando + C. Dette vil lage en fargeprøve som kan limes direkte inn i de fleste bilderedigeringsprogrammer. Hvis du vil kopiere den som tekst, plasserer du musen og trykker på Skift + Kommando + C. Dette vil registrere fargene som skal limes inn i et tekstprogram. Hvis du har problemer med nøkkelkommandoene, må du huske at disse kommandoene også kan nås fra menylinjen.

Den siste funksjonen i DigitalColor Meter som jeg viser deg er muligheten til å spore plasseringen av musen.

For å spore musen, trykker du bare på Kommando + L for å få frem lokasjonsnavet i appens åpning. Displayet viser plasseringen av musen i piksler på x- og y-aksen som starter øverst til venstre på skjermen.

DigitalColor Meter er et flott verktøy og kan komme godt med når du minst venter det. Hvis du har store bruksområder for det, kan du dele dem med oss ​​i kommentarene nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com