CES 2015: Vectu globale lokalbefolkningen lar deg spore eiendeler i over 190 land uten dyre roamingpriser

Allerede før CES 2015 offisielt begynner tirsdag, var det nok av nye teknologier på skjermen på CES Unveiled, den offisielle internasjonale CES pre-show media-hendelsen, som fant sted søndag kveld. Unveiled er et flott sted å se unike produkter fra mindre selskaper som kanskje ikke har en stor tilstedeværelse i CES-showet. Et av de mest interessante bedriftsproduktene på arrangementet i år var en ny serie sporingsenheter fra Aspenta, en USA-basert telekomleverandør som spesialiserer seg på global roaming for tale og data og tilkobling for IOT og M2M-enheter.

Aspenta Vectu Nano og Vectu Max globale trackere på CES Unveiled 2015 Bill Detwiler / TechRepublic

Den nye Vectu-serien med globale sporingsenheter lar enkeltpersoner og bedrifter overvåke plasseringen av mennesker, kjøretøyer og utstyr rundt om i verden. Enhetene bruker både GPS-data og cellulær triangulering for å bestemme enhetens nøyaktige plassering. Kunder kan spore eiendelene sine via en app eller nettportal, og dataene er kryptert for sikkerhet.

Vectu Nano ($ 79 US) er den minste enheten og designet for å bæres i en veske eller lomme. I tillegg til å være en tracker, har Nano en SOS-knapp som lar brukeren signalisere at de trenger nødhjelp. Vectu Max ($ 99) fungerer som Nano, men har et mye større batteri (3000 mAh sammenlignet med Nanos 300mAh). Vectu Alarm ($ 99) er en permanent installert versjon designet for kjøretøy.

Aspenta Vectu Alarm GPS locator hos CES Unveiled 2015 Bill Detwiler / TechRepublic

Mens lokasjonssporere som dette ikke er nytt, har Aspenta gjort noe interessant med prisfastsettelsen av tjenesten. Sporere som bruker mobilnettverk for å overføre data trenger åpenbart en mobilkonto, som du må betale for. Hvis enheten forblir i samme land, kan det hende at kostnadene ikke blir betraktet som nevneverdige, ettersom roamingkostnader sannsynligvis ikke vil komme til å gjelde. Men å reise på steder som Europa er en veldig annen historie.

Som Joe Morgan, Aspenta Managing Partner og CTO, fortalte meg, er det lett å "kjøre gjennom ni forskjellige land" i Europa og raskt samle mange roaming-kostnader. Aspenta utnytter sitt globale roamingmarked for å holde de månedlige kostnadene ved å bruke trackeren veldig lav - en flat sats på $ 2- $ 4 US per måned (avhengig av hvilken modell av tracker du kjøper), og det er ingen kontrakt.

Vectu-trackerne jobber i over 190 land og vil være tilgjengelige i februar. Jeg har ikke testet produktene ennå, men hvis de fungerer som annonsert, kan de være en veldig rimelig måte for organisasjoner og enkeltpersoner å spore eiendelene sine rundt om i verden.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com