Til tross for hyperbolsk punditry er ikke PC og Microsoft døde

Alle snakker om "tiden etter PC." Ifølge mange forståsegpåere har vi enten allerede skrevet inn eller er i ferd med å gå inn i en tid der ingen trenger en klønet bærbar PC lenger, mye mindre en stor, stygg stasjonær datamaskin. I stedet vil vi gjøre databehandlingen vår på nettbrett og smarttelefon som vi kan ta med oss ​​overalt. Avhengig av hvilken leir du er i, kjører alle enhetene enten iOS eller Android. Det er ikke noe sted for slike som Microsoft og dets maskinvareleverandørpartnere i dette scenariet.

Det synspunktet så ut til å få et stort løft i troverdigheten forrige uke, da den øverste amerikanske PC-leverandøren, Hewlett-Packard, kom med den overraskende kunngjøringen om at de går ut av PC-virksomheten. Overskrifter som " HP Surrenders as Post-PC Era Beckons " var uunngåelig.

Hvis du graver litt dypere, finner du selvfølgelig språk som er mye mindre provoserende; selskapet evaluerer faktisk strategiske alternativer. Det høres litt mindre skremmende ut, men det signaliserer fortsatt en veldig stor endring i selskapets forretningsmodell. Viser det også store endringer fremover i bransjen selv? Og som med forrige ukes Google / Motorola-avtale og alle andre store ting som skjer i bransjen, må vi lure på hvilke effekter det vil ha på Microsoft.

Microsoft svarer: Pluss, ikke post

Ikke overraskende er Microsoft uenig med dommersakerne og mener ryktene om PC-en er død har blitt sterkt overdrevet. Konserndirektør Frank Shaw skrev i en TechNet-blogg at det er ting en PC gjør unikt bra, og at den ikke vil forsvinne når som helst snart. Han antar at nettbrett, smarttelefoner, ebook-lesere og så videre er spesialiserte, tilleggsutstyr som folk vil ønske å eie i tillegg til PC-ene. Hans ta: Vi kommer ikke inn i en epoke-epoke; vi går inn i "PC Plus" -tiden.

Gode ​​nyheter eller dårlige nyheter?

Ved første øyekast kan dette se ut som dårlige nyheter for Microsoft. I 2010 sendte HP 62, 7 millioner PC-er, de fleste av dem kjørte Windows. Innebærer HPs forventede avgang fra PC-virksomheten millioner færre OEM-kopier av Windows solgt? Sannsynligvis ikke.

Tross alt er det ikke som om HP planlegger å bare sette fyr på PC-produksjonen. Som artikkelen referert til ovenfor, er ideen å selge eller spinne av PC-virksomheten til et eget selskap. Hvem vet? Kanskje det nye selskapet vil lage og sende flere PC-er enn noensinne.

Men selv om tallene ikke er like høye, vil de fremdeles lage PC-er. Og de trenger et operativsystem for å kjøre dem. Og det er veldig sannsynlig at operativsystemet vil være Windows. På den annen side, hvis HPs berøringspute ikke hadde floppet (noe som ser ut til å være den primære faktoren som utløste denne beslutningen), var det velkjent at de hadde planer om å utvide webOS-operativsystemet til å kjøre på stasjonære systemer også.

Hadde det skjedd, hadde de vært i en posisjon til å presse PC-ene som kjører sitt eget OS i stedet for Windows, spesielt hvis de kunne tilby maskinene til en betydelig lavere pris. Noen kalte planene et "bombeskall" for Microsoft. Gitt den mulige effekten på Windows hvis webOS ble et vellykket alternativ for bærbare og stasjonære datamaskiner, kan det hende at Microsoft folk puster lettet ut etter HPs siste kunngjøring.

Vi må merke oss at til tross for alle de mange nekrologene for det som har dukket opp i teknisk presse de siste dagene (f.eks. "HP Kills webOS " ), insisterer HP på at den ikke er død. Ina Fried i Wall Street Journal 's All Things D rapporterte denne uken at webOS fremdeles kommer til PCer og skrivere. Dette kommer fra et intervju med Stephen DeWitt (som er ansvarlig for webOS), der han sa at selskapet vil fortsette å jobbe med webOS-on-Windows. Vel, så lenge det trenger Windows å kjøre på toppen av, burde det ikke utgjøre noen trussel for Microsoft, ikke sant?

Bye, farvel eller kjøp, kjøp?

Som Paul Thurrott bemerket i 19. august-utgaven av WinInfo Short Takes, har noen antydet at Microsoft burde kjøpe HP selv og komme inn på maskinvarevirksomheten. Å lage både maskinvare og programvare har vært en vellykket strategi for Apple, og nå har Google ledet den veien med kjøpet av Motorola Mobility. Det ville sikkert ristet opp ting, men Microsoft har tradisjonelt holdt fast ved sin identitet som et programvareselskap.

Dette har imidlertid sakte endret seg. Tross alt er Microsoft allerede i maskinvareindustrien - Xbox 360 er et av de for tiden mest suksessrike produktene. Og det er tydelig at Microsoft har større planer for Xbox-merkevaren i fremtiden. Ikke lenger bare en spillkonsoll, den er bestemt i Microsofts visjon om å bli underholdningssenteret i forbrukernes stuer, og kombinerer spill, sosiale nettverk, musikk / video og IPTV.

Er det da fornuftig at Microsoft kjøper HPs PC-divisjon og spiller av samme type integrert maskinvare / programvarestrategi ved også å bygge sine egne Windows 8-datamaskiner (som også vil integreres tett med Xbox)? Eller vil Xbox-en selv - heller enn nettbrettet - til slutt dukke opp som den virkelige erstatningen for PC-en i en post-PC-verden?

Sving partneren din

Forutsatt at Microsoft ikke kjøper HP, betyr HPs avgang fra PC-virksomheten en "skilsmisse" for HP og Microsoft? De to selskapene har hatt glede av de gjensidige fordelene ved et strategisk partnerskap i lang tid. Flere ganger har HP blitt kåret til årets Microsoft-partner. Begge selskapenes nettsteder skryter av sin allianse.

En nærmere titt på disse websidene avslører imidlertid at deres fokus er på SMB og bedriftsløsninger - ikke forbrukermarkedet. Og HPs pressemeldinger har gjort det klart at de ikke har noen intensjon om å forlate det markedet og faktisk vil fokusere på forretningssegmentene nå.

I følge rapporter jeg har lest, planlegger HP fortsatt å lage og selge servere og "andre forretningsapparater." Og jeg er ganske sikker på at selv om webOS ikke overlever, det ikke kommer til å være en serverutgave av det. Mer sannsynlig at disse serverne kjører Windows Server. HP har også samarbeidet tett med Microsoft om løsninger som involverer SQL Server, Unified Communications and Collaboration (SharePoint, Exchange, Lync) og virtualisering. Det ser ut til at et nytt fokus fra HP på forretningsområdet bare vil styrke disse partnerskapene ytterligere.

Min ta

De som hevder at HPs nylige kunngjøringer signaliserer den endelige spikeren i kisten til PC-er, og at dette igjen betyr at Microsoft går tregt, ser ikke på hele bildet. Michael Dell tror fortsatt på PC-en, og det samme gjør millioner av oss her ute som er avhengige av dem for å få arbeidet vårt gjort, og har funnet at nettbrett er best mulig brukt som tilleggsforbruksenheter, ikke som PC-erstatning.

Det er ikke å si at formfaktoren til PCen ikke vil endre seg over tid. Akkurat som det forandret seg fra det flate skrivebordet eller "pizzakasse" som satt under skjermen til tårnet til minitårnet til den bærbare datamaskinen til nettboken, er jeg ikke i tvil om at vi en dag vil ha fulldrevne datamaskiner på størrelse med nettbrett eller telefoner, med porter for å koble til store skjermer og tastaturer.

Motorola Atrix og ASUS Transformer har allerede gitt oss en smakebit på ideen, men ingen av dem har virkelig solgt som hotcakes. Når jeg spør folk som har prøvd dem hvorfor de ikke kjøpte en, var det vanligste svaret jeg fikk at den ikke gjorde alt de ønsket at en bærbar PC skulle gjøre, eller at den ikke ville kjøre applikasjonene de trengte en bærbar datamaskin for å løpe. Enten de vet det (eller vil innrømme det) eller ikke, hva de sier er, "det kjører ikke Windows."

Microsoft har store planer for Windows 8. Hvis de kan trekke den av, få den til å kjøre bra på et lett, tynt nettbrett som får god batterilevetid, og har alle disse tilkoblingsportene og utvidelsessporene som iPad og Android-nettbrettene mangler, det vil være den ultimate PC-en. Og jeg tror det er et betydelig marked for det.

Å kjøpe HP (eller en annen maskinvareleverandør) og lage det selv ville løse noen problemer, men skape andre. Jeg tror det er mer fornuftig å samarbeide tett med etablerte maskinvareleverandører, inkludert ikke bare Dell, men også nåværende produsenter av nettbrett / telefoner som Samsung, HTC og LG, som kanskje føler seg mindre begeistret for Android i kjølvannet av Googles kjøp av Motorola. De kan utøve kontroll over enhetsspesifikasjonene slik de gjør nå med Windows Phone for å sikre en mer enhetlig opplevelse.

Hovedpoeng: Microsoft trenger ikke HP for å overleve i PC-virksomheten, og HPs avgang kan til og med ha en positiv innvirkning på suksessen til fremtidige Microsoft PC-operativsystemer.

Les også:

  • Avstemning: Hvis HP er ute av PC-virksomheten, hvor får du din neste PC?
  • Som nederlag blir HP TouchPad til et treff
  • Microsoft Windows Boss deler flere hint om Windows 8-funksjoner

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com