10 måter din IT-jobb kan ødelegge en ferie (og triks for å forhindre at den skjer)

Det er et kjent faktum at amerikanere jobber for mye og spiller for lite. For mange arbeidere ferierer aldri og er bundet til jobbene sine, og føler at de rett og slett ikke kan slippe unna. Dette er ille for både den ansatte og organisasjonen, da utbrente, stressede ansatte ikke kan gi alt.

De fleste jobber gir begrepet "feriedager" i en eller annen form. Mens mange av oss bare ler og lurer på hvordan vi noen gang kunne komme oss ut av arbeidet for å ta dem, er de dagene der av en grunn. Og etter hvert vil du finne deg selv som planlegger en tur med familien, og du vil være i stand til å kose deg, lade opp og gå tilbake til jobben forfrisket og forynget.

Dessverre kan arbeid fortsatt gripe inn. I denne artikkelen skal jeg diskutere 10 ting som kan ødelegge ferien - og jeg vil gi noen tips for å dempe disse faktorene. Men før jeg begynner, la meg si dette: Ingenting er svart og hvitt. Hvis du forventer fleksibilitet fra arbeidsgiveren din på dagens arbeidsplass, må du også gi den. Så forstå at du trenger å vite når du skal velge kampene dine, la oss begynne.

1: Få stadige samtaler fra de ansatte

Det kan begynne i det øyeblikket du kommer på veien: Telefonen begynner å ringe. Ulike medarbeidere ringer deg regelmessig for å lete etter svar på spørsmål. Denne er enkel å fikse og krever en enkel totrinns tilnærming:

  • Før du reiser til ferie, kan du identifisere noen som er klarert fra personalet ditt, som vil være den som kommer til å være med på alle spørsmål i ditt fravær. Den personen - og bare den personen - kan ringe deg.
  • Angi strenge tider der du vil sjekke inn og godta samtaler fra den som mottas. Forsikre deg om at det er klart at vedkommende bare skal ringe deg utenfor de fastlagte tider bare hvis bygningen er i brann.

Den harde delen kan være å håndheve denne. Det fungerer ikke med mindre du holder deg til avtalen om å svare på telefonen bare når din utpekte person ringer.

2: Få stadige samtaler fra sjefen din

Denne er litt vanskeligere å håndtere, men kan håndteres på lignende måte som varen over. Igjen, identifiser en pålitelig person som sjefen din kan henvende seg til i ditt fravær. Be sjefen din først forsøke å samarbeide med denne personen før du ringer deg på ferie. Det er klart at sjefen din fortsatt kan ringe deg direkte, men i det minste gjøre et forsøk på å sette opp en kommandokjede.

Før du drar på ferie, har du et kort møte for å få sjefen din raskere på alt som kan være enestående eller som kan dukke opp mens du er borte. Unngå å la sjefen din bli overrasket av noe i ditt fravær, og ferien kan være mye jevnere!

3: Å måtte bære den bærbare datamaskinen din overalt

Så du har ignorert de to første rådene, eller du kan bare ikke få det til å fungere, og nå må du ta med deg den bærbare datamaskinen din overalt, i tilfelle du ringer. I stedet for å gjøre det, kan du jobbe med sjefen din og dine ansatte for å sette opp en plan for når du skal sjekke inn hver dag og deretter følge den planen. La den bærbare datamaskinen ligge igjen og sjekke inn bare til det avtalte tidspunktet. Hvis du blir oppringt på et annet tidspunkt, kan du forklare at den bærbare datamaskinen din ikke er tilgjengelig for øyeblikket, og ring deretter kontoret tilbake i løpet av forhandlingsvinduet.

Igjen, hvis det er en enorm krise som bare du kan takle, kjører du kanskje tilbake for å få den bærbare datamaskinen. Men hvis du bærer det overalt, er det en sikker måte å jobbe på når du ikke skal jobbe.

4: Å måtte håndtere mindre rutineoppgaver

Dokument, dokument, dokument. Dokumentasjon blir ofte sett på som en "ville være fin hvis" -aktivitet, men å hoppe over dokumentasjonstrinnet gjør det så mye vanskeligere for noen andre på avdelingen å kunne gi en hånd - noe som igjen gjør det så mye vanskeligere for deg å ha en fredelig ferie. Jo flere oppgaver du dokumenterer og desto mer grundig dokumentasjon, desto mer sannsynlig er det at du vil kunne komme deg unna uten å få stadige forespørsler om hjelp til det som skal være mindre oppgaver.

Det er klart at du ikke kan forplikte hele kunnskapsgrunnlaget ditt til papir, slik at du kanskje ikke kan få 100 prosent av oppgavene dine skrevet ned. Bare gjør det beste du kan, både for deg selv og for teamet ditt.

5: Gå tilbake til en rekke e-postmeldinger og telefonsamtaler

Denne er tøff, og for mange mennesker vil det rett og slett ikke være noen vei rundt den. Etter ferie skal du gå tilbake til en innboks som er overfylt av uleste meldinger og en telefon med en blinkende LED som forteller deg at du har en telefonsvarer. Men du kan være i stand til å komme tilbake til kontoret for å se ut som fred.

Hvis du har en assistent, er du gylden; be assistenten din om å ta samtalene dine, og for å presse saken, å videresende samtalene til personen du utpekte som ansvarlig under ditt fravær. Mangler en assistent, kan du be en pålitelig kollega om å gjøre det samme og til og med vurdere å videresende telefonlinjen til en annen personell, slik at du holder telefonsvarer til et minimum. (Jeg hater en telefonsvarer.)

For e-post, bruk liberal bruk av kontorsmulighetene til postsystemet ditt, slik at avsendere er klar over at du ikke vil være tilbake på kontoret på en stund. Du kan også vurdere å be tjenestene til en assistent eller en pålitelig kollega om å sjekke e-posten din en eller to ganger om dagen og flagge alt som kan ha høy prioritet.

Mangler det ... mens du er på ferie, deaktiver du automatisk levering av e-post til smarttelefonen! Det er regel nummer én. Som ovenfor, spesifiser tidspunktene du vil sjekke e-posten din for deretter å gjøre det, men bare i disse tider. Hvis du lar e-post komme til smarttelefonen hele tiden du er på ferie, kommer du tilbake til jobben mer stresset enn da du dro.

6: Å ikke kunne ta en ferie i utgangspunktet

Mange mennesker er overarbeidet til et poeng av at de ikke tror at de kan komme seg bort fra kontoret for en ferie, selv når de ikke ønsker noe mer enn å ta en pause. Så vanskelig det kan være, må du finne en måte. De som aldri tar ferie (eller i det minste slipper unna) vil brenne ut, utvikle helseproblemer og enda verre.

Selv om du er en liten avdeling, kan du finne en konsulent eller en kollega som kan holde ting i gang slik at du kan komme deg unna. Oppriktig, hvis du er så opptatt at du aldri kan komme deg bort og ikke kan overbevise sjefen din til å finansiere en konsulent i en kort periode eller tildele en pålitelig kollega som hjelp, er det på tide å gå videre til en organisasjon som vil gjøre sikker på at du kan ta vare på din mentale og fysiske helse.

7: Å bli tvunget til å planlegge konferansesamtaler mens du er på ferie

Denne krever planlegging på forhånd. Hvor mange av dere svarer på konstante kalender- og møteforespørsler sendt av folk som trenger deg på et møte? Sannsynligvis mye. En måte å sikre at du minimerer konferansesamtaler mens du er på ferie, er å legge ferien til kalenderen din slik at folk som prøver å planlegge møter kan se at du ikke er tilgjengelig. Hvis du venter for lenge med å legge til ferietid i kalenderen din, kan det hende at du blir til noe du ikke vil gjøre mens du er borte.

Følg ellers de samme reglene som ovenfor. Angi tidspunktene du vil være tilgjengelig, og hold deg til den planen så godt du kan. Selvfølgelig, hvis sjefen din ringer og forteller deg å være på et møte, være der - men prøv å kontrollere timeplanen din mens du er på ferie.

8: Å måtte avlyse ferien

Dette er det verste, og jeg har sett det skje. Oftest forekommer det fordi et prosjekt går av skinner eller fordi noe uventet oppstår på jobben, men jeg har også sett det skje fordi ansatte ikke snakket med veilederen sin før de la store ferieplaner. Etter å ha hørt om planene, overlater veilederen å levere den dårlige nyheten til den ansatte om at friminuttene ikke kan godkjennes fordi det forstyrrer et betydelig prosjekt som har stått på båten i evigheter.

For å forhindre at dette skjer med deg, hvis organisasjonen din har en policy for forespørsel om ferietid, bruk den. Ellers kan du sende forespørselen din skriftlig eller sende den via e-post og angi datoene tydelig. Hvis du vet at et prosjekt kommer i veien, velger du forskjellige datoer eller forklarer sjefen din hvordan du vil avbøte prosjektet. Ikke legg leggingen til sjefen din. Det er en sikker måte for forespørselen å bli nektet eller bare komme på hans eller hennes dårlige side.

Og når du ber om fri, må du være respekt for menneskene rundt deg, slik at du ikke lar dem være en plage.

9: Bekymre deg for å miste jobben din fordi du ikke er på kontoret

Jeg har fått folk til å fortelle meg at de faktisk er redde for å ta ferie fordi de tror arbeidsgiveren deres vil tro at de er late og vil fyre dem fordi de ikke trekker vekt. Tross alt jobber alle andre kontinuerlig, så hvorfor skal en person få en pause?

Jeg jobbet også for noen som pleide å bli opprørte når folk tok ferie fordi de ikke var på glede og rop mens de var borte. Han måtte stadig bli påminnet om at organisasjonen ga de ansatte denne tiden av en grunn, og at han ikke tenkte to ganger på å komme seg bort fra kontoret da han dro på ferie.

Noen ganger tar det å være så åpenhjertig.

Hvis du er på ferie og er bekymret, kan du etablere innsjekkingstider og sørge for at sjefen din vet at du sjekker inn daglig. I det minste vil sjefen din vite at du fortsatt er engasjert i virksomheten mens du er borte.

10: Ikke får mest mulig ut av ferien

Hvis du kan følge alle disse poengene, får du mest mulig ut av ferien. Mens du er der, kan du lese noe for moro skyld, hygge deg med familien og ... slippe unna alt. Selv om arbeidspresset kommer tilbake etter at du er tilbake på kontoret, kan du glede deg over en stressfri uke eller to på en øy, i fjellet, eller bare hjemme og leke med barna. Hvis du må holde kontakten med kontoret, må du holde det til et minimum. Ikke la deg trekke inn i noe som ikke absolutt krever oppmerksomhet, og hold e-postkontrollen til et minimum.

Andre råd?

Hvis du har oppdaget noen flere strategier for å holde dine arbeids- og stillingsproblemer i sjakk mens du tar deg fri, kan du dele tipsene dine med andre medlemmer av TechRepublic.

Topp 10 nyhetsbrev

Vend deg til disse må-lesne primerne for å få den magre på de hotteste teknologiske emner, strategier og analyser. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com