Skysikkerhet: Hvorfor CIOs må stramme grepet

Til tross for forslag om at skyen vil fjerne ansvaret fra skuldrene til CIO, ser den konverserte nå ut til å være sann. Rapporterer Sam Samels.

"CIO er død, " skrek overskriften til en artikkel på silicon.coms søsterside, TechRepublic. Historien som ble foreslått databehandling, ville raskt bety at teknologikjøpsbeslutninger kan bli desentralisert til ledende ansatte i stedet for å bli gjort av en dedikert IT-avdeling.

To år senere forblir skyen et arbeid i gang, og ledervirkeligheten bak on-demand IT har truffet hjemme. Noen må et eller annet sted være ansvarlige for retningslinjene og strategiene knyttet til bruken av skyen - og den personen er fortsatt CIO.

Som den utøvende siktede for å utnytte mest mulig av interne og eksterne teknologiressurser, må IT-sjefen styre organisasjonen mot sikker datamaskineutstyr. Og det er fortsatt en vanskelig vei.

En ytterligere dukkert i arkivene viser bare to medlemmer av silicon.coms 12-sterke CIO-jury sa at skyen var en del av deres strategi for å kutte kostnader i mars 2009. For mange IT-ledere forble sikkerhetshensyn en betydelig hindring for innreise.

Skyen øker uunngåelig sikkerhetsrisikoer på grunn av større avhengighet av partnere, som må revideres. Foto: Shutterstock

To år på, og lite har endret seg, til tross for at kakofonien rundt hypen rundt databehandling på forespørsel når nesten øredøvende nivå. BT-gruppen CIO Clive Selley sa at samtalene med IT-lederne viser at de fleste CIO-er nå ser aktivt på skyen, men at mange av disse lederne også har vanlige bekymringer for sikkerhet, samsvar og pålitelighet.

Utover den regulatoriske grensen

- Fagdirektører ønsker å vite hvor data blir holdt fordi de ikke har råd til at informasjon går utover den regulatoriske grensen, sa han. "Å jobbe i skyen betyr at du må kunne garantere fysisk beliggenhet og datasikkerhet."

Og disse garantiene forblir ujevn for mange CIOs som er tiltalt for å undersøke skyen. Ta Malcolm Simpkin, administrerende direktør i skadeforsikringsvirksomheten i Aviva, som mener sikkerheten definitivt holder tilbake skyen, og det gjelder bekymring for kvaliteten på tjenesten.

"Poenget der begge blir løst er poenget der skyen blir en fornuftig samtale, " sa han. "For øyeblikket oppveier kostnadene fordelene og den nødvendige utviklingen rundt skyen vil ta minst to år."

Den endringen kommer, med analytiker Gartners CIO-undersøkelse fra 2011 som antydet at nesten halvparten, 43 prosent, av CIO-ene forventer å betjene applikasjoner og infrastrukturer gjennom skyen i løpet av de neste fem årene. Samtidig antyder forskning fra Forrester at 88 prosent av firmaene i år fokuserer sine IT-sikkerhetsinvesteringer på dataforsvar.

CIOs og databeskyttelsesprioriteringer

Organisasjoner allierer seg deretter et trekk til skyen med et nytt fokus på databeskyttelse. Men til tross for denne oppmerksomheten, erkjenner Simpkin at det ikke er noe iboende nytt eller annerledes når det gjelder betydningen av sikkerhetsproblemene knyttet til skyen. Uansett om infrastruktur på forespørsel er privat eller offentlig, må CIOs alltid prioritere databeskyttelse. Alternativet er ganske enkelt anathema.

"Vi har alltid følt trykket av sikkerhet - det er alltid viktig å ta beslutninger om hvor data blir holdt. Hvis vi selv passer på data, må vi ha ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com