Oppdag fordelene med Microsoft Touch Mouse i Windows 8

Mens berøring er en stor komponent av Windows 8, har jeg vært en stor talsmann for å bruke et tastatur og en mus i Windows 8 på et stasjonært system. (Bare sjekk ut noen av tastatur- og museartiklene mine.) Vel, for noen uker siden etter å ha installert Windows 8 Pro på systemet mitt, bestemte jeg meg for å bryte ut Microsoft Touch Mouse og se hvordan det ville fungere i den nye Windows 8-installasjonen og Jeg må fortelle deg at jeg absolutt elsker måten denne enheten samler det beste fra begge verdener. Jeg har fortsatt hånden solid på musen, men kan virkelig dra nytte av alle slags berøringsbaserte bevegelser.

Dette blogginnlegget er også tilgjengelig i lysbildefremvisningsformatet i et TechRepublic Photo Gallery.

Som du kanskje vet, har jeg hatt denne berøringsmusa en stund og har dyppet med den i de forskjellige forhåndsvisningsversjonene av Windows 8; Imidlertid var jeg aldri fornøyd med måten den oppførte seg. Kanskje jeg var sta, ønsket å holde meg borte fra berøring på et stasjonært system, eller kanskje jeg bare aldri ga det en sjanse til å ta tak. Men nå som Windows 8 har blitt utgitt og det nye Microsoft Mouse and Keyboard Center er tilgjengelig, har jeg definitivt fått en ny forståelse for å bruke denne musens berøringsbaserte funksjoner i Windows 8.

For eksempel kan jeg ved hjelp av enkle berøringssveip over toppen av musa mine øyeblikkelig bytte mellom aktive apper, få tilgang til app-kommandoer, trylle frem semantisk zoom-funksjonen, trekke ut sjarmfeltet og til og med vende tilbake og fremover mellom sider i Internet Explorer. Mens det tok litt å venne seg til, anbefaler jeg nå hjertelig at alle som bruker Windows 8 på skrivebordet får og bruker en Microsoft touch-mus. (Det er mer enn ett nå, som du vil se om et øyeblikk.)

I denne artikkelen skal jeg kort gå gjennom installasjonsprosedyren for Microsoft Mouse and Keyboard Center og deretter vise deg hvordan opplæringen fungerer. Årsaken er at jeg vil vise deg hvor enkelt det er å lære og bruke bevegelsene som er gitt av berøringsmus for å navigere i noen av berøringsbaserte funksjonene i Windows 8 og skjermbildene i Microsoft Mouse and Keyboard Center-opplæringen gjør en utmerket jobb med å illustrere gestene.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Få en berøringsmus

Husk at mens jeg bruker den originale Microsoft Touch Mouse, er det nå en hel rekke andre Microsoft touch-mus, for eksempel Explorer Touch Mouse og Wedge Touch Mouse. Mens Microsoft Touch-musene selger for alt fra $ 50 til $ 80 i Microsoft Store, har jeg sett dem i $ 18 til $ 50 på Amazon. Med Black Friday rett rundt hjørnet, kan du til og med få hendene på en berøringsmus (ordspill beregnet) for enda billigere.

Installasjon

Avhengig av hvilken Microsoft touch-mus du bruker eller om du kjøper en ny berøringsmus med programvaren inkludert, kan opplevelsen din være litt annerledes. Men i mitt tilfelle å bruke den originale berøringsmusa som jeg har hatt i over ett år, det er dette jeg møtte.

Da jeg koblet Microsoft Touch Mouse USB-mottaker til Windows 8-systemet mitt, installerte operativsystemet enhetsdriverne. Jeg så en varsling fra Action Center vises. Da jeg fikk tilgang til handlingssenteret, så jeg at jeg i avsnittet Vedlikehold ble bedt om å installere programvare, som vist i figur A.

Figur A

Handlingssenteret inneholdt en ledetekst for å installere programvare for Microsoft Touch Mouse.
Så snart jeg klikket på Install-knappen, begynte Microsoft Mouse and Keyboard Center å laste ned, som vist i figur B. Etter noen minutter var nedlastingen fullført, og jeg ble bedt om å godta lisensen.

Figur B

Nedlastingen vil ta noen minutter å fullføre, og du blir bedt om å godta lisensavtalen.
Jeg velger også alternativet Få dynamisk innhold for automatisk å motta oppdateringer, som vist i figur C. Da jeg klikket på Install-knappen, begynte installasjonen.

Figur C

Etter at du har klikket på Install-knappen, starter installasjonsprosedyren.

Opplæringen

Da installasjonen var fullført, skimtet jeg øyeblikket Microsoft Mouse and Keyboard Center, som kjører som en app, og deretter tok opplæringen umiddelbart over. La oss se nærmere på.

Den første skjermen ber deg om å identifisere om du er høyrehendt eller venstrehendt, som vist i figur D.

Figur D

Berøringsbaserte funksjonene i Microsoft touch Mouse kan være orientert til både venstre- og høyrehendte brukere.
Så snart du identifiserer din velferdighet, vil du se en kort animert introduksjon som identifiserer bevegelsene du vil lære om i opplæringen. Det er tommelbevegelser, to fingerbevegelser og tre fingerbevegelser. Opplæringen begynner med Three Finger Gestures, som vist i figur E.

Figur E

Du begynner med å lære om de tre fingerbevegelsene.
Du begynner med semantisk zoom-funksjonen, som vist i figur F. Som du kanskje vet, lar Windows 8s berøringsgrensesnitt deg zoome inn og ut av startskjermen ved hjelp av en klype- og utvidelsesbevegelse med to fingre på en berøringsskjerm. Microsoft kaller dette semantisk zoom-funksjonen. For å zoome inn med en berøringsmus, instruerer veiledningen å plassere de første tre fingrene på toppen av musen og feie dem rett opp, som vist i figur G.

Figur F

Du begynner med Semantisk zoom-funksjonen.

Figur G

Fei tre fingre rett opp for å zoome inn.
Så snart opplæringen illustrerer denne gesten, blir du bedt om å prøve den, som vist i figur H. (Denne serien med animert illustrasjon etterfulgt av en melding om å prøve den selv, gjentas gjennom opplæringen.)

Figur H

Når du har sett den animerte illustrasjonen, så får du prøve selv.
Når du gjør det, vil du se en simulering av startskjermen med alle flisene i miniatyrform, og mens du feier de tre fingrene rett opp, fliser du på flisene til vanlig størrelse, som vist i figur I. Neste trinn i opplæringen viser deg hvordan du zoomer ut ved å feie tre fingre rett ned.

Figur I

Når du utfører bevegelsen, vil du se en simulering av startskjermen.
Så går du videre til Two Finger Gestures. Den første av dem, som feier to fingre rett opp, får app-kommandolinjen opp fra bunnen av skjermen. Dette illustreres av simuleringen av startskjermen som er vist i figur J. Neste trinn i opplæringen viser deg hvordan du lukker app-kommandolinjen ved å feie to fingre rett ned.

Figur J

Når du feier to fingre rett opp, får du opp kommandolinjen for appen fra bunnen av skjermen.

Husk at i opplæringen er kommandolinjen for appen tom. Imidlertid er app-kommandolinjen vanligvis befolket med flere kommandoer som lar deg kontrollere appen. Kommandoene som vises på kommandolinjen for appen, vil avhenge av appen du kjører.

Den neste to fingerbevegelsen i veiledningen er å få tilgang til sjarmfeltet ved å feie to fingre til venstre. Dette illustreres av simuleringen av startskjermbildet vist i figur K.

Figur K

Det er veldig enkelt å få tilgang til Charms bar ved å feie to fingre til venstre.

Som du ser inneholder sjarmfeltet et sett med fem ikoner, eller sjarm, som vises på høyre kant av skjermen med tittelen: Søk, del, start, enheter og innstillinger. Disse sjarmene gir deg tilgang til en rekke kontroller i Windows 8. Å klikke på Innstillinger gir for eksempel tilgang til Power-sjarmen, som lar deg sove, starte på nytt eller slå av datamaskinen.

Deretter fortsetter du til neste to fingerbevegelser i opplæringen, og bytter mellom å kjøre applikasjoner ved å feie to fingre til høyre. Dette er illustrert med simuleringen av startskjermbildet vist i figur L.

Figur L

Det er veldig befriende å bruke berøringsmus for å veksle mellom kjørende apper.

Som du kan se, viser opplæringen et miniatyrbilde av løpende oppgaver som er veldig lik Live Taskbar Thumbnail-funksjonen i Windows 7, bortsett fra at den er forankret til venstre kant av skjermen. Du ser denne miniatyrvisningen hvis du bruker Windows + Tab for å veksle mellom oppgavene. Når du bruker den to fingrene feieren til høyre på en berøringsmus, vil du imidlertid ikke se miniatyrvisningen. I stedet vil appene bare bla over skjermen. Hvis du fortsetter å feie to fingre til høyre, vil du bla gjennom alle de kjørende appene

Til slutt går du videre til tommelfinger, hvorav det er to. Feie tommelen til venstre imiterer å klikke på en Tilbake-knapp og feie tommelen mot høyre imiterer å klikke på en fremover-knapp. Going Back er illustrert i figur M.

Figur M

Bruk av høyre og venstre tommelbevegelse imiterer å klikke på Tilbake- og Fremover-knapper.

Som du ser, bruker opplæringen Photos-appen til å illustrere tommelbevegelsene; Imidlertid vil høyre og venstre tommel feie fungere i alle applikasjoner som har Tilbake- og Fremover-knapper. Som jeg nevnte tidligere, fungerer dette bra i Internet Explorer. Det fungerer også bra i File Explorer (også Windows Explorer)!

Går videre

Når du er ferdig med opplæringen, har du et veldig godt grunnlag for å implementere tommelfinger, to fingerbevegelser og tre fingerbevegelser i Windows 8, og trenger bare å begynne å eksperimentere. Du får snart taket på det og begynner deretter å lure på hvordan du noen gang har brukt Windows uten bevegelser. Jeg har funnet dem å være ekstremt nyttige og har til og med funnet dem befriende i mange applikasjoner - spesielt File Explorer.

Nå som jeg er en touch-musekonvertering, anbefaler jeg absolutt at alle som bruker Windows 8 på skrivebordet får og bruker en Microsoft touch-mus!

Hva tar du?

Bruker du en Microsoft touch-mus i Windows 8? I så fall, hva har du opplevd? Etter å ha lest denne artikkelen, vil du bruke en berøringsmus i Windows 8? Som alltid, hvis du har kommentarer eller informasjon å dele om dette emnet, kan du ta et øyeblikk til å komme innom TechRepublic Community Forum og la oss høre fra deg.

Les også:

  • Gå i bevegelsesrillen med Microsoft Touch Mouse
  • Windows 8 berøringsskjermgrensesnitt og Microsoft Touch Mouse
  • Få mer ut av enhetene dine med Windows 8 Microsoft Device Center

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com