Den gamle Commodore-PCen som hjemsøker et offentlig skolesystem i Michigan

Alt var dødt.

For mange år siden hadde Grand Rapids Public Schools (GRPS) et varme- og vekslingssystem drevet av en Commodore Amiga fra 1987. Og på en skjebnesvangert fredag ​​døde luftkompressoren. Ingen visste på grunn av mangelen på alarmsystem.

Så frysebeskyttelsessystemet gikk på plass. Ventiler ble åpnet for gulvvarme for å løpe vilt og holde bygningen varm. På mandag var bygningen 140 grader Fahrenheit.

"Den drepte hver plante, hver fisk, hvert dyr. Hver levende ting som var i den bygningen var borte, " sier Tim Hopkins, vedlikeholdsveileder for GRPS.

Det sprø er at det samme systemet fremdeles styrer varmen og vekselstrømmen for 20 skoler i GRPS-systemet.

Et Commodore Amiga fra 1987 kjører varme- og vekslingssystemet for 20 GRPS-skoler. Bilde: Grand Rapids Public Schools.

Det stemmer - en nesten 30 år gammel PC har kjørt døgnet rundt i nesten tre tiår for å holde disse skolene på riktig temperatur.

Hvordan sklir noe slikt gjennom sprekkene i så mange år?

I utgangspunktet har det ikke vært øverst på listen over ting som måtte fikses fordi det fortsatt fungerer. Det ble ikke prioritert for obligasjonspengene som GRPS fikk i 2011.

Men, sa Hopkins, det er nødvendig å få ordet ut at de trenger å få systemet erstattet, fordi det virkelig ikke er noen garanti for at det vil være i drift i lengre tid. Hvis det mislykkes, må alle justeringene gjøres manuelt. En obligasjon på $ 175 millioner skal stemme senere i år, og Hopkins håper at noen av pengene kan brukes til å erstatte systemet.

Problemet med det eksisterende oppsettet er to ganger. Først har du Commodore, som er et unikt stykke i seg selv. Det er ikke den typen maskinvare som man kan kjøre ned til den lokale elektronikkbutikken og erstatte. Programmeringen er også spesifikk, og den kan ikke kopieres på samme måte på en moderne maskin, sa Hopkins.

Den andre delen av ligningen er backend - kontrollsystemet som drives av Commodore som Hopkins sa er enda eldre, fra 1978.

"Jeg kan ikke kjøpe de tingene lenger, " sa Hopkins. "Så når det mislykkes, må jeg finne ut hvordan jeg enten kan gjenoppstå med de reservedelene jeg har, eller fjerne den og sette et annet kontrollsystem på sin plass."

Systemet kjører på et 1200-biters modem og bruker radiosignaler for å kommunisere mellom de enkelte bygningene det kontrollerer. Det kan imidlertid være forstyrrelser i radiosignalet fra andre radiosystemer i GRPS.

Commodore kom opprinnelig som en erstatning for det gamle, kjøleskapstore hovedramme-systemet som brukte et avtakbart og et fast tallerken.

"Det originale systemet var et Johnson-system, " sa Hopkins. "Det ble bygget av Modcomp, jeg tror de er utenfor Georgia. Det var bare to systemer som dette som jeg visste om som ble installert i USA."

De betalte mye penger for å få utført vedlikehold på den originale maskinen, så de hadde en datamaskin whiz-student den gangen for å se om han kunne komme på noe bedre. Studenten avkodet den, omskrev den og satte den på Commodore Amiga. Ifølge en annen historie om systemet, bor den originale programmereren fremdeles i nærheten og feiler det fra tid til annen.

Hopkins sa at GRPS for tiden har åtte systemer som kontrollerer oppvarming og AC for de 50+ bygningene i distriktet. Distribusjonstid og kostnad vil være forskjellig for hver bygning og vil avhenge av hvilke verktøy bygningen for tiden har på plass. Det kan koste så lite som $ 10.000 eller mer enn $ 100.000 for å oppgradere et bygg.

Et nytt nettbasert system vil gi bedre styring av systemet og kunne bla ut varsler for problemer for å forhindre at en annen skole kommer opp i 140 grader i løpet av helgen.

Til tross for sin alder, fortsatte Commodore-soldatene. Men Hopkins er håpefull om at han snart vil kunne trekke seg.

Hva er historien din?

Hva er din galeste historie om gammel teknologi på arbeidsplassen? Fortell oss i kommentarene.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com