Apple for å komme tilbake til det grunnleggende, muligens Mac med FaceTime

Dette er et gjestepost fra Larry Dignan fra TechRepublics søsterside ZDNet. Du kan følge Larry på ZDNet-bloggen hans mellom linjene, eller abonnere på RSS-feeden.

-------------------------------------------------- -------------------------------------------

Midt i alle hooplaene rundt Apples iPhone, iPad og en gang i året-debut av nye iPods, er det lett å glemme at Mac-en er en nøkkelhjul i selskapets ytelse.

20. oktober, to dager etter Apples inntjening, vil selskapet holde et "Back to the Mac" -powwow. Med tittelen er det trygt å anta at det er noen fornyede Mac-maskiner i horisonten.

Det er på tide. Kanskje jeg er for gammel skole, men det er litt gal at den pålitelige Mac-en har blitt så glemt. I Wall Street-rapporter må du bla gjennom iPhone og iPad-prat - med omtale av Apple TV og iPod-er - for kanskje å komme til en fotnote om Mac.

Er det uansett å behandle Mac-maskiner, som forventes å sende 13, 5 millioner enheter for året som avsluttes 30. september? Og disse Mac-maskinene har en gjennomsnittlig salgspris på 1 323 dollar, ifølge Jefferies & Co.

Apple nevnte ikke Mac OS på utviklerens powwow for noen måneder siden, men ser ut til å antyde OS X Lion. Bortsett fra en fornyet Mini, har ikke Mac-brukere hatt mye å bry seg med. I stedet har Macen tatt en baksete til iPad, som nå blir kalt Mac-en for massene.

Vel nok av det. Gi oss Mac kjærlighetsdammit!

Så hva vil vi se? Det ser ut til at analytikere satser på at en FaceTime-aktivert iMac er rundt hjørnet.

Barclays Capital-analytikeren Ben Reitzes har faktisk slått Apple FaceTime-trommelen. For Reitzes er FaceTime Apples killer-app som kan drive selskapets hele line-up.

Reitzes sa i et forskningsnotat:

Vi prosjekterer at Apple vil selge nesten 63 mm FaceTime-kompatible enheter innen slutten av FY11. I FY12 ser vi den figuren som hopper til en installert base på over 150 mm, noe som kan vise seg å være konservativt hvis FaceTime settes i alle iPad og Mac. Det ser ut til at Apple har den komplette pakken for å få FaceTime til å vokse til en multiplikator for salg av enheter gjennom vertikal integrasjon.

Høres interessant ut. Kanskje er det på tide å møte Mac-en som videokonferanseenhet.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com