CIO-er slått av strømstyring?

IT-avdelinger motstår lanseringen av PC-styringsteknologi fordi de mener nedetid og produktivitetstap forbundet med å implementere den er for stor risiko.

Og denne motstanden vil trolig forbli til IT direkte kan dra nytte av kostnadsbesparelsene som større energieffektivitet kan generere, ifølge analytikerhuset 451 Group.

Programvare for styring av strøm gjør at stasjonære datamaskiner kan deaktiveres eksternt for å sikre at de ikke trekker strøm når de ikke er i bruk. Dette betyr at PC-er ikke blir stående på natten eller når folk ikke kommer i jobb, noe som reduserer energikostnadene og karbonutslippene betydelig.

Det har vært en økning i bruken av strømstyringsteknologi de siste årene, med flere britiske myndigheter som nå bruker teknologien.

Men IT-ledere har liten kunnskap om eller ansvar for organisasjonens energiforbruk - og etterlater IT-avdelingen med lite insentiv til å rulle ut styringsteknologi.

"Du skulle tro at de fleste CIO-er vil være klar over energibruken av utstyret sitt gitt bekymringer for klimaendringer og økonomisk nedgang. Men dessverre er det ikke tilfelle. Bare et mindretall av CIO-er eller IT-ledere vil ha synlighet på selskapets verktøy fakturerer hvert kvartal, og enda et mindre beløp vil ha systemene på plass for å kunne kvantifisere hvilket bidrag IT ga til det, "sa Andrew Donoghue, analytiker i The 451 Group, til silicon.com.

Inntil IT-avdelinger har mer ansvar for energikostnader, er implementeringen av PC-styringsteknologi trolig lav på dagsordenen
(Fotokreditt: Shutterstock)

I tillegg til mangelen på synlighet rundt energibruk, vil eventuelle besparelser på energikostnader som gjøres gjennom PC-styring ofte vises i sentrale forretningsbudsjettering eller fasilitetsstyring i stedet for IT-budsjettet. Som et resultat har mange CIO-er et lite direkte insentiv til å implementere strømsparende teknologi.

"Inntil selskapet lager energikostnader som et budsjettansvar for IT, vil ikke CIO-er fokusere altfor på det, " sa Donoghue.

I tillegg, med ytelsen til IT-avdelinger ofte bedømt på deres evne til å begrense driftsstans, er det sannsynlig at ethvert prosjekt som potensielt kan sette dette i fare - for eksempel utrulling av styringsteknologi - selv om Donoghue sa slike bekymringer for produktivitet er ubegrunnede .

Til tross for disse nåværende hindringene, spår 451-konsernet at selskaper vil bli mer bevisste på energien de bruker og gjøre forskjellige deler av virksomheten - for eksempel IT-avdelingen - mer ansvarlig for forbruket.

"Stigende energikostnader og ny grønn lovgivning, for eksempel UK Carbon Reduction Commitment, vil fokusere tankene på grønne tilnærminger til IT inkludert PC-styring, " sa Donoghue.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com