Coronavirus-innvirkning på teknologiske forsyningskjeder minimalt for nå

Big data fra mobile enheter kan brukes til å stoppe spredning av sykdommer En av de kraftigste demoer på Mobile World var GSMAs visualisering av hvordan anonymiserte mobildata kunne stoppe spredning av sykdom og sykdom.

Med koronavirusutbruddet som viser lite tegn på å redusere seg, kan virkningen på den tekniske forsyningskjeden vokse. Det kommer an på om viruset fortsetter å spre seg og hvor lenge produksjonsanleggene forblir stengt.

Dette er spesielt viktig for Apple, hvis hovedleverandør, Foxconn, har store produksjonsanlegg i og rundt virusets episenter i Wuhan, Kina.

Foreløpig er det lite som tyder på at viruset og påfølgende stenging av Foxconns produksjonslinjer har en vesentlig innvirkning på Apples evne til å levere produkter til butikkene.

SE : Augmented reality for business: Cheat sheet (gratis PDF) ( TechRepublic )

"Ryktene fra eksperter i forsyningskjeden er at hvis de kommer tilbake i jobb i midten av februar, vil ting være i orden, " sa Frank Gillett, en Forrester-visepresident og hovedforskningsanalytiker som dekker Internet of Things og ny teknologi.

"Det endelige spørsmålet er: 'Har jeg vanskeligere med å finne produkter fra Kina, og kan prisene stige hvis jeg finner dem?'."

Svaret på begge disse spørsmålene ser ut til å være nei foreløpig. Ifølge en salgsmedarbeider i Apple-butikken Columbus, Ohio Easton Town Center, er det ingen mangel på telefoner i hyllene, og han hadde ikke hørt om forsinkelser av nye telefoner som ble sendt.

Selv om tilsynelatende tilpassede datamaskinbestillinger på visse produkter opplever forsinkelser.

Josh Nelson, en hovedanalytiker i Hackett Groups strategiske og forretningsmessige transformasjonspraksis, sa at det fremdeles er en god mengde buffertbeholdning tilgjengelig fordi det kinesiske Lunar New Year, en lang ferie som ligner på jul i Vesten, hadde fått produsenter til å bygge opp overflødig varelager i påvente av at produksjonslinjer blir lagt ned for ferien.

"Problemet er hvis koronavirus blir mer utbredt, " sa han. "Men foreløpig vil det påvirke Hubei-anleggene, men de vil kunne flytte produkter til andre anlegg. Hvis du tenker på forsyningskjeden, er det generelt bufferlager i Kina, det er skip til sjøs, og deretter de har buffertbeholdning i USA. "

Siden kjernekatastrofen i Fukushima i Japan i Japan, da produksjonen av kritiske komponenter for litium-ion-batterier ble stoppet, begynte selskaper som ikke hadde noen andre leverandører av delene de trengte, å se hardt på de potensielle sårbarhetene i deres forsyningskjeder . Dette førte til at mange selskaper diversifiserte forsyningskjedene, noe som ga mer motstandskraft, selv om det fortsatt er chokepunkter.

"Det kommer til å være de plantene som Fukushima, der du har en plante som utgjør 70% av forsyningen, " sa han. "Men det er vanskelig å forutsi hvor de kommer til å være på dette tidspunktet."

Morningstar-analytikeren Don Yew sa i en Reuters-artikkel at virkningen på Foxconn bør begrenses fordi "de fire datterselskapene i Hubei bare utgjorde 1, 8% av firmaets samlede omsetning i 2018 og leverandører som Apple opprettholder en diversifisert forsyningskjede."

For å hjelpe med å kontrollere utbruddet, har den kinesiske regjeringen forlenget Lunar New Year-ferien gjennom den siste søndagen 2. februar, for å "redusere massesamlinger" og hindre folk i å gå tilbake til jobb, selv om noen regioner vil holde fabrikker stengt gjennom 9. februar. .

Ifølge Bloomberg planlegger "Apple Inc.s største leverandører i Kina, inkludert iPhone-produsenten Hon Hai Precision Industry Co., å gjenoppta fullskala produksjon i landet 10. februar…." Navnene Hon Hai og Foxconn brukes om hverandre. Begge selskapene er en del av Hon Hai / Foxconn Technology Group.

Fortune magazine melder at TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo sa i et forskningsnotat at han forventer at iPhone-forsendelser i første kvartal vil bli redusert med omtrent 10% til mellom 36 millioner og 40 millioner enheter på grunn av utbruddet.

Dette kan bli verre, sa Kuo, hvis viruset ikke er inneholdt og situasjonen under kontroll.

Gartner seniordirektøranalytiker Koray Köse sa at virkningen av utbruddet på forsyningskjedene ikke kan merkes på flere måneder.

"Konsekvensene av en pandemisk hendelse er vanskelig å forutsi, " sa Köse i en blogg lagt ut på Smarter med nettstedet Gartner. "Den fulle virkningen av coronavirus på forsyningskjeder vil kanskje ikke bli åpenbar før en gang i løpet av de neste månedene og utover. Imidlertid bør ledere i forsyningskjeden ta de første skritt nå for å overvåke og forberede seg på virkningen på verdikjeden."

På kort sikt råder Gartner bedriftsledere å fokusere på å forstå første og andre nivå risiko for deres forsyningskjede, identifisere hvor inventar eksisterer utenfor de berørte områdene, og sjekke med lovlige for å forstå de juridiske konsekvensene hvis kontraktforpliktelser ikke blir oppfylt .

Nelson sa, avhengig av det aktuelle produktet, kan det være 70 til 100 dager overskuddsforsyning i rørledningen til enhver tid.

"Vi vil ikke ha problemet nå, men hvis dette fortsetter i tre eller fire uker, er det her disse bufferne blir uttømt, " sa han.

Dagens nyeste nyhetsbrev

Hvis du bare kan lese en teknisk historie om dagen, er dette det. Leveres hverdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com