Konfigurer vSphere via en tilpasningsveiviser

Når det gjelder å jobbe med virtuelle maskinmaler (VM) maler, vil gjestetilpasningene spare deg for mye tid. Det kan se ut som å bruke en VM og vedvarende kloning av at det er den rette tingen å gjøre innen vSphere, men det er det ikke - det er sannsynlig at innstillinger vil bli savnet, konfigurasjonen vil drive, og tiden vil bli bortkastet. De beste trinnene å ta er å: bruke gjestetilpasning, installere hver VM individuelt eller bruke automatiserte installasjoner som starter automatisk ved oppstart.

For vSphere-miljøer har vi gjestetilpasning-veivisere innen vSphere som gjør raskt arbeid med denne oppgaven. Når vi distribuerer en VM fra en mal, er det en rekke viktige alternativer (for eksempel hva VM-navnet vil være og hvor det vil ligge i vSphere-infrastrukturen), selv om ingen av alternativene konfigurerer gjest-VM. Under en malutplassering har vi muligheten til å konfigurere en tilpasningsveiviser ( figur A ). Figur A

Klikk på bildet for å forstørre det.

Det midtre alternativet gjør det mulig å opprette en tilpasning for bruk med andre VMer som er distribuert. Den beste delen av vSphere's tilpasningsveiviser er at Windows Server 2008 og Windows 7 tilpasning er innebygd; For Windows Server 2003 og Windows XP-systemer er det et nødvendig tillegg av Sysprep-filene til vSphere Server.

Tilpasningsveiviseren er rett frem og intuitiv. Noen av alternativene i veiviseren ( figur B ) inkluderer:
  • Registrert navn og organisasjon: Det er dette som vises i egenskapene til Min datamaskin.
  • NetBIOS-navn for virtuell maskin: Det beste alternativet er å bruke VM-navnet som er spesifisert i den tidligere delen av veiviseren for å sikre konsistens.
  • Spesifiser en Windows-produktnøkkel: Hvis en flere aktiveringsnøkkel (MAK) brukes, kan den spesifiseres i veiviseren og per sete eller per valgt serveralternativ.
  • Et administratorpassord spesifisert: Dette er for den lokale innebygde administratorkontoen.
  • En tidssone: Endelig en måte å få den lokale tidssonen riktig konfigurert!
  • A Run Once Command: Alle skripter etter installasjon som skal kjøres på VM.
  • Nettverksinnstillinger: Dette inkluderer tilpasset IP-adressekonfigurasjon (DNS, DHCP eller statisk).
  • Active Directory: Alternativet å automatisk bli medlem av et domene er tilgjengelig.
  • Generer ny SID: Dette er viktig, slik at hver VM har en unik identifikator.
Figur B

Klikk på bildet for å forstørre det.

Jeg oppfordrer deg til å konfigurere tilpasningsalternativene for vSphere fordi det kan spare deg for tid og forhindre konfigurasjonsdrift fra maler.

Hvor mange gjestetilpasninger opprettholder du? Gi oss beskjed i diskusjonen.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com