Apple Talk: App Store bringer glade shoppingmuligheter til Mac-brukere

Apple har lært av suksessen med sine iOS-enheter som iPhone og iPad. Heldigvis for Mac-brukere er disse timene i ferd med å bli brukt på dem, sier Seb Janacek .

Annonseringen av Mac App Store på oktober Apple-arrangementet fikk meg mer begeistring enn forhåndsvisningen av Lion-operativsystemet eller til og med avdukingen av den nye MacBook Air.

Jeg har tenkt på reaksjonen min, og den beste måten jeg kan beskrive det på er at Mac App Store har gjort utsiktene til å kjøpe dataprogramvare interessante.

MacBook Airs er veldig fine og den flyktige forhåndsvisningen av Lion gir utsiktene til en ny og betydelig oppdatering, om enn en gang i den fjerne fremtid, noe du kan se frem til.

Likevel er nyheten om at Mac App Store kunne tilby meg sjansen til å kjøpe den nyeste versjonen av Pages, uten å måtte kjøpe de to andre programmene i Apples iWork-pakke, virkelig interessant og gitt den forestående lanseringen desto mer spennende. Hvorvidt Microsoft vil la meg kjøpe Excel uten Word, PowerPoint og Entourage - Outlook for Mac - er en annen sak.

Apple-innovasjoner anvendt på Mac
Temaet Back to the Mac for arrangementet handlet om å ta innovasjoner selskapet har utviklet med iOS-enheter og reimaginere dem for Mac. Det er liten tvil om at App Store har vært en av plattformens mest rungende suksesshistorier.

Mac App Store vil låne mange av funksjonene fra iOS App Store. Det vil la kundene laste ned og installere apper med bare ett klikk. Videre, akkurat som iTunes-arrangementet, vil utviklerne ta 70 prosent kutt i salget mens Apple har 30 prosent.

Mac App Store vil bare være tilgjengelig for de to siste Mac OS X-utgivelsene, Snow Leopard, vist her og Lion
(Fotokreditt: Apple)

Mac App Store vil forutsigbart bare være tilgjengelig for brukere av selskapets to siste Mac OS X-utgivelser, Lion og Snow Leopard, og derfor bare Intel-Mac-maskiner. PowerPC-brukere har hatt dagen sin.

I storhetstiden til iPhone og fremveksten av iPad er det lett å glemme Mac-en, og likevel representerer den omtrent en tredel av Apples inntekter - en virksomhet på 22 milliarder dollar det siste regnskapsåret, ifølge Apple-administrerende direktør Steve Jobs.

Den store forskjellen mellom Mac- og iOS-plattformene er at utviklerne ikke vil være bundet til Mac App Store alene for å selge varene sine: Det vil utfylle de tradisjonelle kanalene som kan markedsføres. Jobs sa at App Store ganske enkelt vil være et annet alternativ for både utviklere og brukere - i det minste foreløpig.

Mac App Store vil bli sett på veldig forskjellige måter av utviklere og forbrukere, og tilbyr utviklerne muligheter og bekymringer, og forbrukerne enda større valgmuligheter og brukervennlighet.

Blandet bag for utviklere
Den store muligheten for utviklere er at tredjepartsprogramvare vil være tilgjengelig for kjøp gjennom en butikkfront som er integrert med Mac på systemnivå.

Mac App Store vil som standard sitte i Dock, enormt verdifull eiendom på Mac-skrivebordet. Klikk på ikonet, så blir du tilgitt for å tro at du åpnet iTunes App Store.

ITunes-appmodellen har vist seg fenomenalt vellykket med omtrent 300 000 tilgjengelige apper og over syv milliarder nedlastinger. Hvorfor ikke se om den kan tas tilbake til Mac? Klikk på en app for å kjøpe den, og filen flyr inn i Dock og installeres på datamaskinen. "Superenkelig", som en av Apple-demonstrantene gjentok som noen hellige Cupertino-mantra.

Til tross for de åpenbare fordelene er det bekymringer for Mac ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com