Skrivebordet er dødt, og Intels NUC drepte det: AMD for å bygge et SFF PC-sett

Apples Mac Mini 2018-modell er en sårt tiltrengt forbedring Mac Mini-fans gleder seg: Fire års ventetid på en ny modell er over, og 2018-versjonen er en enorm oppgradering.

Utvikling av et barebones small form factor (SFF) PC-sett er "godt i gang" på AMD, ifølge en rapport i FanlessTech, ettersom selskapet ser etter å konkurrere med Intels Next Unit of Computing (NUC) -serie. Mens AMDs Ryzen Embedded CPU-er er blitt sett på enkeltbrettdatamaskiner fra ASRock, blant andre, vil AMDs kommende SFF-PC bruke deler med høyere effekt, ifølge FanlessTech.

AMDs førsteparts inntreden i SFF PC-markedet innrømmer effektivt fremtiden for databehandling og beveger seg bort fra tradisjonelle ATX-baserte stasjonære maskiner mot mer reduserte, skreddersydde formfaktorer. Forbrukerne har tatt i bruk bærbare datamaskiner som sin primære datamaskin i godt over ti år, og bringer stordriftsfordeler til deler av den bærbare klassen som SODIMM RAM-moduler og SSD-er som brukes i SFF-PCer.

Topp 20 Apple-tastatursnarveier for forretningsbrukere (gratis PDF)

Gartners foreløpige salgsresultater for 3. kvartal 2019, offentliggjort torsdag, fant en nedgang på 0, 3% i USAs salg året før, med en nedgang på 5, 3% i APAC, eksklusiv Japan. Det globale salget var 1, 1% høyere, drevet delvis av økte utgifter i Japan i forkant av en økning i omsetningen. Selv om Gartner ikke sporer salg av SFF PC spesielt, er den "generelle trenden at størrelsen på skriveboksboksen ble mindre og SFF er et populært valg for bedrifter, " sa Mikako Kitagawa, senior forskningsanalytiker ved Gartner.

SFF PC-er har eksistert i mange år, med Shuttle blant de mest populære PC-OEM-ene som produserer systemer for innebygd og plassbegrenset databehandling. Vanligvis selges SFF PC-er med minne og lagring integrert; Intel selger NUC-er som barebonesett, men krever at brukerne legger til eget minne og lagring. NUC-er er også betydelig mindre enn SFF-PC-er fra andre leverandører, med den nåværende generasjonen Coffee Lake-serien som måler inn 4, 6 x 4, 4 x 2, 0 "(116, 8 x 111, 8 x 50, 8 mm).

Intel ga ut den første NUC i 2013, noe som førte til spekulasjoner om at AMD ville frigjøre et konkurrerende system for å holde tritt. Første generasjon NUC var tilgjengelig med en relativt lav effekt (17W) Celeron. Påfølgende generasjoner av NUC-produkter tillot 15W Core i5 CPUer å bli brukt, og den sjette generasjon spillmålrettede Skull Canyon NUC ble den første til å bruke en (45W) Core i7 CPU.

AMD er ikke fremmed for å jobbe med NUC-systemer. Hades Canyon NUC ved bruk av Intel Kaby Lake-G-prosessorer, som integrerer en AMD Radeon RX Vega M GPU med en 8. generasjons Intel CPU, markerte et sjeldent samarbeid mellom AMD og Intel, og den første NUC som inkluderer en diskret GPU. Intel planlegger å utvikle egne GPU-er, noe som gjør Hades Canyon-designet til et engangsprodukt, da Intel kunngjorde at Kaby Lake-G CPU-er blir avviklet til fordel for Intels diskrete GPU-alternativer.

Apple ser også appellen til SFF-PCer, med (Intel-drevet) Mac Mini som tilbyr Mac OS-brukere muligheten til å ta med sin egen skjerm og tastatur, uten å måtte betale de relativt bratte prisene på Mac Pro - 2018 Mini starter kl. 799 dollar, mens 2019 Pro starter på 5 999 dollar, langt utenfor rekkevidden (og behovene) for mange mainstream-forbrukere.

Hva drepte stasjonære PC-er?

ATX-formfaktoren (og reduserende varianter) blir noe av en relikvie - mens direkte tilknytning av GPU-er fremdeles krever ATX, blir dette relatert til et nisjeterritorium okkupert av databehandlingsintensive applikasjoner, for eksempel spill og videoredigering. Bruk av optiske stasjoner blir stadig sjeldnere etter hvert som brukerne vender seg mer mot streamingmedietjenester som Netflix eller Spotify, med programvareboks som blir en sjeldenhet med økningen av app-butikker og distribusjonsnettverk som Steam. På samme måte er bruk av SSD-er relatert til tradisjonelle harddisker til eksterne kabinetter og NAS-utstyr, noe som muliggjør enklere deling av data i hjemmenettverk.

Ettersom tradisjonelle optiske og harddisker ikke er uunnværlige for mainstream-forbrukere, er det tomme rommet som trengs i PC-tilfeller overflødig, og presser OEM-er mot mindre design. Gitt at typiske kjøpere av forhåndsbygde stasjonære stasjoner fra HP, Dell og andre sjelden oppgraderer systemene sine, vil muligheten til å krympe tom plass i tilfeller på sin side redusere emballasjen som kreves for å transportere et system trygt, slik at flere systemer kan samlet på en enkelt fraktpall.

Annet utstyr som tidligere krevde PCI-tilleggskort ble gjort foreldet for aldre siden: maskinvareakseleratorer som MPEG-2-dekoderkort er en saga blott, mens integrert digital lyd gjør tredjeparts lydkort til et desidert nisjeprodukt. Andre enheter, for eksempel HDTV-tunere, tilbys nå oftere (om ikke utelukkende) i USB 3.0-versjoner. Eksterne GPU-er har vokst i popularitet for brukere som søker bærbarheten til en bærbar PC, samtidig som de bevarer pixel-skyvkraften til et tradisjonelt skrivebord.

Hardcore spillkampe og saker om profesjonell bruk vil fortsette å bøye den gamle skolen ATX-stasjonære PC i overskuelig fremtid. AMDs inntreden i SFF PC-markedet gjør det klart at fremtiden til PC-er, for mainstream-forbrukere, er i kompakt databehandling - dette skiftet vil føre til at ingeniørtiden går mot SFF-PC-er, på bekostning av stasjonære maskiner.

For mer, sjekk ut "2018 Mac Mini blokkerer Linux, her er alternative små formfaktor-PC-er" og "Intel avslører offisielt Chaco Canyon, første fanløse NUC på fem år" på TechRepublic.

Oppdatering (9. oktober 2019): Lagt til detaljer om bærbare datamaskiner og Intels diskrete GPU-virksomhet.
Oppdatering 2 (11. oktober 2019): Lagt til Gartner 2019 Q3-salgsdata for PC.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com