Apples Snow Leopard vil ikke få oss til å flytte til Mac-maskiner, sier CIO-er

Apple kan bli gjenopplivet med administrerende direktør Steve Jobs tilbake ved roret og et nytt operativsystem like utenfor portene, men det ser ut som om næringslivet fremdeles er stengt for Mac-produsenten.

I følge silicon.coms CIO Jury vil ikke utgivelsen sent på forrige måned av Apples siste operativsystem, Snow Leopard, signalisere selskapets inntreden i bedriftsmarkedet.

Bare en av de 12-sterke juryene sa at lanseringen av Snow Leopard vil gjøre IT-avdelingen mer sannsynlig å adoptere Mac OS X-maskiner.

Et skjermbilde fra Snow Leopard (Fotokreditt: Jason Parker / CNET)

For Matthew Oakeley, administrerende direktør for investeringsforvaltningsfirma Schroders, er ikke et nytt operativsystem et tilstrekkelig anspor til å vurdere Mac-maskiner.

"Selve operativsystemet er ikke nok - innvirkningen på hele skrivebordet og Wintel-arkitekturen må vurderes, " sa han.

Andrew Wayland, administrerende direktør for rekrutterer Michael Page, var enig i og sa at oppgraderinger av operativsystemet ikke alltid gir betydelige løft i ytelsen til forgjengerne.

"Jeg ser ikke 'operativsystemer' som muliggjørende for virksomheten nå som de kanskje en gang var med, for eksempel Windows 3.1 og de første Mac-maskinene.

"Fordelene er ofte marginale oppgraderinger av tidligere produkter, selv om de kan spinnes ut som flere. I mange tilfeller kan de faktisk ikke være uten påviselig fordel og en reell smerte, for eksempel Vista. For noen selskaper er det mulig alternativ til Microsoft hvor det kanskje ikke var en tilgjengelig før, men tiden vil vise om det er tilfelle. "

Selv om det kanskje ikke er noen presserende grunn til å skifte bort fra Microsoft-produkter for mange CIO-er, fortsetter Apple-produkter å komme seg inn i virksomheten, ifølge Kevin Fitzpatrick, CIO Nord-Europa i mat- og fasilitetsstyringsselskapet Sodexo.

"Selv om Apple-produkter utvilsomt er veldig gode (og veldig tiltalende), brukes de bare i nisjeområder (design). Det er ingen vesentlige fordeler ved å flytte bort fra vindusbasert miljø for personlig produktivitet. Dette hindrer ikke de daglige forespørslene om støtt bedriftens e-post på individets iPhones! "

Bedriftens verdens mangel på interesse for å distribuere Mac-maskiner ser ut til å ha økt lite med årene - en CIO-jury fra 2005 fant bare en teknisk sjef som hevder Apple-maskiner er et spørsmål for bedriftens IT-avdelinger.

Og en meningsmåling av amerikanske tech-sjefer fant også en mangel på interesse for å flytte til Mac på baksiden av Snow Leopards lansering. En CIO-jury utført av silicon.coms søsterside TechRepublic fant ikke en av de 12 lederne for IT og sa at Snow Leopard ville presse dem til å vurdere Mac OS X.

Noen bransjer undersøker imidlertid OS-alternativene.

Mike Roberts, IT-direktør for The London Clinic, sa: "Macintosh-maskiner blir mer populære i det medisinske miljøet. Det viktigste problemet for oss er alltid sikkerhet, og etter det er behovet for applikasjoner å fungere pålitelig på Mac OS. Så jeg er til Apple-butikken for en ny MacBook Air! "

Er CIO-juryen rett? Les en eksklusiv artikkel, som svar på funnene fra CIO Jury, fra Michael Silver, forskningsdirektør og utpekt analytiker hos Gartner som hevder at bare fordi CIOs ikke kjøper Mac-maskiner, betyr det ikke at de ikke vil vises på bedriftsnettverk.

Denne CIO-juryen var:

 • Alan Bawden, IT & driftsdirektør, JM Group
 • Peter Birley, direktør for IT og forretningsdrift, Browne Jacobson
 • Chris Ford, IT-direktør, Nottingham byråd
 • Kevin Fitzpatrick, CIO Nord-Europa, Sodexo
 • Madhushan Gokool, IT-sjef, Storm Model Management
 • John Keeling, CIO, John Lewis
 • Matthew Oakeley, CIO, Schroders
 • Mike Roberts, IT-direktør, The London Clinic
 • Mark Saysell, teknologidirektør, Creo Retail Marketing
 • Spencer Steel, IT-sjef, Informatiq Consulting
 • Andrew Wayland, CIO, Michael Page
 • Derrick Wood, CIO, Wood Group Produksjonsanlegg

Vil du være en del av silicon.coms CIO-jury og ha din mening om de varme problemene for IT-avdelinger? Hvis du er CIO, CTO, IT-direktør eller tilsvarende hos et stort eller lite selskap i privat eller offentlig sektor, og du vil være en del av silicon.coms CIO Jury pool, eller du kjenner en IT-sjef som bør være, så slipp oss en linje på

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com