Clueless brukere: 10 flere historier om det absurde

For omtrent ett år siden skrev jeg en liste over mine 10 favoritt dumme brukerhistorier. Selv om den listen var morsom å skrive, var det virkelig vanskelig å begrense listen til 10 artikler. Så jeg bestemte meg for å skrive en oppfølger og dekke 10 flere historier.

Merk: Denne listen er også tilgjengelig som PDF-nedlasting.

1: Clippy

Jeg er sikker på at de fleste av dere sikkert husker Clippy - Microsofts irriterende animerte Office Assistant, som uten tvil vil bli tilbakekalt med samme forkjærlighet som Microsoft Bob. (For de som ikke husker Clippy, var det et animert binders som debuterte i Office 97.)

Tilbake i 2000 jobbet jeg i helsevesenet. Et av fasilitetene jeg hadde ansvaret for var å bruke en gammel versjon av WordPerfect, så jeg bestemte meg for å oppgradere dem til Microsoft Word. Da jeg så Clippy for første gang, trodde en av brukerne at Clippy var et animert stetoskop, og at jeg la dette animerte stetoskopet på alles datamaskin som en måte å feire det faktum at hun var i ferd med å bli RN.

2: Smeltet tastatur

Omtrent en uke etter min første jobb som nettverksadministrator fikk jeg en samtale fra en bruker som sa at hun sølte kaffe på tastaturet. Jeg ba henne slå av datamaskinen hennes, og at jeg ville ha henne til rådighet.

Jeg forventet å finne brukerens tastatur mettet i kaffe, men i stedet var tastaturet helt tørt. Nøklene var imidlertid helt ubevegelige og ble belagt i en slags krystallisert sukker. Hvis hun hadde sølt kaffe på tastaturet, må kaffen ha vært tilnærmet rent sukker og utslippet må ha skjedd omtrent en uke før jeg kom dit.

Tastaturer var ganske dyre den gangen, så jeg ville prøve å berge hennes hvis jeg kunne. Jeg prøvde å flisse sukkerholdig stoff med en skrutrekker, men jeg klarte ikke å få den av. Jeg hadde fått for vane å rense tastaturer med å gni alkohol, men en vanlig rengjøring fungerte bare ikke. Siden jeg ikke så ut til å frigjøre de fastlåste tastene fra sukkerholdig kokong, bestemte jeg meg for å prøve å suge tastaturet i en bøtte med alkohol. Problemet var at jeg tok avgjørelsen klokka 04:30 på en fredag ​​ettermiddag før en helg. Da jeg kom tilbake til kontoret på tirsdag, hadde alkoholen løst opp sukkeret, men den hadde også løst opp mye av plasten. Tastene hadde nå konsistensen av Jello. Det var rett og slett ingen å lagre tastaturet etter det.

3: Centipede-angrep

En bruker på et sted der jeg jobbet installerte en kopi av spillet Centipede på datamaskinen hans og ga deretter bootleg kopier til alle andre i organisasjonen. Dessverre ble spillet infisert med et ganske stygt virus. Dagen etter måtte jeg kjøre til Ohio og bruke hele dagen på å rense viruset av alles datamaskiner. Morgenen etterpå fikk jeg en samtale fra direktøren for anlegget som sa at viruset hadde kommet tilbake. Jeg kjørte helt tilbake til Ohio og begynte å sjekke ut de infiserte datamaskinene. Jeg la merke til at Centipede-spillet var blitt installert på nytt. Da jeg spurte en av brukerne om det, fortalte hun meg at jeg var en idiot og at dataspill ikke kan bære virus, så hun hadde lagt spillet tilbake på alles datamaskiner.

4: CD-ekstraksjon

Et sted rundt 1992 eller 1993 jobbet jeg for et stort forsikringsselskap som hadde en egen markedsavdeling. Markedsavdelingen bestemte seg for å investere i en programvarepakke for grafisk kunst som inkluderte et ganske omfattende utklippsbibliotek på CD. Selv om dette kanskje ikke virker bemerkelsesverdig i dag, var det bare en datamaskin i hele selskapet som hadde en CD-ROM-stasjon, og den datamaskinen tilhørte IT-avdelingen.

Markedsavdelingen kunne ha kjøpt en CD-ROM-stasjon for rundt $ 500. I stedet ba de IT-avdelingen om å kopiere utklippsbiblioteket til diskett for dem. Størrelsen på de enkelte utklippsfilene gjorde det umulig å utnytte kapasiteten til hver diskett. Derfor endte det opp med å ta omtrent 800 disketter for å lagre all utklipp. Diskettene kostet omtrent $ 1, 50 hver den gangen, noe som medførte at markedsavdelingen kunne ha kjøpt minst to CD-ROM-stasjoner for hva diskettene kostet. Husk at det tok mange timer å kopiere all utklipp, og disse timene ble fakturert tilbake til markedsavdelingen. Et annet problem var at selv om diskettene alle var merket, viste det seg til slutt å være upraktisk å grave gjennom hundrevis av disker for å finne ett enkelt utklippsbilde. Etter å ha sløst med mye penger, bestemte markedsavdelingen til slutt å investere i en CD ROM-stasjon.

5: Nigeriansk prins

Vi har alle sett den uredelige e-posten fra den påståtte nigerianske prinsen som ønsker å gi mottakeren millioner av dollar. Selv om den e-postmeldingen (og et uendelig antall varianter) er latterlig i dag, var det en tid da meldingen var helt ny.

En gang hadde jeg en avdelingsleder fortalt meg at en av hans ansatte hadde sagt opp jobben sin ganske brått fordi han fikk millioner av dollar fra en nigeriansk prins som hadde kontaktet ham via e-post.

6: Informatikklæreren

Jeg må innrømme at jeg aldri hadde rørt en datamaskin før 8. klasse. Det året ble jeg imidlertid tatt opp på en skole som fokuserte på matematikk, naturfag og teknologi. Fordi skolen la så stor vekt på informatikk, hadde jeg trodd at lærerne hadde vært datamaskinkyndige. Men jeg husker en lærer som brukte magneter til å henge 5, 25-tommers disketter på siden av et arkivskap i metall.

7: Dårlig strømstripe

Jeg fikk en gang en samtale fra en bruker som sa at han trodde at enten en strømbryter hadde blitt utløst eller at strømstripen hans hadde gått dårlig fordi verken datamaskinen eller skjermen hans fikk noe strøm. Denne fyren var normalt sett ganske skarp, så jeg antok at diagnosen hans sannsynligvis var riktig.

Da jeg dukket opp med en ny strømstripe, begynte jeg å koble alt fra den gamle strømstripen bare for å oppdage at strømstripen var koblet til seg selv i stedet for å være koblet til en stikkontakt.

8: Den daglige serverfeilen

En gang ringte en bruker og sa at serveren deres var nede. Jeg kjørte til anlegget og fant at serveren var slått av. Jeg startet den opp igjen, og alt var bra.

Dagen etter skjedde det samme. Denne gangen kunne jeg be personen jeg snakket med på telefonen om å sjekke om serveren var slått på. Serveren ble slått av, så de fikk strøm på den og løste problemet.

Omtrent en måned senere hadde jeg glemt alt om strømbrudd. Jeg var på anlegget for noe helt uten sammenheng når noen kom med en kommentar om at serveren hver dag går omtrent på samme tid og de må slå den på igjen manuelt. Jeg bekreftet personens historie ved å se på hendelsesloggene og bestemte meg for å komme tilbake om morgenen for å se hva problemet var. Neste morgen så jeg på skrekk når noen trakk serverens strømkabel ut av veggen slik at de kunne koble til en kaffekanne (som de satt på toppen av serveren, ikke mindre). Da kaffen var ferdig, koblet de ut kaffekannen og koblet serveren til igjen.

9: Feil skriver

Et selskap jeg jobbet med hadde en rekke skrivere i hele bygningen. Unødvendig å si at det var mange tilfeller av brukere som hadde problemer med å finne ut hvordan de skulle velge riktig skriver. Historien som virkelig stikker ut i hodet mitt, handlet om en fyr som bestemte seg for å lete etter en annen jobb. Han skrev ut en CV og følgebrev mens han var på jobb. Dette alene ville vært ille nok, men følgebrevet hans baserte selskapet han for tiden jobbet for alvor.

Som du sikkert allerede har gjettet, sendte han CV og følgebrev til feil skriver. Det blir bedre. Siden dokumentet ikke skrev ut der han forventet det, antok han at skriveren hadde problemer og prøvde å sende dokumentet på nytt mange, mange ganger. I mellomtiden, på den andre siden av bygningen, så alle i en av de andre avdelingene en stor latter over den feildirekte CV.

10: Tandy 1000

Jeg jobbet for en organisasjon som hadde en policy om at all innkjøp av maskinvare måtte gå gjennom IT-avdelingen. En av avdelingslederne kom til meg for å få et tilbud på noen nye PC-er. Han likte ikke prisen jeg ga ham, og bestemte seg for å handle på egen hånd. Jeg vet ikke hvor han fant dem, men fyren fikk en kuttpris på noen gamle Tandy 1000-tallet.

For de som kanskje ikke er kjent med Tandy 1000, var det en PC som ble utgitt av Radio Shack i 1984. Denne hendelsen skjedde i 1999. Så datamaskinene karen kjøpte var omtrent 15 år gamle. Han kunne ikke se ut til å forstå hvorfor jeg nektet å koble datamaskinene til nettverket, eller hvorfor jeg unødvendig koster selskapet penger ved å insistere på at avdelinger skulle kjøpe moderne maskinvare.

Les også:

  • 10 vaner hos overtroiske brukere
  • 10 ting sluttbrukere gjør som blir gal
  • 10 klassiske clueless-brukerhistorier
  • 20 e-poster utenfor veggen fra det late og teknisk ledige
  • Video: Forstå hva brukere sier og hva de egentlig mener
  • Leksjon 1: Svar til sluttbrukers bloopere med profesjonalitet
  • 10+ farlige arter av helpdeskoppringere

Din tur

Kan du toppe disse historiene? Del dine egne historier om dum, forvirret og opprørende brukeratferd.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com