Chromebooks i bedriften: Fremgang seks måneder senere

Googles Chromebook har kommet lenge. Google anerkjente offisielt prosjektet sitt for å lage et lett, automatisk oppdatering, nettleserfokusert operativsystem for litt over to år siden, men ryktene om Chrome OS-prosjektet startet mange måneder før det. Chromebook ble forhåndsvist i mai, og deretter sendt 15. juni. Så hvor står Chromebook-maskiner, nesten seks måneder senere?

Sakte forretter

I forbrukermarkedet er Chromebook-maskiner treg startere, men nøyaktig hvor tregt er vanskelig å si. Mange kilder siterer et salgstall på 30 000 enheter, selv om det er et underlig rundt tall uten en kilde, som lett tommes fast ved å multiplisere, for eksempel, et salgstall på 5000 enheter med seks måneder. I alle fall har en tilfeldig undersøkelse av kaffebarer, arbeidsplasser og andre steder der man oppdager bærbare datamaskiner ikke avslørt Chromebooks som dukker opp overalt. Men Googles gjør også et betydelig trykk i utdannings-, bedrifts- og myndighetsmarkedene. Likevel, mens de har gjort litt show-and-tell med pilotkunder, har Google ikke gitt ut tall for deres virksomhetsinnsats.

Men Google har vært i denne posisjonen før, med Google Apps-produktet som nå er en god del mer etablert i bedriftsverdenen. Mannen som ledet denne innsatsen, Rajen Sheth, er nå Group Product Manager for Chrome for Business, og har ansvaret for å selge Chromebooks som en del av en Google Apps-installasjon til selskapets interesser. Og du kan høre ham gjøre saken for Chrome OS og Chromebooks, i en spørsmål og svar på GigaOM Net: Work-konferansen forrige uke i San Francisco.

Klipp ut til merket 5:40 hvis du vil høre et publikummedlem spør Sheth "Hva er galt med Chrome?", Og "Hva mangler jeg?" Sheth refererer til hockeylegenden Wayne Gretzkys berømte sitat i å si at Google er "Going to the the puck will be" - der nettbaserte apper og apper fra klientsiden praktisk talt ikke kan skilles fra hverandre.

"Den verdenen kommer dit, men den er ikke helt der akkurat nå, " sa Sheth. "... Det minner meg om Google Apps i 2007 ... Det du kommer til å se er fortsatt utvikling, hvert par måneder, og det vil gjøre opplevelsen bedre og bedre."

Verdivurdering

Det er lett å se at Chromebook, selv til en nedsatt pris på $ 349, ikke er et stort forslag for hjemmebrukere over en netbook som kan kjøre Chrome, i tillegg til mange andre apper, eller en Apple iPad, som tilbyr det samme slags bærbarhet og batterilevetid, når du først har lagt på en tastaturetui.

Og mens Googles forbedrede tilkoblingsmuligheter og tilgang til eksternt skrivebord, og la til litt offline-tilgang til Apps, gir Chromebook bare mening for folk som verdsetter en problemfri, veldig bærbar bærbar datamaskin som nesten alltid trenger å være koblet til.

Hvis du er et firma som retter ut mange bærbare datamaskiner til ansatte - er kostnadene ved å leie en Chromebook for 28 dollar per måned, alle kostnadene inkludert og oppgraderinger forventet, litt mer fornuftig. Men Google må ikke bare presse på lave kostnader og minimale problemer med en Apps-basert bærbar PC; de må fortsette å selge nettet som en arbeidsplattform i det hele tatt. Det blir interessant å se om Sheth og teamet hans kan flytte pucken av seg selv, så mye lenger frem.

Les også:

  • Spørsmålene dine svarte: Hva Chromebook kan og ikke kan gjøre
  • Tre ting Chromebooks må fikse for å vinne kjøpere
  • Samsung Series 5 Chromebook cracking åpen maskinvareanalyse

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com